به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سید« عبدالمهدی موسوی» عصر شنبه در بازدید از اعضای شورای قضایی استان مرکزی از مخزن کتب نفیس کتابخانه استاد دهگان اراک افزود: نسل جوان و نوجوان جامعه با بازدید از کتابهای تاریخی و آشنایی با تلاش بزرگان دینی، علمی و هنری در کتابت دانستهها و دانش آنان، نقش مهمی در افزایش سطح مطالعه در جامعه و به خصوص قشر جوان به همراه دارد.
وی ادامه داد: دادگستری استان مرکزی در زمینه حفاظت و حراست از ذخایر، نسخ خطی و قدیمی و میراث گرانبهای دینی و علمی بیش از پیش در کنار اداره کل کتابخانههای استان قرار دارد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: دادگستری این استان در گذشته کمکها و حمایتهایی را از اداره کل کتابخانههای استان برای حفاظت و حراست از کتب خطی داشته و اکنون نیز بیش از گذشته در کنار اداره کل کتابخانههای استان برای حفاظت از این آثار گرانبها قرار داشته و نیاز است بقیه دستگاههای استان نیز حمایت و کمکهای لازم را در این زمینه داشتهباشند.
حجت الاسلام موسوی گفت: مخزن نفیس کتابخانه استاد دهگان استان مرکزی از نظر قدمت و تعداد کتب تاریخی رتبه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده و امید است با بهره گیری از امکانات و تجهیزات به روز، از این آثار گرانبها برای استفاده نسلهای آینده حفاظت و حراست کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: مخزن کتب نفیس کتابخانه استاد دهگان اراک از نظر ارزش نسخههای خطی، قدمت و تعداد کتابها دومین منبع نسخ گرانبهای کشور به شمار می رود.
«علی گودرزی» افزود: ۲ هزار کتاب سنگی و سربی در مدت ۲ سال گذشته به مجموعه کتابخانههای استان مرکزی اهدا شدهاست.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد کتابهای خطی این مجموعه به زبان عربی و ۱۰ درصد به زبان فارسی بوده و بیشتر کتابهای سربی این مجموعه به زبان فارسی است.
یک میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ جلد در قالب ۹۰۴ هزار و ۱۶۲ عنوان کتاب در کتابخانههای استان مرکزی وجود دارد.