به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانههای پاکستانی، شرجیل انعام میمن وزیر اطلاع رسانی و حمل و نقل عمومی ایالت سِند در کراچی امروز میزبان هیات ایرانی به ریاست حمیدرضا شهرکی ثانوی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور بود.
در این دیدار حسن نوریان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی و اعضای هیات ایرانی از جمله مسوولان انجمن حمل و نقل استان سیستان و بلوچستان نیز حضور یافتند.
وزیر پاکستانی با ابراز خرسندی از نگاه دوستانه و مثبت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط دوجانبه با پاکستان به ویژه تقویت ارتباطات مردمی، گفت که دولت و مردم پاکستان قدردان خدمات و اقدامات طرف ایرانی در تسهیل سفر زوار پاکستانی هستند.
شبکه خبری جیو نیوز پاکستان از این دیدار گزارش داد که هیات ایرانی در گفتوگوی تفصیلی با وزیر حمل و نقل عمومی دولت ایالت سِند اعلام کرد که ما به دنبال متنوع سازی راهکارهای ارتباطی و سفر گردشگران و زوار پاکستانی به ایران هستیم.
نوریان، سرکنسول ایران در کراچی در این جلسه اظهار داشت: جهت روان سازی سفرهای گردشگری و زیارتی از پاکستان به ایران، باید مسیرهای جادهای مستقیم بین دو کشور و در ادامه به عراق برقرار شود، به نحوی که اتوبوسهای پاکستانی به آسانی وارد خاک ایران شده و در ادامه به عراق سفر کنند. البته این امر به رایزنی با طرف عراقی نیازمند است و از دولت پاکستان میخواهیم که پیگیر این موضوع شود.
با توجه به درپیش بودن محرم و اربعین حسینی(ع)، از وزیر پاکستانی درخواست شد که مساعی لازم جهت صدور مجوز توسط سازمان هوانوردی پاکستان برای برقراری پرواز مستقیم میان کراچی و چابهار را انجام دهد. با توجه به اینکه یکی از شرکت های ایرانی از طرف سازمان هواپیمایی کشوری ایران مجوز اولیه را دریافت کرده و مکاتبه با سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان نیز انجام شده است. در این دیدار وزیر پاکستانی با توجه به ضرورت تسهیل سفرهای دوجانبه، قول پیگیری آن را داد.
همچنین با توجه به ابتکار استفاده از مسیر مسافری دریایی در همکاریهای حمل و نقل دو کشور، برخی از شرکتهای دریانوردی پاکستان که دارای کشتی های مسافربری هستند ابراز آمادگی کرده اند که طبق آن سفر دریایی به ایران از مبدا بنادر بندر کراچی و گوادر در حوزه پاکستان به چابهار و بندر خرمشهر در حوزه ایران و سپس بندر بصره در حوزه عراق نیز انجام شود.
شایان ذکر است استفاده از ظرفیت های کریدوری در قلمروی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تبادل گردشگری و تجاری قادر به تامین منافع متقابل خواهد بود. سالانه دهها هزار نفر از اتباع پاکستانی برای زیارت اماکن مذهبی به ایران سفر میکنند و از طریق مسیرهای ارتباطی ایران برای زیارت عتبات عالیات به عراق میروند.