به گزارش خبرنگار ایرنا، دعای پر فیض عرفه با حضور جمعی از عاشقان و دلسوختگان اباعبدالله الحسین (ع) متشکل از زنان، مردان، افراد سالخورده و کودک با وجود گرمای شدید هوا و آفتاب داغ تابستان در مرز خسروی به عنوان یادگار ارزشمند مرحوم ابوترابی سید آزادگان در نقطه صفری مرزی برگزار شد.
امام جمعه قصرشیرین قصرشیرین در سخنانی قبل از آیین پرفیض دعای عرفه گفت: یکی از مناسک حج روز عرفه است که امام باقر فرمودند روز عرفه روز دعا و درخواست است و روایت است افرادی که در شب های ماه رمضان مورد غفران و رحمت الهی قرار نگرفتند اگر خود را به روز عرفه برسانند امید توبه و غفران برای آن ها وجود دارد و اهمیت این روز بالا است.
حجت الاسلام «صادق صالحی» افزود: ارزش انسان به دعای او است و محور عالم هستی در معنویات است و ملاک این است که خدا انسان را قبول کند وقتی فردی اهل ذکر و دعا و ناله باشد خداوند به او توجه خواهد کرد.
وی اظهار کرد: بنیانگذار دعای عرفه در مرز خسروی و این سنت حسنه و الهی، سید آزادگان مرحوم ابوترابی است و امید است همه بتوانیم امروز با دعا و توبه مشمول دعای امام زمان (عج) باشیم.
با توجه به گرمای هوا عده ای از مردم نیز با پذیرایی از زائران عرفه با توجه به گرمی هوا اقدام به توزیع آب خنک و یا شربت، ارادت خالصانه خود را به امام حسین (ع) ابراز کردند.
نیروهای راهداری، هلال احمر، شبکه بهداشت و درمان، پلیس راه و نیروهای انتظامی نیز اقدام به خدمات رسانی به شرکت کنندگان در این آیین معنوی کردند.
به گزارش ایرنا، عرفه روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جود و احسان خود را برای ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و رانده تر و در خشمناک ترین اوقات خواهد بود.
روایت شده که حضرت امام زین العابدین (ع) در روز عرفه صدای سائلی را که از مردم کمک می خواست شنید، و به او فرمود: وای بر تو آیا از غیر خدا سوال می کنی در این روز و حال آن که امید می رود در این روز برای بچه های در شکم که فضل خدا شامل آنها شود و سعید گردند.
شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و مرز خسروی این شهرستان نزدیکترین نقطه از کشورمان به کربلای معلا و بارگاه ملکوتی امام حسین (ع) است که در سال های ابتدای دهه ۷۰ و با تدبیر سید آزادگان (مرحوم ابوترابی) برگزاری آیین دعای عرفه در نقطه صفر مرزی خسروی پایه گذاری شد.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
نظر شما