به گزارش ایرنا، کاظم جلالی پنجشنبه در نشست مشترک گروهی از فعالان گردشگری ایران و روسیه در مسکو با حضور وزیر دولت شهر مسکو و استاندار آذربایجان شرقی افزود: با توجه به سطح راهبردی مناسبات تهران – مسکو انتظار است که حداقل روادید گردشگران و تجار لغو شود که مقامات روسیه درباره این ایده گفته اند که با حسن نیت این موضوع را بررسی می کنند.
سفیر ایران در روسیه در این نشست که با حضور نمایندگان ۵۰ شرکت کشور روس و ۳۰ شرکت ایرانی برگزار شد، ابراز امیدواری کرد که تا زمان مذاکرات بیشتر درباره لغو کامل روادید، توافق قبلی تهران – مسکو در زمینه لغو روادید گردشگری گروهی محقق شود.
وی ادامه داد: بنا بود این تفاهم نامه از ژانویه ۲۰۲۳ ( دی ماه ۱۴۰۱) اجرایی شود که اجرای پروتکل ها زمان بر شد و امیدوار هستیم که در آینده نزدیک، این تفاهم نامه توسط مقامات اجرایی هر دو کشور عملیاتی شود و شمار زیادی از گردشگران روس را در ایران میزبانی کنیم و متقابلا ایرانیان به شیوه آسان تری به روسیه سفر کنند.
جلالی از فعالان گردشگری ایران و روسیه به عنوان سفیران دو ملت یاد کرد و با اشاره به اهمیت دیپلماسی عمومی در جهان معاصر، ابراز امیدواری کرد که روابط تهران – مسکو با تقویت ارتباطات مردمی و پیوندهای فرهنگی و اقتصادی به شکل پایدار روند رو به جلویی را طی کند.
وی پیگیری های سران ایران و روسیه در زمینه تکمیل زیرساخت های حمل و نقل ریلی، جاده ای و دریایی میان دو کشور را در این راستا دانست.
نقش مهم فعالان بخش خصوصی در توسعه گردشگری
سرگئی چریومین وزیر دولت شهر مسکو و مدیر دپارتمان روابط اقتصادی و بین المللی این شهر نیز در این نشست، نقش شرکت های گردشگری و فعالان بخش خصوصی را در توسعه این بخش و ارتقای مناسبات دو جانبه موثر و مهم توصیف کرد.
گردشگری باید درمناسبات دوجانبه حرف اول را بزند
استاندار آذربایجان شرقی نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به عنصر همسایگی و برخورداری ایران و روسیه از تاریخ و تمدن کهن گفت: اگر بخواهیم میراث گرانبهای فرهنگی و ارزش های معنوی را در جهان امروز پایدار کنیم، صنعت گردشگری باید حرف اول را در مناسبات دوجانبه تهران – مسکو بزند.
عابدین خرم افزود: تقویت همکاری های ایران و روسیه در عرصه گردشگری می تواند الگویی در منطقه باشد و در این راستا، فعالان صنعت گردشگری نقش مهمی را ایفا می کنند.
وی در ادامه به معرفی ظرفیت های گردشگری استان آذربایجان شرقی پرداخت و از بازار تبریز و کلیساهای تاریخی به عنوان بخشی از گنجینه تمدنی و تاریخی این دیار که به ثبت جهانی یونسکو رسیده است، یاد کرد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: تبریز، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان را در خود جای داده و این اثر ثبت شده در سطح بین المللی، پذیرای گردشگران بسیاری است.
وی با اشاره به ثبت سایت ژئوپارک جلفا به عنوان پارک جهانی برای زمین شناسان از سوی یونسکو گفت: این منطقه با توجه به برخورداری از آثار زمین شناختی، می تواند مرکز خوبی برای گردشگران طبیعت دوست باشد.
در این نشست، فیلم هایی برای معرفی ظرفیت های گردشگری روسیه و ایران از جمله استان آذربایجان شرقی به نمایش درآمد و در انتها، فعالان صنعت گردشگری بخش خصوصی دو کشور مذاکرات دوجانبه ای را با هدف افزایش مراودات و همکاری ها انجام دادند.