به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس جهاد دانشگاهی کردستان روز یکشنبه در مراسم آغاز به کار طرح داناب و گسترش سواد آبی در سنندج اظهار کرد: کشور ایران در منطقه گرم و خشک واقع شده و برای بهره گیری از مواهب مادی از جمله آب باید برنامه ریزی دقیق و درستی داشته باشیم و از راه های مهم برخورداری از این مواهب، فرهنگسازی است.
اکبر اسدی ادامه داد: دانش آموزان به عنوان نسل آینده ساز و مدیران فردای کشور لازم است که با این فرهنگ آشنا شده و آن را به کار ببندند.
وی گفت: برگزاری اردو، شعرخوانی، خوشنویسی، طراحی و دیگر امور هنری در قالب این طرح اجرایی می شود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی یکی از رسالتهای خود را حفاظت از منابع آب استان میداند و در این راستا از تمامی ظرفیتهای خود استفاده میکند.
رییس جهاد دانشگاهی کردستان با اشاره به اینکه آب جایگزین ندارد، یادآور شد: مساله آب یک موضوع فرابخشی است و کلیه دستگاه باید خود را نسبت به آن مسوول بدانند.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: حفاظت از آب به عنوان منبع زندگی از گذشته مرسوم بود و این باید اکنون نیز به فرهنگ غالب جامعه بدل شود.
حمیدرضا گوهری فرونشست و رانش زمین را از پیامدهای منفی استفاده بی رویه از آب برشمرد و افزود: آب محور اصلی توسعه در بخش های کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی است که بدون توجه به میزان منابع، مصرف بی رویه را پیش گرفته ایم که خیانت به آیندگان است.
وی افزود: صرفه جویی در مصرف انرژی در همه بخش ها لازم است و در حفاظت از این منابع، کودکان و نوجوان مهمترین نقش را در فرهنگسازی عمومی دارند.
داناب، پیوند بین فرهنگ، هنر و صنعت آب را تقویت می کند
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان هم اظهار کرد: تامین آب با سدسازی و پروژه های عمرانی در مناطق سخت استان از مهمترین اقدامات سخت افزاری وزارت نیرو است اما تا زمانی که اقدامات نرم افزاری در حوزه صرفه جویی صورت نگیرد موفق نخواهیم بود.
آرش آریانژاد آموزش و فرهنگ سازی را مهمترین اقدام مؤثر در راستای صرفه جویی آب ذکر کرد و افزود: فرهنگ سازی بین فرزندان، موجب رشد و بالندگی کشور می شود؛ بنابراین می طلبد که وزارت آب و نیرو بیشتر وارد حوزه فرهنگی شود و با اطلاع رسانی و آگاهی سنجی، پیوند بین فرهنگ، هنر و آب را تقویت کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات شاخص وزارت نیرو در راستای فرهنگ سازی برای مصرف آب، طرح داناب است، اضافه کرد: بهره گیری از مباحث و ظرفیتهای دینی و مذهبی برای مصرف بهینه آب تأثیر گذار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه با اجرای طرح داناب، استفاده بهینه از آب بین جوانان و کودکان فرهنگ سازی میشود، بیان کرد: همه ارگان ها باید با همدلی برای اجرای طرح داناب به عنوان ارتباط بین صنعت آب، فرهنگ و مذهب منطقه تلاش کنند.
آریانژاد ادامه داد: مردم و کشاورزان باید بدانند که با بهرهگیری از کشاورزی مکانیزه می توانند از منابع آب حفاظت کرده و بیشترین بهره وری و صرفه اقتصادی را داشته باشند.
براساس چارچوب تعریف شده از سوی وزارت نیرو و وزارت آموزش و پرورش، در راستای اطلاعرسانی، فرهنگسازی و ترویج شیوههای صحیح مصرف آب، طرحی با عنوان "داناب و گسترش سواد آبی" از سوی شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران به شرکتهای آب منطقهای سراسر کشور ابلاغ شده است.
مسوولیت اجرای این ۲ طرح روابط عمومیهای شرکت آب منطقهای هستند که در چارچوب ضوابط هر ساله شرکتی به عنوان مشاور و مجری طرح، طی فرایند قانونی انتخاب میشود که برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ جهاد دانشگاهی واحد کردستان برای اجرای طرح داناب و گسترش سواد آبی، با شرکت آب منطقهای کردستان، همکاری می کند.