به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد شانیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: طی این مدت با وجود همه مشکلات و سختیها، میزان صدور پروانههای صنعتی در استان همدان بیش از ۲۶ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه حفظ واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی موجود کار دشواری است و تداوم چرخه تولید یکی از مهمترین برنامه های اداره کل صمت استان است اظهار داشت: استان همدان در کارگروه رفع موانع تولید از رتبه بیستم کشور به رتبه پنجم صعود کرده است.
شانیان تصریح کرد: بیش از ۲۰ طرح توجیهی اولیه برای ورود سرمایه گذاران تهیه شده است و با برنامهریزی دقیق در اختیار شرکتهای سرمایه گذار قرار می گیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان تاکید کرد: مشکلاتی در زمینه سرمایه گذاری وجود دارد که برای برطرف کردن این موضوع زمینهای دولتی در اختیار سرمایه گذاران قرار میگیرد و در رابطه با این موضوع شهرستان ملایر به عنوان نخستین شهرستان استان در این زمینه پیشگام شده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه صنعت استان همدان اقدامات بسیار زیادی رخ داده است، افزود: خروجی دانشگاهها زیاد شده است و بسیاری از افراد به دنبال شغلهای دولتی هستند اما گاهی افرادی نیز به دنبال شغل هستند که با همت صورت گرفته در برخی از شهرستانهای استان با کمبود کارگر مواجه هستیم.
شانیان توضیح داد: باید به سمت صنایع هایتک(پیشرفته) حرکت و از دانش برای تولید استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: صدور گواهی کشف محدودههای لیتیوم در همدان یکی از دستاوردهای ارزشمند بود که مورد توجه بسیاری از رسانهها قرار گرفت و موجه کاهش شدید قیمت لیتیوم در بازارهای جهانی شد.
وی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته در وصول مطالبات بیش از چهار برابر رشد داشتیم، تصریح کرد: مزایده معادن چندین سال به تعویق افتاده بود اما در این مدت ۲ مزایده برگزار شده است.
مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان همدان گفت: بیش از ۳۴ درصد واحدهای صنعتی استان به معدن وابسته هستند که باید مواد اولیه آن را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه متناسب سازی استخراج واقعی و سامان بخشیدن به معادن متروکه از دیگر برنامههای مهم ما محسوب میشود، افزود: توسعه خوشه ها و کارهای خرد پیگیری شد و در این زمینه ۴۰ درصد رشد داشتیم.
شانیان با بیان اینکه واگذاری تسهیلات اشتغال روستایی ۸.۴ برابر شده است، گفت: تا وقتی بخش خصوصی حرفه ای نداشته باشیم نمی توان در حوزه صادرات حرفی برای گفتن داشت.
وی گفت: بر اساس آمار اداره کل گمرک استان، سال گذشته رشد بیش از ۲ برابری در بخش صادرات مواد معدنی و صنعتی را شاهد بودیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: نخستین نمایشگاه مد و لباس ایرانی و اسلامی به میزبانی همدان برگزار شد و نمایشگاه بعدی تا یک ماه آینده برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ طرح فرش استان به روز رسانی شد تا بازار را تقویت کنیم، افزود: در حوزه بازرگانی نظم خاصی در استان حاکم شده است و بازار همدان نیز فعال و پویا به کار خود ادامه میدهد.
شانیان با بیان اینکه در سامانه انبارها همواره استان همدان رتبه یک یا ۲ کشور را داشته است، اظهار داشت: رویکرد نظارت باید با مشارکت مردم صورت گیرد و سامانه ۱۲۴ به عنوان مرکز رسیدگی به شکایات مردمی آماده خدمت رسانی است.
وی با اشاره به اینکه هشت هزار و ۳۱۳ انبار در استان همدان ثبت شده است، تصریح کرد: بحران آب در سال گذشته مشکلاتی را در استان ایجاد کرد که با توزیع آب بستهبندی شده با کمترین قیمت کشور بخشی از این مشکلات برطرف شد.
وی افزود: تحول بسیار خوبی در حوزه صنعت و معدن استان رخ داده است و اداره کل صمت همدان رتبه نخست تحول اداری در کشور را به دست آورد و در بخش نظارت بر حمل و نقل مسافر نیز رتبه ۲ کشور را به دست آورده است.
بهره برداری از ۳۰ واحد صنعتی در استان همدان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار داشت: در طول یک سال گذشته ۳۰ واحد صنعتی در استان بهره برداری شده است.
شانیان گفت: شهرک صنعتی بهاران به دلیل گسترش واحدهای صنعتی و افزایش تعداد واحدهای تولیدی با کمبود زمین مواجه و شهرک صنعتی صالح آباد وارد فاز دوم شده است.
وی با بیان اینکه مشکلات مجتمع پتروشیمی به زودی رفع می شود و عملیات اجرایی کارخانه تولید شیشه خودرو در ملایر آغاز خواهد شد یادآور شد: در ابتدای انقلاب نزدیک به ۵۰ واحد تولیدی داشتیم و به برکت نظام جمهوری اسلامی امروز بیش از هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان فعال است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: اهالی رسانه در بخش امید آفرینی خوش درخشیدند و تلاشهای دلی و علاقه آنها برای تبیین دستاوردها ارزشمند است.
در این نشست اهالی رسانه استان همدان از ۲ کارخانه قند و نشاسته در شهرستان بهار بازدید کردند.