تبریز - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: طرح آبرسانی مجتمع ستارخان ورزقان اکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با بهره برداری کامل از این طرح ۸۸ روستا و برخی نقاط شهر ورزقان از آب شرب سالم و پایدار برخوردار خواهند شد.

به گزارش ایرنا، محمد خانی روز دوشنبه در جمع خبرنگارانی که از این مجتمع بازدید کردند، اظهار کرد: این مجتمع شامل تصفیه خانه با ظرفیت ۱۰۰ لیتر بر ثانیه، خط انتقال به طول ۱۷۰ کیلومتر و ۳۴ مخزن می باشد.
وی اضافه کرد: ظرفیت تصفیه خانه این مجتمع قابل افزایش تا ۱۵۰ لیتر بر ثانیه بوده و برای تامین آب شرب ۲۵ سال آینده مناطق یاد شده طراحی شده است.
خانی ادامه داد: کارهای ساختمانی این تصفیه خانه ظرف یک ماه به اتمام می‌رسد و تجهیزات الکترومکانیکال آن که بیشتر تولید داخلی است در صورت تامین اعتبار هشت تا ۹ آینده خریداری و نصب می شود.
وی هزینه صرف شده برای این طرح آبرسانی را ۲۷۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه شده است.
خانی ادامه داد: منبع اصلی تامین آب این طرح آبرسانی از سد حاجیلار چای است که برای تامین آب مجتمع مس سونگون ساخته شده و با دستور وزارت نیرو ۱۰۰ لیتر بر ثانیه حق برداشت داریم.
وضعیت آبی در چهار شهر آذربایجان شرقی سربه‌سر است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه وضعیت آبی در چهار شهر تبریز، مرند، سهند و بخشایش سر به سر اداره می‌شود گفت : این حالت شکننده است.
خانی افزود: با این اوصاف جزو پنج استان برتر از نظر پایداری آب هستیم و اگر مردم همراهی کنند و ۱۰ تا ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند امسال اوج مصرف را بدون قطعی آب سپری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم دیدگاه‌ها نسبت به موضوع آب و محیط زیست عوض شده گفت: اعتبارات خوبی داده شده و این اعتبارات به موقع تخصیص یافته که بیشتر به صورت نقدی بوده و در نتیجه آن پروژه های آبرسانی شتاب و در مرحله بهره‌برداری قرار گرفته اند.
خانی به ابتکار دولت سیزدهم در آبرسانی به روستاها در قالب طرح جهاد آبرسانی اشاره کرد و گفت: در قالب این طرف ۲۰ هزار روستا در ۲ مرحله آبرسانی می شود کسمه آذربایجان‌شرقی در مرحله اول ۱۲۱ و در مرحله دوم ۱۸۳ روستا بود که با رایزنی انجام شده به ۱۷۸ و ۲۳۳ روستا ارتقا یافت.
وی بیان کرد: ۵۵۰ روستا از ۲ هزار و ۷۰۰ روستای آذربایجان شرقی دارای تن شرکت آبی هستند که با همکاری قرارگاه سازندگی سپاه در صدد هستیم این مشکل را رفع کنیم.
کیفیت آب شرب میانه به مرور بهتر می‌شود
مدیرعامل شرکت آب فاضلاب آذربایجان شرقی بهره‌برداری از طرح آبرسانی به میانه از سد گرمی چای اشاره کرد و گفت : کیفیت آب شرب به این شهرستان به مرور بهتر خواهد شد.
خانی ادامه داد: این طرح به صورت مرحله ای افتتاح شده و خط انتقال قبلی هنوز از مدار خارج نشده است که با بهره‌برداری کامل از طرح، خط قبلی از مدار خارج و کیفیت آب مطلوب‌تر می‌شود.
وی افزود : البته در حال حاضر آزمایشات نیز نشان می‌دهد که سختی آب میانه ۵۰ درصد کاهش یافته و این سختی روند کاهشی خواهد داشت.
پیش‌بینی آبرسانی به ۱۰۰ روستا با تانکر
خانی با بیان اینکه سال گذشته آبرسانی به ۴۰۰ روستا با تانکر انجام شد افزود: این رقم در سال جاری روند کاهشی داشته و پیش بینی می کنیم کمتر از ۱۰۰ روستا در طول تابستان با تانکر آبرسانی شود، البته این موضوع ارتباط مستقیمی با میزان بارندگی ها دارد.
خانی همچنین به رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان تاکید کرد و گفت: الگوی مصرفی که در حال حاضر برای مشترکان در نظر گرفته شده مشکلاتی دارد از این رو به شورای عالی اقتصاد پیشنهاد داده‌ایم تا الگوی مصرف بر اساس نفر تعیین و تعریف شود نه خانواده.
وی ادامه داد: البته ۶۵ درصد مشترکان در آذربایجان شرقی الگوی مصرف را رعایت می‌کنند.
وی به اتلاف ۲۱.۶ درصدی آب در استان اشاره کرد و گفت: استاندارد اتلاف آب در دنیا ۱۵ درصد است که تلاش می کنیم ما نیز به این رقم دست یابیم.

آبرسانی به ۴۱۰ روستای آذربایجان شرقی در طرح جهاد آبرسانی
مجری طرح های جهاد آبرسانی آذربایجان شرقی گفت: در مجموع ۴۱۰ روستای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی از نعمت آب برخوردار می‌شوند و این طرح در تمامی شهرستان های استان در دست اجراست.
سید رضا حسینی به طرح مجتمع آبرسانی ستارخان ورزقان اشاره کرد و گفت :در این طرح ۱۱۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده و تصفیه خانه آن ۶۰ درصد پیشرفت دارد.
وی به مجموع اعتبارات جذب شده در سه طرح آبرسانی ستارخان ورزقان، آلمالو هشترود و قشلاقات کلیبر اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳۴ میلیارد تومن جذب کردیم و برای سال ۱۴۰۱ نیز از محل محرومیت‌زدایی که ۱۰۰ میلیارد تومان بود ۲۷ میلیارد تومان، ۲۸ میلیارد تومان از بودجه عمومی و ۳۵ میلیارد تومان از مسئولیت های اجتماعی مس سونگون جذب شده است.
وی بیان کرد: مس سونگون همچنین تعهد کرده تا از محل مسئولیت‌های اجتماعی ۴۰ میلیارد تومان دیگر نیز برای این طرح اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا، ۷۴ نقاط شهری و ۲ هزار و ۷۶۰ نقاط روستایی با جمعیت بالای چهار میلیون نفر تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب آذربایجان شرقی هستند و میزان تولید آب شرب از سوی این شرکت ۱۵ مترمکعب در ثانیه است.