محمدعلی مرآتی دبیر شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی گفت: این نشستها با عنوان «وحدت در کثرت موسیقی اقوام ایران» برگزار میشود و در آن، گفتمان موسیقایی با عناصر مهم صوتی، محتوایی و ریتمیک سنتهای فرهنگی مورد توجه است.
یک پژوهشگر موسیقی نواحی هم در نشست روز اول این جشنواره گفت: مکتب های آوازی در اواخر دوران قاجار شکل گرفته و پس از آن نیز ادامه یافت که یکی از نتایج آن، مکتب قزوینی است.
سیدحسامالدین رضایی اظهار کرد: در بخش موسیقی کلامی تعزیه، موافق و مخالفخوان ها نقش کلیدی دارند که در کنار موسیقی سازی و کارکردها و پرکردن فضای خالی همراه با آواز جمعی نوحه تعزیه را اجرا میکنند.
وی اظهار کرد: با توجه به تنوع گویشی و لهجهای در قزوین، تعزیه این منطقه خصوصیات ویژه بومی خاصی دارد و موسیقی کلامی و اشعار در تعزیه نزدیک به زبان محاوره مردم و آمیخته با اشعار کلاسیک است.
بخش پژوهشی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی از امروز تا روز پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح با موضوعات «تعزیه در قزوین» ، «نقارهنوازی مذهبی» و «موسیقی عاشیقی» ارائه می شود.
شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در شهرستان گنبد کاووس از امروز تا هشتم تیرماه در مجموعه فرهنگی «وارنا» گنبدکاووس برگزار میشود.
محمد نعیمی (موسیقی قزلباش و قزاق ـ گلستان)، ابراهیم جرجانی (موسیقی ترکمنی ـ گلستان)، ایوب حاجعلی (تعزیه ـ قزوین) و محمود صادقی (دوتار ـ خراسان) امروز ششم تیرماه روی صحنه می روند.
تاجمحمد یلقی (موسیقی گمیشان ـ گلستان)، نصرتالله زرگر (تهران) و رضا کدخدا(غزلخوانی، تهران)، مرشد امیرفردی(موسیقی زورخانه ـ قم) و اصغر حاتمی (موسیقی چوپانی ـ سمنان) در دومین شب از جشنواره در هفتم تیرماه اجرا خواهند داشت.
محمدرضا برزگر(موسیقی کتولی ـ گلستان)، سعدی صادقی و حرمت یوسفی (مازندران)، عاشیق ایمران حیدری(البرز) و علیرضا سلیمانی (دوتار ـ خراسان شمالی) هشت تیرماه و در سومین شب جشنواره موسیقی نواحی ایران روی صحنه خواهند رفت.
بخش اول شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی به میزبانی پنج منطقه ایران به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفترموسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانهای سراسر کشور بهصورت غیررقابتی برگزار خواهد شد.
نظر شما