به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل بنادرودریانوردی امیرآباد؛ علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران با حضور در بندرامیرآباد از قابلیت های راهبردی این بندر در حوزه سرمایه گذاری و منطقه ویژه بازدید کرد.
رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران در این دیدار، عملکرد بندر امیرآباد را در حوزه سرمایه گذاری مناسب ارزیابی کرد و گفت : در بندر نوپایی چون بندرامیرآباد که ماحصل تلاش متخصصان ایرانی می باشد، این حجم از سرمایه گذاری ها کم نظیر است.
معاون وزیر اقتصاد یکی از مزیت های ویژه بندرامیرآباد را نسل سومی بودن آن برشمرد و هزار و ۶۰ هکتار اراضی پسکرانه با مزایای منطقه ویژه اقتصادی را فرصتی مناسب برای جذب بیشتر سرمایه گذاران، اعم از داخلی و خارجی عنوان کرد.
رییس کمیسیون مشترک ایران و عراق با بیان اینکه بندر امیرآباد بهترین نقطه اتصال بین کشورهای حوزه CIS با کشور عراق است، از تهیه بسته پیشنهادی سرمایهگذاری به طرف عراقی با محوریت بندرامیرآباد در آینده نزدیک خبر داد که بر اساس آن دو رویکرد تعریف شده که منجر به فعال شدن ظرفیت های راکد تولیدی و توسعه حمل و نقل ترانزیتی کشور و منطقه خواهد شد.
فکری به وجود صنایع تولیدی در حوزه های مختلف در بندرامیرآباد اشاره کرد و افزود :پایش و بررسی چالش های پیش روی سرمایه گذاران و تسهیل و کمک همه جانبه به آن ها می تواند افق روشنی را در افزایش جذب سرمایه گذاران در بندرامیرآباد رقم بزند.
رشد ۳۱ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندرامیرآباد
مدیرکل بنادرودریانوردی امیرآباد با اشاره به رشد ۳۱ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در سه ماهه نخست سال جاری بندرامیرآباد نسبت به مدت مشابه سال قبل، از سهم ۵۹ درصدی بندرامیرآباد در تخلیه و بارگیری بنادر تجاری شمال کشور خبر داد.
محمد علی موسی پور با تاکید بر اینکه که بندر امیرآباد به عنوان پایلوت غلات در شمال کشور با وجود اسکله رو _ رو کامیونی و دسترسی به ریل سراسری از قابلیت حمل و نقل چند وجهی کاملی برخوردار است ، ابراز امیدواری کرد : این بندر با وجود ظرفیت های لجستیکی و اراضی پسکرانه بی نظیر در شمال کشور، ضمن رونق ترانزیت کالا از مسیر کریدور شمال – جنوب، بتواند از سرمایه گذاران جهت رشد تولید در کشور به بهترین شکل ممکن حمایت کند.
مدیرکل بنادرو دریانوردی امیرآباد نیز در این جلسه به تشریح عملکرد عملیاتی بندرامیرآباد در سال جاری و ظرفیت های مختلف سرمایهگذاری در حوزه های مختلف صنعتی، تولیدی، خدماتی و گردشگری پرداخت و گفت :بندر امیرآباد بعنوان اولین بندر نسل سوم کشور توانست اقدامات خوبی در زمینه سرمایه گذاری انجام دهد و ثبت رکوردهای کم نظیر جذب سرمایه گذاری در سال های اخیر، خود مولفه ای مهم و بیِّن اهمیت این بندر نزد سرمایه گذاران داخلی و خارجی است که می خواهند از پتانسیل و موقعیت بندر به خوبی بهره برداری شود.
وی در ادامه توسعه عملیات کانتینر یخچالی با توجه به ماهیت محصولات کشاورزی مازندران را امری ضروری و یکی از برنامه های اصلی بندرامیرآباد در سال جاری عنوان کرد.
مدیرکل بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر با اشاره به اینکه کشور روسیه مسیر مبادلات کالا را به سمت دریای خزر سوق داده، که نِمود آن را در افزایش عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بندر امیرآباد می توان مشاهده کرد، بر تقویت زنحیره لجستیک ترانزیت کالا در کشور با همکاری تمام دستگاههای متولی تأکید کرد.
وی ایمنی، صرفه اقتصادی، سرعت در جابجایی کالا و وجود زیرساخت های شبکه داخلی راه آهن را از عوامل مهمی برشمرد که مشتریان بندرامیرآباد را در استفاده از ریل جهت جابجایی محموله های خود ترغیب کرده، به طوری که در این مدت حمل ریلی بندرامیرآباد با رشد ۹۰ درصدی به ۲۵ هزار و ۷۹۸ تن رسیده است.
مدیرکل بندرامیرآباد با بیان این که میزان صادرات کالا در سه ماهه نخست امسال با رشد ۱۱ درصدی از ۲۵۴ هزار تن به ۲۸۳ هزار رسیده است، عمده ترین کالاهای صادراتی از بندرامیرآباد به کشورهای حوزه CIS را فلزات، مواد نفتی، کالاهای ساختمانی و معدنی عنوان کرد.
موسی پور با تاکید بر این که بندرامیرآباد از ظرفیت ها و امکانات مناسبی جهت تبدیل شدن به قطب صادرات، واردات و ترانزیت کالاهای کانتینری در منطقه برخوردار است، میزان تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری را در بهار امسال ۳ هزار و ۵۰۲ TEU اعلام کرد که در مقاسیه با همین مدت در سال قبل رشد ۲۷۵ درصدی را نشان می دهد.
موسی پور در پایان، آماری از ترابری کالا در بندرامیرآباد در سه ماه گذشته ارائه کرد که بر این اساس ۲۷۸ فروند شناور، ۴۸ هزار و ۱۰۲ دستگاه کامیون و ۶۴۲ دستگاه واگن، جهت جابجایی کالا به بندرامیرآباد تردد داشتند.