۲۷ بهمن ۱۴۰۲، ۸:۴۲
کد خبرنگار: 889
کد خبر: 85378620
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

روایت تحول صمت همدان از احیای واحدهای راکد تا کشف ذخایر لیتیوم

همدان- ایرنا- بخش صنعت، معدن و تجارت استان همدان در طول فعالیت دولت سیزدهم مسیر رو به رشدی داشته است؛ احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل، افزایش تولید، صدور پروانه بهره برداری و کشف ذخایر لیتیوم تنها نمونه ای کوچک از تحول چشمگیر این بخش در ۲ سال گذشته است.

به گزارش ایرنا، احیای واحدهای تولیدی راکد در بخش صنعت و معدن استان همدان در ۲ سال گذشته موجب رونق تولید شده که ثمره آن بهبود وضعیت اقتصادی استان است.

۳۴ طرح اقتصادی، صنعتی و معدنی با همت بلند و عدالت‌محور مسوولان دولت سیزدهم در این استان همزمان با فجر انقلاب به ثمر نشست و به دستاوردهای صنعتی استان افزوده شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه ۳۴ واحد صنعتی و معدنی همزمان با آغاز دهه مبارک فجر در نقاط مختلف استان افتتاح و یا کلنگ زنی شد افزود: این طرح ها با حمایت دولت مردمی سیزدهم با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری به جمع صنایع استان اضافه می شود.

ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از پنج هزار نفر

شانیان خاطرنشان کرد: با راه اندازی این واحدها برای یک هزار و ۷۷۰ نفر از جوانان، دانش آموختگان و افراد بومی استان به صورت مستقیم و به طور غیرمستقیم برای سه هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.

وی اظهار کرد: این واحدها در زمینه کاغذ، دارو، ورق فولادی، مواد معدنی، پلاستیک، بتن و محصولات متنوعی را تولید و بخشی از نیازهای کشور را تامین می کنند و سهم بسزایی در کاهش واردات و خروج ارز خواهند داشت.

این مقام مسئول با بیان اینکه بازگشت افزون بر ۱۱۰ واحد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید از دستاوردهای ارزشمند استان است تصریح کرد: در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آئین احیا و بازگشت دوباره چند واحد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید را به عنوان نمونه ای از این مجموعه برگزار شد.

شانیان تصریح کرد: با عنایت به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تداوم رشد سریع اقتصادی اقدامات اثرگذاری با تدابیر استاندار همدان در حوزه تولید و تجارت انجام شده که تعدادی از آنها در جشن چهل و پنج سالگی انقلاب راه اندازی و وارد چرخه تولید استان همدان شد.

رشد ۲۴ برابری واحدهای صنعتی همدان پس از انقلاب

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه‌ تعداد واحدهای صنعتی این استان پس از انقلاب ۲۴ برابر رشد داشته است، گفت: در سال ۵۷، همدان دارای ۵۰ واحد تولیدی بود که این رقم به برکت انقلاب اسلامی به بیش از هزار و ۲۰۰ واحد رشد یافته است.

شانیان افزود: به برکت انقلاب اتفاق های خوبی در عرصه صنعت، پزشکی و اقتصادی کشور رقم خورده و در پایتخت تاریخ و تمدن حال خوش تولید برقرار است.

روایت تحول صمت همدان از احیای واحدهای راکد تا کشف ذخایر لیتیوم

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اقدامات تاثیرگذار دولت در بخش صنعت گفت: احیای واحدهای صنعتی و معدنی استان در ۲۴ ماه گذشته، افزایش تولید ۱۲۰ درصدی در شرکت شیشه همدان و افزایش ۱۴ درصدی صدور پروانه بهره برداری صنعت از جمله این فعالیت ها است.

رشد ۶۶.۳ درصدی در حوزه سرمایه گذاری صنعت

شانیان ادامه داد: همچنین در حوزه سرمایه گذاری صنعت ۶۶.۳ درصد رشد داشتیم و تعداد شرکت های دانش بنیان نیز ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه تعداد معادن استان همدان نیز در دولت سیزدهم هفت درصد رشد داشته است افزود: در دولت سیزدهم در وصول حقوق دولتی معادن نیز ۴۸۰ درصد رشد ایجاد شده است.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان همدان آغاز عملیات اجرایی پروژه پتروشیمی ابن سینا در تابستان امسال را از دیگر دستاوردهای دولت در استان برشمرد و توضیح داد: پروژه پتروشیمی ابن سینا در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد در شهرستان فامنین از توابع استان همدان کلنگ زنی شد.

اجرای ۳۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد

شانیان از اجرای ۳۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در نقاط مختلف استان خبر داد و گفت: این تعداد طرح در صورت تکمیل منجر به رشد ۳۰ درصدی صنعت استان می شود.

روایت تحول صمت همدان از احیای واحدهای راکد تا کشف ذخایر لیتیوم

وی خاطرنشان کرد: افتتاح صندوق حمایت از صنایع پیشرفته برای اولین بار در غرب کشور و ارتقا رتبه استان از ۲۱ به ۹ در ثبت آمار تولید واحدهای صنعتی در سامانه جامع تجارت از دیگر اقدامات این اداره کل طی ۲ سال گذشته است.

وی با تشریح اقدامات اثرگذار حوزه بازرگانی و توسعه تجارت نیز گفت: افتتاح بزرگترین مجتمع صنفی منطقه، پرداخت حدود ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در استان، تهیه و بروز رسانی ۵۷ نقشه قالیبافی از طرح های اصیل استان و صادرات ۱۱۰ قلم کالا به ۱۹ کشور از جمله برنامه ها این بخش است.

کشف ذخایر لیتیوم اقدام بزرگ و ماندگار دولت سیزدهم

مدیرکل صمت استان همدان با بیان اینکه کشف ذخایر لیتیوم اقدامی بزرگ و ماندگار برای آینده اقتصادی استان همدان است که در دولت مردمی سیزدهم با پیگیری‌های مستمر به ثمر نشسته است.

شانیان اظهار کرد: وجود ۲ محدوه معدنی لیتیوم فرصتی ارزشمند برای استان همدان و کشور محسوب می‌شود و نویدبخش توسعه صنعتی و معدنی است و امیدواریم بتوانیم چرخه استخراج و فرآوری این ذخایر غنی و بی‌نظیر را به خوبی مدیریت کنیم.

روایت تحول صمت همدان از احیای واحدهای راکد تا کشف ذخایر لیتیوم

وی درباره میزان ذخایر این ماده معدنی در ۲ محدوده از استان همدان، یادآوری کرد: محدوده اول با مساحت حدود ۱۱ کیلومتر مربع با ذخیره هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن با عیار ۸۱ppm و محدوده دوم با مساحت ۱۱.۵ کیلومتر مربع با ذخیره هشت میلیون و ۹۷۷ هزار تن با عیار ۸۰ppm ذخیره لیتیوم دارد.

شانیان با تاکید بر اینکه بهره‌بردار معادن لیتیوم همدان به‌زودی مشخص می‌شود گفت: در این راستا با چند شرکت معتبر دولتی و خصوصی مذاکراتی صورت گرفته و در هفته‌های آینده نتیجه این رایزنی‌ها و بهره‌بردار این ذخایر معدنی مشخص می‌شود.

وی اظهار کرد: از زمان صدور گواهی کشف تا پروانه بهره‌برداری حداقل یک‌سال زمان نیاز است و گواهی کشف نخستین محدوده لیتیوم در اردیبهشت‌ماه امسال و محدوده دوم نیز در چند هفته اخیر صادر شده و پروانه بهره‌برداری نیز در زمان مقرر صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه رسیدن معادن لیتیوم به مرحله گواهی کشف فرآیندی پیچیده دارد و حاصل زحمات کارشناسان اداره‌کل صمت استان همدان و اقدامی بزرگ و ماندگار است، تصریح کرد: ابتدا باید پروانه اکتشاف، سپس گواهی کشف و بعد از آن پروانه بهره‌برداری صادر شود که برای هر دو محدوده لیتیوم استان گواهی کشف صادر شده است.

بهره‌برداری لیتیوم برای نخستین‌بار در کشور انجام می‌شود

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه بهره‌برداری لیتیوم در کشور بی‌سابقه است، افزود: همدان پرچمدار این دستاورد بزرگ است و بهره‌برداری و فرآوری این ماده ارزشمند نیازمند تکنولوژی و عملیات اجرایی دانش‌ بنیان محور است.

روایت تحول صمت همدان از احیای واحدهای راکد تا کشف ذخایر لیتیوم

شانیان با اشاره به اینکه بهره‌برداری لیتیوم برای نخستین‌بار در کشور انجام می‌شود، تأکید کرد: از آنجا که الگویی در این زمینه نداریم، در حال حاضر نمی‌توانیم برای سرمایه‌گذاری مورد نیاز این پروژه بزرگ برآورد قطعی بدهیم.

اشتغالزایی بیش از ۱۱ هزار نفر در بخش صنعت

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تشریح اقدامات اثرگذار این اداره کل در بخش صنعت گفت: تبدیل تویسرکان به قطب دارویی غرب کشور، اشتغالزایی بیش از ۱۱ هزار نفر در بخش صنعت، پیگیری رفع موانع تولید واحدهای صنعتی و معدنی در جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با بیش از ۷۰۰ مصوبه و اجرای بیش از ۹۰ درصدی مصوبات در ۲ سال گذشته انجام شده است.

شانیان خاطر نشان کرد: انجام طرح توجیهی کامل برای پنج فرصت سرمایه گذاری شناسایی شده در استان به همراه پیش امکان سنجی ۲۰ طرح سرمایه گذاری و پرداخت بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی تنها گوشه ای از اقدامات صمت همدان در ۲ سال گذشته بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha