به گزارش ایرنا، محمدصادق خیاطیان عصر سهشنبه در نشست اقتصاد دانش بنیان استان مرکزی، افزود: اکنون جهش جدی در حوزه اقتصاد محسوس و ملموس است از این رو هدفگذاری کشور به سمتی سوق داده شده که اقتصاد دانش بنیان سهم بیشتری در اقتصاد کشور داشته باشد.
وی گفتمان غالب کشور را گفتمان دانش بنیان عنوان کرد و گفت: زمانی که از اقتصاد دانش بنیان صحبت می شود باید در این راستا افزایش درصد اتفاق بیفتد و مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با بیان اینکه باید سهم اقتصاد دانش بنیان استان مرکزی نیز بیشتر شود، گفت: چنانچه بخواهیم در حوزه دانش بنیان به عنوان پایلوت باشیم نیاز است قانون دانش بنیان را پیاده سازی و مشوقهای لازم نیز اعمال شود.
خیاطیان ادامه داد: موضوع سی بی سی از اهمیت ویژهای برخوردار است از این رو انتظار است که ۲ واحد تولیدی استان که درآمد بالایی دارند با مشارکت شرکتهای دانش بنیان سرمایه گذاری کنند تا علاوه بر معافیت مالیاتی، میزان سی بی سی استان نیز افزایش یابد.
وی گفت: انتظار است محیط مراکز علمی استان به سمت نشاط علم و فناوری سوق داده شود چرا که این مهم کمرنگ شده که در این راستا پیشنهاد می شود ماهانه یک رویداد با ایدههای مختلف در دانشگاهها برگزار شود.
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور بیان کرد: پتانسیل استان در حوزه صادرات به ویژه در حوزه شرکتهای دانش بنیان بسیار بالا است از این رو پیشنهاد میشود که سیاستی جایگزین کنیم که شرکتهای صادرات محور ایجاد شود تا اقتصاد استان را دچار تحول کند.
خیاطیان افزود: مسئله تامین مسکن برای آحاد مردم مهم است اما در راستای حفظ و نگهداشت نخبگان موضوع تامین مسکن امری ضروری است که انتظار است وزارت راه و شهرسازی در این خصوص تعامل و هم افزایی لازم را داشته باشد.
وی، تامین منابع مالی را یکی از ماموریتهای مهم صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد و گفت: ماه گذشته بسته رشد تولید دانش بنیان در صندوق نوآوری تصویب شد، هم اکنون ظرفیتها و شرکتهایی که میتوانند رشد ۲ و یا سه برابری را محقق کنند احصا میشوند که مورو تاکید است در استان نیز لیست شرکتها احصا و شرکتهایی با رشد ۲ تا سه برابری در اولویت قرار گیرند.
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور خاطرنشان کرد: نهادهای تخصصی آنگونه که باید با ادبیات فناوری و نوآوری آشنایی ندارند اما در پنج سال گذشته تعامل و ارتباط مناسبی با شبکههای بانکی برقرار و مدلهای مناسبی در صندوق نوآوری طراحی شده است و امسال نیز نشستهایی با بانک ها برگزار و سهمیههایی در این راستا اختصاص پیدا کرده است.
ظرفیت بالای شرکتهای دانشبنیان در استان مرکزی
استاندار مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: این استان، ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه شرکت دانش بنیان دارد اما تاکنون آنگونه که باید مورد توجه واقع نشده است که انتظار است شرکتهای با ظرفیت به نهضت دانش بنیان بپیوندند.
فرزاد مخلص الائمه: افزود: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رویکرد جدی دولت سیزدهم، حرکت قابل توجهی در این مجموعه انجام شده اما فاصله با نقطه مطلوب و آرمانی بسیار زیاد است.
نماینده عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی اظهار کرد: بر این باور هستیم، نگاشت مسیر ما را سه مولفه وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده تعیین میکند اما اکنون کشش آینده کمرنگ شده است و عقب افتادگیهایی را درکشور ایجاد کرده که نیاز است وزن گذشته و فشار حال را به نفع کشش آینده جبران شود که این نقش را شرکتهای دانش بنیان پررنگ میکنند.
مخلص الائمه ادامه داد: ۲ رکن اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مردمی است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است. هر چند در این زمینه هم بسیار عقب هستیم اما در یک موقعیتی قرار داریم که نباید به گذشته نگاه کرد.
وی تصریح کرد: تنها با نگاه به مسیر جلو، باید در مسیر پیشرفت استان گام برداشت و با یک اقدام جدی مشکلات استان را به آسانی از پیش رو برداشت.
استاندار مرکزی گفت: این توان در جامعه نخبه استان وجود دارد که مسیر پیشرفت را هموار کنند تا بتوان از مشکلات به آسانی عبور کرد.
حسن میرزاخانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی در این نشست اظهار کرد: متاسفانه شبکه بانکی کشور در بحث پرداخت تسهیلات، موانع قانونی و دستورالعملی دارد و نیاز است مدلی، ویژه شرکتهای دانش بنیان هدفگذاری شود.
مدیر دانشگاه اراک نیز در این نشست بیان کرد: انتظار است سرعت بخشی لازم در خصوص ایجاد صندوق پژوهش و فناوری استانی با مشارکت دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی صورت گیرد.
مجتبی ذوالفقاری بر ایجاد ناحیه نوآوری در شهر اراک مجاور دانشگاه جامع اراک تاکید کرد و افزود: یک قطعه زمین مجاور دانشگاه اراک و علوم پزشکی وجود دارد که در اختیار مشاغل مزاحم قرار گرفته و موجب نارضایتی اساتید و دانشجویان قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کاربری زمین آموزشی است و قابلیت ساخت مسکن را ندارد از این رو انتظار است که برای ساخت شهرک و منطقه نوآوری در راستای استقرار شرکتهای دانش بنیان مورد توجه قرار گیرد تا زمینه اشتغال فناوران و دانشگاهیان را فراهم کند.
مدیر دانشگاه اراک ضمن تقدیر از اداره کل مالیاتی استان در راستای بازگشت اعتبارات ارزش افزوده به پارک علم و فناوری خاطرنشان کرد: انتظار است ایجاد خط اعتبار ویژه جهت تقویت شرکتهای داشت بنیان از طریق صندوق ، ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدکننده محصولات فناوری و ارائه خدمات مشاوره استاندارد سازی محصولات دانش بنیان مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رییس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: متاسفانه اکنون صندوق پژوهش و فناوری در اختیار سه سهامدار است که در استان حضور ندارند و این در حالی است که این صندوق میتواند به عنوان بازوی اصلی شرکت های دانش بنیان باشد.
محمد علی داستان افزود : با این روند عملکرد صندوق پژوهش و فناوری رضایتبخش نیست که انتظار است صندوق دیگری از شرکتهای فعال دانش بنیان استان تشکیل و در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور، گامهای موثری برداریم چرا که این استان بالاترین تنوع محصولات دانش بنیان را دارد.