به گزارش ایرنا، وحید محمدی روز دوشنبه در آیین معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه که با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان های این وزارت خانه در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد افزود: اولویت نخست استان کرمانشاه در حوزه اقتصادی با توجه به ظرفیت های فراوانی که در آن وجود دارد و نیز مطالعات کارشناسی که در این زمینه انجام شده، صنعت گردشگری است.
وی با بیان اینکه جایگاه استان در این حوزه جایگاه مناسبی در کشور نیست یادآور شد: وجود بهترین شرایط جغرافیایی و اقلیم چهار فصل با دارا بودن ویژگی های خاص که در استان ما واقع شده بهترین فرصت را برای توسعه صنعت گردشگری بوجود آورده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه این استان به دلایل متفاوت به عنوان استان بیکار کشور شناخته شده است که جایگاه نخست را در میان سایر استان ها در بحث بیکاری به خود اختصاص داده است افزود: یکی از ارگان هایی که می تواند در بحث اشتغال، نقش آفرینی کند حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
گردشگری مذهبی و توریسم سلامت در استان مغفول مانده است
محمدی با اشاره به وجود ظرفیت های خوبی که در حوزه گردشگری مذهبی در استان وجود دارد یادآور شد: در این حوزه که با محوریت اربعین است و سالانه حداقل پنج میلیون زایر وارد استان می شوند انتظار می رود وزارت میراث فرهنگی به عنوان متولی این حوزه به گونه ای برنامه ریزی و عمل کند که مردم استان از این حوزه منتفع شوند.
وی گفت: علاوه بر این استان کرمانشاه در حوزه توریسم سلامت نیز دارای ظرفیت های بسیار خوبی است ولی از این ظرفیت بخوبی استفاده نشده و این استان تنها به مبدا سفرهای گردشگران این حوزه با سایر استان ها مبدل شده است.
محمدی اضافه کرد: این استان به عنوان قطب و مرکز خدمات غرب کشور شناخته شده است که این امر خود یک فرصت است که به ویژه در حوزه توریسم درمانی باید مورد توجه قرار گیرد.
حوزه تبلیغات رسانه ای در میراث فرهنگی استان ضعیف است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تبلیغات برای شناساندن ظرفیت های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان گفت: متاسفانه در این حوزه تبلیغات رسانه ای خوبی صورت نگرفته است که این خلا باید برطرف شود.
وی تاکید کرد: به طور مثال در صنعت میناکاری که هم اکنون یک هزار نفر در این استان به کار اشتغال دارند هنوز نتوانسته ایم این صنعت را که به عنوان رقیبی برای سایر استان ها است به مردم معرفی کنیم.
محمدی ادامه داد: در کنار امر تبلیغات و کار رسانه ای در این حوزه تکمیل زنجیره های ارزش در حوزه صنایع دستی و گردشگری بسیار مهم است که باید در استان شناسایی و تکمیل شود تا ضمن ایجاد ارزش افزوده، زمینه اشتغال زایی جوانان نیز فراهم گردد.
زمینه ایجاد ۳۷ نوع گردشگری در استان کرمانشاه
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه نیز در این مراسم با بیان اینکه این استان دارای پتانسیل های بسیار خوبی در حوزه گردشگری است گفت: هم اینک ۳۷ نوع گردشگری را می توان در این استان که به عنوان استانی چهار فصل در کشور مطرح است فعال کرد.
داریوش فرمانی افزود: اگر آثاری چون تاق بستان و بیستون در این استان بنانهاده شده است به دلیل وجود ظرفیت های اکوتوریسمی آن است که باید از آن بخوبی بهره گرفته شود.
وی توجه به موزه ها، بافت ها و پژوهش های باستان شناسی را را از اولویت فعالیت های خود عنوان کرد و یادآور شد: در همین راستا تکمیل احداث موزه منطقه ای غرب کشور در راس آنها قرار دارد که بنا شده است ظرف ۲.۵ سال آینده تکمیل و ۱۲ شئ کم نظیر و نفیس کشور که مخازن در این استان نگهداری می شود را در آن به نمایش گذاشت.
فرمانی با اشاره به وجود ۱۸ موزه در استان گفت: تنها در سال گذشته با تلاش های صورت گرفته توانستیم چهار موزه را در شهرستان های مختلف مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی افزود: همچنین طرح مطالعاتی بافت کرمانشاه را نیز که قریب به ۱۵ سال است که روی زمین مانده است را در وزارت خانه پیگیری و به تصویب رسانده و همچنین ۱۰ برنامه کاوش و گمانه زنی را نیز که مربوط به دوره آشوریان است دوباره فعال شود.
به گزارش ایرنا، در ادامه این مراسم حکم مدیرکلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه توسط جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استانها وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به داریوش فرمانی اعطا شد.
وی پیشتر معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان را برعهده داشت و از دهم بهمن ماه سال گذشته به عنوان سرپرست این اداره کل معرفی شده بود.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، ۲ اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیدهاند، حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سرابهای نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
در استان کرمانشاه ۲۶ هتل، پنج هتل آپارتمان، ۲۰ میهمانپذیر، ۱۸ مجتمع خدمات رفاهی و ۴۴ اقامتگاه بوم گردی فعالیت میکند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.