به گزارش ایرنا، محمد علی مرآتی روز سه شنبه در آیین افتتاح شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در سالن همایش وارنا افزود: در کشورهایی با غنای فرهنگی و هویتی با وجود یک زبان رسمی وحدت در کثرت موسیقی در طول سال ها و قرن ها موجب شده اقوام بدون توجه به زبان خود در حوزه موسیقی زبان مشترکی ایجاد کنند.
وی افزود: در موسیقی صوت، نظام ریتمیک و محتوای انسان شناسانه از ازل مورد توجه بوده و همچنین باورها و ارزش ها در موسیقی نواحی مشهود است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گنبدکاووس هم در این آیین گفت: هنر موسیقی زبان گویایی برای انتقال مفاهیم و ارزش هاست.
رضا شجاعی افزود: زبان اثرگذار موسیقی می تواند مردم را جذب مناطق مختلف کند که ابعاد مختلف هویتی و معرفتی مناطق مختلف را شامل می شود.
وی اظهار داشت: موسیقی نواحی سرچشمه موسیقی ملی ایران است و قسمتی از ادبیات شفاهی را شامل می شود که منبع مکتوبی برای آن وجود نداشته و با نقل صاحبان معرفت به نسل امروز رسیده است.
وی بیان کرد: در کشورهای چند ملیتی و قومیتی وحدت در کثرت معنی پیدا می کند و با توجه به تنوع موسیقایی وحدت در ایران قابل توجه است.
شهردار گنبدکاووس هم در این آیین گفت: گنبد کاووس از گذشته تا به امروز مهد فرهنگ و هنر بوده و از سده چهارم تمدن ایرانی_ اسلامی مشهود بوده است.
سیدعلی اصغر موسوی افزود:موسیقی سنتی ترکمن بسیار غنی و دارای شناسنامه است و بی شک موسیقی در تمام جهان زبان بین المللی است که نیاز به مترجم ندارد و از غنای فرهنگی بسیار زیادی برخوردار است.
وی اظهار داشت: نشر فرهنگ موسیقی نواحی نیاز به احداث مکتبخانه هایی برای آموزش این هنر دارد و اگر به این بخش توجه نکنیم این هنر اصیل فراموش خواهد شد و باید نسل جوان را با این هنر آشنا کرد.
شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در شهرستان گنبد کاووس از امروز تا هشتم تیرماه در مجموعه فرهنگی «وارنا» گنبدکاووس برپا خواهد بود.
محمد نعیمی (موسیقی قزلباش و قزاق ـ گلستان)، ابراهیم جرجانی (موسیقی ترکمنی ـ گلستان)، ایوب حاجعلی (تعزیه ـ قزوین) و محمود صادقی (دوتار ـ خراسان) امروز ششم تیرماه روی صحنه می روند.
تاجمحمد یلقی (موسیقی گمیشان ـ گلستان)، نصرتالله زرگر (تهران) و رضا کدخدا(غزلخوانی، تهران)، مرشد امیرفردی(موسیقی زورخانه ـ قم) و اصغر حاتمی (موسیقی چوپانی ـ سمنان) در دومین شب از جشنواره در هفتم تیرماه اجرا خواهند داشت.
محمدرضا برزگر(موسیقی کتولی ـ گلستان)، سعدی صادقی و حرمت یوسفی (مازندران)، عاشیق ایمران حیدری(البرز) و علیرضا سلیمانی (دوتار ـ خراسان شمالی) هشت تیرماه و در سومین شب جشنواره موسیقی نواحی ایران روی صحنه خواهند رفت.
بخش اول شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی به میزبانی پنج منطقه ایران به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفترموسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانهای سراسر کشور بهصورت غیررقابتی برگزار خواهد شد.