به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم معنوی عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) به امید استجابت دعاها و بخشایش گناهان با چشمانی اشکبار به راز و نیاز با خداوند بلندمرتبه پرداختند.
شرکتکنندگان در این مراسم با قرائت دعای عمیق و معرفتساز عرفه که از زبان حضرت سیدالشهدا (ع) جاری شده است از درگاه خداوند متعال خواستند که گناهان آنها را ببخشاید.
حجت الاسلام والمسلمین «محسن قنبریان» از اساتید حوزه علمیه در این مراسم گفت: عرفه یعنی عرفان و عرفان با علم تفاوت دارد. علم زمانی است که انسان دانشی را نمیداند و آن را میآموزد. عرفان چیزی که در فطرت انسان است را نشان می دهند.
وی با بیان اینکه دعای عرفه روی دیگر سکه عاشورا است، افزود: فلاح و رستگاری برای کسی است که تزکیه نفس انجام داده و خود را از بدیها پاک کرده است. انسان کامل از نظر قرآن و انبیا انسانی است که جامع بین عرفان و حماسه است و انسان کامل را در صفحه صفحه قران کریم میتوان با این دو ویژگی دید.
حجت الاسلام قنبریان در ادامه با اشاره داستان حضرت موسی (ع) گفت: حضرت موسی (ع) در چله کلیمی ( ماه «ذیالقعده» و ده روز ابتدایی «ذیالحجه» که حضرت موسی (ع) در این مدت در کوه طور به مناجات خداوند پرداخت) کلیم الله شد. حضرت موسی (ع) در خلوت خود به خدا نزدیک شد و از سوی خدای متعال مامور شد بندگان را از دست فرعون نجات بخشد.
به گزارش ایرنا، عرفه از روزهای پرفضیلت سال است که روایات بسیاری آن را به عنوان روزی ویژه برای بخشایش گناهان و استجابت دعا معرفی کردهاند.
عرفه، یک روز پیش از عید قربان است. در منابع روایی اعمالی برای آن برشمردهاند که بافضیلتترین آنها دعا و استغفار است. زیارت امام حسین (ع) و خواندن دعای عرفه نیز در این روز بسیار سفارش شده است. بنابر فقه شیعه، حجگزاران باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در عرفات وقوف کنند.
عرفات، نام منطقه وسیعی است با مساحت حدود ۱۸ کیلومتر مربع در شرق مکه، اندکی متمایل به جنوب که در میان راه طایف و مکه قرار گرفته است. این دشت در بیشتر سال غیرمسکونی است اما حاجیان در روز عرفه (نهم ذیالحجه) در آنجا توقف میکنند و به دعا و نیایش میپردازند و پس از برگزاری نماز ظهر و عصر به مکه باز میگردند.
شب عرفه (شب نهم ماه ذیحجه) نیز از شبهای مهم برای شیعیان است. دعاهای گوناگونی برای این شب ذکر شده و از جمله شبهایی است که احیا (زنده داشتن آن به دعا و راز و نیاز) بسیار پیشنهاد شده است.
عرفه روز آغاز مناسک حج است. حج گزاران در این روز در صحرای عرفات گرد هم میآیند و ضمن دعا و استغفار، از توفیق در ادای فریضه مهم حج شکرگزاری میکنند. نظر به اهمیت این روز، ادعیه و مناجاتی ویژه آن از معصومین و بزرگان دینی نقل شده است.
در برخی منابع، دعایی از پیامبر(ص) برای این روز نقل شده است. از جمله مشهورترین این ادعیه، دعای عرفه امام حسین (ع) است که بسیاری از شیعیان هر ساله در نقاط مختلف دنیا، به قرائت آن در این روز اهتمام جدی دارند.
دعای عرفه امام حسین (ع) دعایی که اباعبدالله (ع) در روز عرفه (۹ ذیالحجه) در صحرای عرفات خوانده است. شیعیان این دعا را در روز عرفه در صحرای عرفات و دیگر مناطق دیگر جهان میخوانند. این دعا، دربردارنده آموزههای عرفانی و عقیدتی از جمله شناخت خداوند و بیان صفات الهی، یادآوری نعمتهای بیکران الهی بر انسان و حمد و سپاس خداوند بر آنها، تضرع به درگاه خداوند و اقرار به گناهان و توبه، درخواست حوائج و پاداش اخروی اشاره دارد.