زنجان – ایرنا – مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری زنجان به ابلاغ آیین‌نامه اجرایی استفاده دهیاری‌ها به عنوان دستگاه اجرایی از اعتبارات تملک دارایی‌ها اشاره کرد و گفت: ۷۸ دهیاری استان واجد شرایط دریافت این اعتبارات شدند.

وجیه الله بیگدلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آیین‌نامه اجرایی استفاده دهیاری‌ها به عنوان دستگاه اجرایی از اعتبارات تملک دارایی‌ها پس از تصویب در هیأت وزیران در ۱۳ اسفندماه سال گذشته توسط معاون اول رییس جمهور به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

وی ادامه داد: بر اساس این آیین نامه دهیاری‌های واجد شرایط به عنوان دستگاه اجرایی شناخته شده اند و دولت می‌تواند همانند شهرداری‌ها به دهیاری‌ها هم به صورت قانونی اعتبارات مالی پرداخت کند.

بیگدلی اظهار کرد: بر اساس این آیین نامه تمامی دهیاری‌های تمام وقت روستاهای با جمعیت بیش از هزار نفر که دارای درجه چهار و بالاتر هستند و از توان مالی، اجرایی و فنی مناسبی نیز برخوردارند، می‌توانند پس از اخذ کد دستگاه اجرایی از سازمان برنامه و بودجه از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استفاده کنند.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری زنجان گفت: خوشبختانه درجه بندی دهیاری های استان سال گذشته انجام شد و بر اساس آن اکنون ۷۸ دهیاری در استان واجد شرایط دریافت اعتبارات تملک دارایی‌ به عنوان دستگاه اجرایی هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته با تاسیس دهیاری در ۵۲ روستای جدید استان، تعداد دهیاری‌های استان به ۷۰۹ مورد رسید، ادامه داد: همچنین ۶۲۵ دهیاری در استان ارتقای درجه پیدا کردند که این موضوع در تخصیص اعتبار و ماشین آلات به دهیاری ها یکی از عوامل تاثیرگذار است.

بیگدلی خاطرنشان کرد: ابلاغ آیین‌نامه اجرایی استفاده دهیاری‌ها به عنوان دستگاه اجرایی از اعتبارات تملک دارایی‌ها، گامی بلند در راستای توسعه روستایی و خدمات رسانی به روستاییان است که به همت و تدبیر دولت سیزدهم انجام می شود.

وی گفت: فرآیند اخذ شناسه دستگاه اجرایی به دهیاری‌های معرفی شده جهت استفاده از اعتبارات تملک دارایی(عمرانی) در استان با پیگیری استاندار زنجان در حال انجام است و از سال آینده دهیاری های واجد شرایط از این اعتبارات برخوردار می شود.

بر اساس نتایج سرشماری سال ۹۵، جمعیت روستایی استان زنجان بالغ بر ۳۴۶ هزار نفر است که این میزان ۳۷ درصد کل جمعیت استان را شامل می شود.