به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که کشور با مشکلات عدیده ای دست به گریبانگر بود.
تحریم های ظالمانه و تبعات اقتصادی ناشی از آن، رکود و رشد منفی اقتصاد و از طرفی شیوع ویروس کرونا بسیاری از امور را مختل و هزینه ها و فشار مضاعفی را بر مردم و مسوولان تحمیل کرده بود.
رییس جمهور از آغازین روزهای فعالیت با حضور میدانی، در صدد آشنایی هرچه بیشتر با مشکلات مبتلابه مردم و رفع آنها برآمد. این وضعیت نیازمند مدیریت و صرف انرژی بیشتر برای ایجاد ثبات و پایداری بود که دولت سیزدهم از آغازین روزهای فعالیت خود با همت و تلاش هرچه بیشتر و حضور میدانی درصدد رفع مشکلات کشور برآمد به طوریکه در یک سال اول با سفر به همه استانهای کشور از نزدیک با مسایل و مشکلات مردم در مناطق مختلف آشنا شد و راهکارهای لازم را برای رفع مسایل و بهبود امور ارایه کرد.
آثار و برکات فعالیتهای دولتمردان طی ۲ سال گذشته در شهرستان زنجان نیز نمود بارزی دارد که در این راستا خبرنگار ایرنا برای اطلاع هرچه بیشتر از آن و روند اجرای پروژه های مختلف با پرویز خالقی، فرماندار شهرستان زنجان گفت و گو کرده است.
ایرنا: اقدامات شاخص انجام شده در زنجان طی ۲ سال گذشته جهت رشد و توسعه این شهرستان چه بوده است؟
خالقی: طی ۲ سال گذشته نقاط عطف و قوتی را به لحاظ عملکرد دولتمردان در حوزه های مختلف عمران شهری و روستایی شاهد بودیم که روند توسعه در آن را شتاب بخشیده است که از جمله شاخصترین این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد.
افزایش ۳۰۰ درصدی اعتبارات شهرداری های زنجان از محل درآمدهای مالیاتی از دستاوردهای فعالیتهای دولتمردان طی ۲ سال گذشته است. میزان اعتباراتی که از محل درآمدهای مالیاتی برای شهرداری ها تزریق شد درسال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ بیش از ۳۰۰ درصد افزاش یافت به طوریکه این میزان از ۲۲۱ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۰ به بالای ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسید.
در بازه زمانی ۲ سال گذشته از شروع فعالیت دولت سیزدهم یعنی از ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ قریب به ۹۳۰ میلیارد تومان اعتبار فقط برای شهرداری زنجان از محل درآمدهای مالیاتی تزریق شد و اعتبارات سایر شهرهای این شهرستان نیز به تناسب سرانه جمعیت افزایش چشمگیری یافت.
طی این مدت شاهد عملیات اجرایی گسترده در حوزه آسفالت ریزی، سنگ فرش و جدول گذاری و دیگر امور مربوط به عمران شهری بودیم که این حجم بالا از فعالیت ها در نوع خود نقطه عطفی است که امیدواریم حتی به بالاتر از آن نیز نایل شویم.
در حوزه محدوده شهری نیز فعالیت هایی مصوب یا آغاز شده که احداث پل روگذر دانشگاه زنجان و آماده سازی ۱۴۰ هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن برای هفت هزار واحد مسکونی که در قالب طرح نهضت ملی مسکن انجام می شود از جمله این اقدامات است.
ایرنا: چه فعالیتهایی در حوزه عمران روستایی طی ۲ سال گذشته در شهرستان زنجان انجام شده است؟
توجه توام به رفع مشکلات شهرها و مناطق محروم و غیر برخوردار از ویژگیهای مهم اقدامات دولت سیزدهم است. خالقی: در حوزه عمران روستایی افزایش ۳۰۰ درصدی در اعتبارات دهیاری ها را شاهد بودیم.
در ۹ ماهه ۱۴۰۰ از ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ تا پایان اسفند همین سال ۳۰.۷ میلیارد تومان اعتبار برای دهیاری های شهرستان اختصاص یافت در حالیکه در سال ۱۴۰۱ این میزان ۱۲۲ میلیارد تومان شد.
در حوزه اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری از ۳.۹ میلیارد تومان به بیش از ۱۳ میلیارد تومان رسیدیم که باز هم افزایش ۳۰۰ درصدی را در این بخش داریم.
در حوزه عشایری ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به ۱.۶ میلیارد تومان رسید که همه این اقدمات نشانگر آن است که توجه ها فقط معطوف به نقاط برخوردار شهری نیست بلکه نقاط محروم و غیربرخوردار نیز مورد عنایت دولتمردان قرار گرفته است.
در حوزه عمران روستایی در بخش گاز رسانی، آبرسانی روستایی و حوزه راهداری و حمل و نقل روستایی نیز خدمات بسیاری ارایه شده است حتی در مواقعی که نیاز به استفاده از اعتباراتی برای روستای فاقد دهیاری بوده، اعتباراتی از این محل صرف شده است تا با رفع مقطعی مشکل از مهاجرت روستاییان پیشگیری شود.
۶۷ مصوبه با بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار دستاورد سفر استانی رییس جمهور در شهرستان زنجان است. ایرنا: سفر استانی رییس جمهور به زنجان چند مصوبه و چه میزان اعتبار برای این شهرستان داشت؟
خالقی: در کمتر از یک سال ۲ سفر رییس جمهور به استان زنجان انجام شد که در تاریخ استان بی نظیر بود.
یکی از این سفرها در قالب سفر استانی بود که مصوبات خوبی در این شهرستان داشت که شامل ۶۷ مصوبه با ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار بود.
بخشی از این مصوبات اجرایی شده و برخی در دست پیگیری است که به یقین در روند توسعه شهرستان زنجان موثر خواهد بود.
از ۶۷ پروژه تعریف شده برای زنجان اعتبار برخی پروژه ها ۶۰ درصد تخصیص یافته است و پیگیر تکمیل پرژه های نیمه تمام هستیم که با سفر اخیر معاون اجرایی رییس جمهور گشایش هایی نیز در برخی طرح ها روی داد.
در سفر دوم هم به رغم اینکه برای افتتاح یک پروژه که افتتاح نیروگاه آریان تعریف شده بود رییس جمهور این تواضع و مردم داری را از خود نشان داد که دیداری از روستای قره بوته انجام داد که این امر در راستای تسریع در توسعه زنجانرود بسیار موثر بود و تصمیمات خوبی در این خصوص اتخاذ شد.
ایرنا: سفر وزا و دیگر مسوولان کشور به شهرستان زنجان چه آثاری را به دنبال داشته است؟
خالقی: در سفرهای دولتمردان به زنجان تصمیمات بسیار خوبی برای شهرستان گرفته شده است.
این سفرها توسعه استان را در پی داشته است و مردم شهرستان از ثمرات آنها بهره مند شده اند.
در حوزه آبرسانی که تنش آبی گریبانگیر جهان، ایران و استان است ورودی رودخانه ها که تامین کننده آب شرب و زراعی بود دچار مشکل شد. از جمله سد تهم که تامین کننده آب شهرستان زنجان بود نیز دچار مشکل شد.
با بارندگی های امسال مشکل کم آبی حل نشد بلکه تنها بخشی از نگرانی ها رفع شد که سال گذشته با اعتبار چهار تا پنج هزار میلیارد ریالی چندین چاه کمکی برای آب شرب شهر زنجان در شرق این شهر حفر و به شبکه متصل شد که بخشی از آب شرب شهر زنجان را تامین می کند و این چاهها سال قبل وارد مدار شد.
در حوزه آب شرب روستایی نیز کارهایی انجام شده است ولی به هیچ وجه از وضعیت آب شرب در سطح روستاها راضی نیستیم و این درحالی است که در بسیاری از روستاها هم شاهد مشارکت خوب مردمی در ایجاد و توسعه شبکه آبرسانی هستیم.
ایرنا: در حال حاضر چه پروژه های مهمی در شهرستان زنجان در دست اجراست؟
خالقی: طی ۲ سال گذشته با همت استاندار زنجان اجرای پروژه های مهمی در این شهرستان آغاز، پیگیری و اجرا شده است که بحث منطقه ویژه اقتصادی با سرمایه گذاری ۶۰ هزار میلیاد ریالی از جمله آنهاست که در حال طی مراحل اداری است و به زودی خبر افتتاح آن اعلام خواهد شد.
اجرای کمربندی شمالی زنجان به طول ۲۵ کیلومتر نیز از دیگر طرح های ۲ سال گذشته است که عملیات اجرایی پنج کیلومتر از آن را شاهد هستیم.
ایجاد پل روگذر مقابل دانشگاه زنجان با اعتبار حداقل هزار میلیارد ریال، احداث پارک بزرگ شهید هاشمی نژاد زنجان و پروژه نهضت ملی مسکن که زنجان بین همه استانها پیشرو و الگو بوده از جمله این طرح هاست.
در حوزه پروژه های مربوط به بخش خصوصی نیز پایانه صادراتی میوه و تره بار در زنجان که پروژه ای حدود ۱۸ ساله بود و با همت و ورود مستقیم استاندار زنجان گره کور آن باز شد.
ایجاد چندین مجتمع خدماتی رفاهی در حوزه گردشگری که با مشکلات اداری مواجه بود نیز از دیگر اقدامات انجام شده است که موجب توسعه گردشگری در شهرستان خواهد بود.