به گزارش ایرنا، بر پایه آمار اداره کل بهزیستی خراسان شمالی؛ ۲۴ هزار و ۲۲۰ معلول در این استان یک میلیون نفری زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند و در مجموع ۴۲ هزار و ۹۸۹ خانواده شامل ۱۱۴ هزار و ۳۵۱ نفر از خدمات این سازمان حمایتی بهره مند می شوند.
اگرچه هر سال دولت میزان مستمری نهادهای حمایتی را در راستای تامین معیشت و رفع مشکلات اقتصادی افزایش می دهد ولی توانمندسازی این خانواده ها و خروج از چرخه مستمری بهزیستی در اولویت های این نهاد حمایتی قرار دارد و دولت ها باید بر این نکته تاکید کنند.
دولت سیزدهم که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد، طی ۲ سالی که از عمرش میگذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.
سفر پر خیر و برکت هیات دولت در سال گذشته به خراسان شمالی توانست با تصویب مصوبات جدید تا حد زیادی بسیاری از مشکلات قشر تحت پوشش بهزیستی خراسان شمالی را برطرف کند.
۲۸ میلیارد تومان هدیه رییس جمهور به بهزیستی
سفر دوم تیرماه ۱۴۰۱ هیات دولت به خراسانشمالی نقطه روشنی برای مردم نیازمند این خطه محروم بود و بهزیستی استان که سالها از نبود اعتبارات رنج میبرد و بسیاری از طرح های عمرانی نیمه کاره رها شده بود با تصویب اعتبار جدید بارقه ای از امید را در دل محرومان زنده کرد.
تصویب ۲۸ میلیارد تومان اعتبار در سفر پر خیر و برکت رییس جمهور به این خطه از شمالشرق کشور برای بهزیستی به همراه داشت؛ احداث مسکن محرومان و تسهیلات اشتغالزایی در این مدت شدت گرفت به طوری که در مدت یکسال گذشته ۸۰۰ خانوار از مددجویان زیر پوشش این سازمان حمایتی صاحبخانه شدند و سه میلیارد تومان نیز برای گازکشی منازل هزینه شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی در این خصوص گفت: سال گذشته ۲۸ میلیارد تومان اعتبار به بهزیستی این استان از محل سفر رییس جمهور برای احداث واحدهای مسکونی و تسهیلات اشتغالزایی مصوب شد.
محسن توحیدی مقدم اظهار کرد: بهزیستی خراسان شمالی ۷۰۰ واحد مسکونی مددجویی را امسال در برنامه دارد که بیشتر این اعتبار در این بخش و مابقی نیز برای تسهیلات طرح های اشتغالزایی هزینه می شود.
وی ادامه داد: از مجموع این اعتبار ۱۵ میلیارد تومان از محل منابع ملی، هشت میلیارد تومان از محل مسوولیت اجتماعی وزارت نفت و پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی تخصیص یافت.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی بیان کرد: علاوه بر این، تفاهمنامهای نیز بین این نهاد حمایتی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان امضا شد و بر این اساس اختصاص ۵۶ دستگاه ویلچر، کمک به بیماران سخت علاج و نابارور توسط بنیاد احسان انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: اعتبارات خوبی در سال گذشته از محل های مختلف به سازمان بهزیستی استان اختصاص یافته است که تحولی در بخش اشتغال و مسکن جامعه هدف ایجاد شده است.
جذب حدود ۱۰ میلیارد تومان برای ۶ طرح نیمه تمام
معاون پشتیبانی و منابع انسانی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در ادامه عنوان کرد: تاکنون از محل منابع ملی یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برای تکمیل ساختمان توانبخشی شهرستان مانه و سملقان هزینه شد و این مرکز در شهریورماه جاری به بهره برداری می رسد.
علی حق شناس عنوان کرد: ساخت این مرکز توانبخشی از سال ۱۳۸۶ کلید خورد و بدلیل نبود اعتبار نیمه تمام رها شده بود که از محل سفر رییس جمهور، مقاوم سازی و ستون بندی جدید شد و با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل شدن است.
وی افزود: تکمیل مرکز خدمات بهزیستی شهرستان جاجرم با ۵۷۰ متر زیربنا نیز از دیگر طرح هایی است که با اعتبارات سفر رییس جمهور جان دوباره گرفت و این طرح که از سال ۱۳۹۳ تاکنون نیمه کاره رها شده بود با هشت میلیارد تومان اعتبار مسوولیت های اجتماعی وزارت نفت تکمیل و به زودی به بهره برداری می رسد.
معاون پشتیبانی و منابع انسانی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی افزود: پایگاه خدمات اجتماعی شهرستان شیروان، مجتمع خدمات بهزیستی شهرستان فاروج، ساختمان اداری شهرستان بام و صفی آباد و اورژانس اجتماعی شهرستان بجنورد از دیگر طرح های نیمه تمام است که در اولویت قرار دارند.
وی ادامه داد: بهزیستی خراسان شمالی جزو محدود استان هایی است که اعتبارات عمرانی را از محل سفر رییس جمهور جذب کرده است و تاکنون در این زمینه عملکرد مثبتی داشته است.
جذب ۱۴۸ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ و ۱۸
بهزیستی خراسان شمالی علاوه بر جذب اعتبارت سفر رییس جمهور توانسته اعتبارات مناسبی از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ نیز جذب کند و در این زمینه پیشتاز بوده است.
تسهیلات تبصره ۱۶ مربوط به اشتغال، مسکن، فرزندآوری، درمان بیماران صعب العلاج و همچنین حمایت از خود اشتغالی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است و دولت با توجه به اهمیت تسهیلات تبصره ۱۶، تقویت ارکان اصلی خانواده را در دستور کار خود قرار داده است.
تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده به دولت اجازه می دهد ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حاملهای انرژی را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله در جهت حمایت از طرحهای تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی در این خصوص اظهار کرد: هدفگذاری این نهاد حمایتی برای جذب اعتبارات تبصره ۱۶ در سال گذشته ۱۵۱ میلیارد تومان بود که ۱۳۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافت و مابقی اعتبارات نیز در ماه های اخیر جذب می شود.
وی اضافه کرد: از محل تبصره ۱۸ نیز ۱۶ میلیارد تومان تعهد شد که ۱۰۰ درصد آن جذب شده است و در مجموع؛ این میزان از تسهیلات موجب اشتغالزایی یک هزار و ۵۱۴ نفر از مددجویان شد.
توحیدی مقدم با بیان اینکه توانمندسازی جامعه هدف یکی از اهداف مهم سازمان بهزیستی است، بیان کرد: در همین راستا تسهیلات خوداشتغالی به مددجویان واجد شرایط پرداخت می شود و علاوه بر این از دیگر اقدامات بهزیستی در حمایت از اشتغال مددجویان، پرداخت حق بیمه کارفرمایان است به این صورت که اگر یک کارفرما فردی از جامعه هدف بهزیستی را مشغول به کار کند، سهم بیمه آن پرداخت می شود.
وی افزود: این اقدامات با هدف ایجاد زمینه مناسب خودکفایی و استقلال مالی مددجویان انجام می شود.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی از نظر سرانه درآمد خانواده در ردیف آخرین استان های کشور قرار دارد و از جمعیت یک میلیون نفری این استان حدود نیمی در روستاها سکونت دارند.
۱۱۳ هزار نفر زیر پوشش بهزیستی استان قرار دارند که شامل معلولان، سالمندان، زنان خود سرپرست، کودکان و سایر گروه هدف می شود.