کرج – ایرنا – سرپرست سازمان دامپزشکی کشور گفت: یکی از بزرگترین افتخارات کشور در حال حاضر حرکت به سمت خودکفایی در صنعت تولید واکسن و دارو است که روزبروز در این صنعت در حال رشد و بی نیاز از بسیاری از اقلام دارویی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید صالحی روز یکشنبه در دوره آموزشی برای کارشناسان و دامپزشکان کشور مالی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار کرد: این دوره آموزشی با موضوع تولید واکسن و انتقال دانش فنی و تجهیزات مرتبط با واکسن سازی در حال برگزاری است.

وی در خصوص روند و چگونگی برگزاری این دوره آموزشی، افزود: در پی برنامه ریزی های انجام شده از سوی وزارت خارجه به منظور توسعه روابط با سایر کشورها انجام شده، یکی از مواردی که تکنولوژی آن قابل انتقال بود در موضوع واکسن و دانش فنی آن بوده که طی هماهنگی های انجام شده وزارت امور خارجه از کارشناسان مالی در قاره آفریقا دعوت به عمل آورد و سازمان دامپزشکی میزبان آنها شد.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: این دوره آموزشی با هماهنگی نهادهای مرتبط همچون دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، موسسه سرم سازی رازی و دفاتر تخصصی داخل سازمان دامپزشکی برنامه ریزی شد.

صالحی افزود: طی این مدت دوره‌های آموزشی در مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاه های مرجع و مطالعات بیولوژیک سازمان دامپزشکی،دوره های اپیدمیولوژیک کوتاه مدت در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و آموزش‌های مرتبط در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برگزار شده است.

وی ادامه داد: هفته آخر حضور آن ها در ایران در سازمان دامپزشکی است و روز ۲۸ تیرماه مراسم اختتامیه این دوره آموزشی برگزار می‌شود.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: با توجه به توانمندی های بسیار بالا در کشور به این دانش و فناوری و امکان تولید داخل بسیاری از واکسن های دامی و طیور ، آماده‌ایم که با کشورها طی یک تفاهم‌نامه دانش فنی مرتبط را ارائه دهیم.

صالحی افزود: مالی نخستین کشوری بود که برای حضورشان در ایران و انتقال این دستاوردها و آموزش ها برنامه ریزی شد، ضمن اینکه در بحث تجارب فنی و تعامل با کشورهای دیگر از جمله کشورهای واقع در آمریکای جنوبی مذاکراتی انجام شده که امیدواریم هرچه زودتر عملی شود.

هر گونه حمل و نقل بدون گواهی بهداشتی دام به منزله بدون هویت بودن آن است

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص وضعیت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، گفت: این بیماری یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که اقداماتی که مربوط به سازمان دامپزشکی هست کنترل و مبارزه با ناقلان این بیماری است.

وی با بیان اینکه انتقال این بیماری از طریق کنه بوده و میزبان آن ها دامهای اهلی هستند، افزود: در سازمان دامپزشکی از مهمترین توصیه ها جلوگیری از کشتار غیرمجاز و تهیه گوشت و فراروده های خام دامی به خصوص گوشت قرمز از مراکز مجاز و واحدهای معتبر هست.

وی اظهار کرد: با توجه اینکه در فصل گرما به سر می بریم از اهم اقدامات این سازمان مبارزه با انگل های خارجی از جمله کنه ها است.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور اعلام آمار تلفات و بیماری های انسانی را از سوی وزارت بهداشت دانست و گفت: هر گونه حمل و نقل بدون گواهی بهداشتی نشان بدون هویت و بدون شناسنامه دار بودن آن دام است.

صالحی افزود: در داخل کشور برای جابجایی هر گونه دام زنده باید مبدا و مقصد و وضعیت دام با گواهی بهداشتی حمل مشخص و با خودروی مجاز حمل شود که اگر مبدا مشخص نباشد دچار مشکل می شویم.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: این روزها به دلیل اختلاف قیمت دام زنده در داخل و خارج کشور بیشتر متقاضی خروج دام از کشور هستند و واردات دام خیلی به صرفه نیست ولی قرنطینه های مرزی داریم که دام را در مبادی ورودی و خروجی کشور با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی کنترل می کنند.

برچسب‌ها