گناوه – ایرنا – رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه گفت: تخلیه کالاهای تجاری در سه ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۹۲۶ درصد رشد داشته است.

کیامرث جوکار روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان کالای تجاری تخلیه شده در این مدت ۲ هزار و ۵۳۶ تن بوده در حالی که این میزان در سال قبل ۲۴۷ تن بوده است.

وی عمده کالاهای تجاری وارداتی را بر حسب نیازهای ضروری مردم و بازار این شهرستان و سایر مناطق از جمله کولرگازی عنوان کرد و افزود: کالاهای تجاری تخلیه شده در این بندر، جنبه درآمدزایی داشته که طی روال قانونی با تعامل خوب مدیرکل گمرک این شهرستان ترخیص شده است.

رئیس اداره بندر ودریانوردی گناوه تصریح کرد: نخستین محموله تزانزیت خودرو در خرداد سال جاری در این بندر شامل ۲۴ دستگاه خودرو از طریق کشور کویت به مقصد گناوه وارد و تخلیه شدند.

وی با اشاره به اینکه خودروها از بندر گناوه طی مراحل قانونی به صورت زمینی به کشور عراق حمل شدند، گفت: براساس برنامه ریزی به عمل آمده روند ترانزیت واردات خودروها در بندرگناوه تداوم می‌یابد.

رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه افزود: این بندر در راستای حمایت همه‌جانبه از ترانزیت خارجی تمهیدات ویژه‌ای تدارک دیده است که تجار و بازرگانان می‌توانند از این ظرفیت برای فعالیت‌های اقتصادی خود بهره ببرند.

وی تصریح کرد: میزان کالاهای تجاری ورودی از طریق رویه ترانشیپ (کانتینری) به این بندر در سه ماه اول امسال در مقایسه با مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش یافته است که در این میان تجار و بازرگانان، شرکت بندرسازان و مدیرکل گمرک این شهرستان نقش بسزایی ایفا کرذند.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه یک سری کالای متروکه از سال ۱۳۸۹ در انبار این بندر نگهداری و ترخیص نشده بودند بنا به دستور و تاکید رئیس قوه قضائیه در سفر به استان بوشهر و پیگیری های به عمل آمده مسئولان کشوری و استانی سازمان بنادر ودریانوردی، در یک ماه اخیر از مجموع ۲۲۵ ردیف کالا تا پایان خرداد ۱۵۴ ردیف به انبار اموال تملیکی انتقال و ۳۵ ردیف نیز که تاریخ آنها گذشته بود امحا شدند.

طرح توسعه بندر نوید بخش در پیشرفت رونق اقتصادی و تجاری

رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه اظهار کرد: طرح توسعه بندر گناوه که سه بازه زمانی ۵ ساله و در مدت ۱۵ سال اجرایی می شود، نقش بسیار مهمی در رونق و پیشرفت اقتصادی و تجاری و ترغیب هرچه بیشتر بازرگانان به این بندر درپی دارد.

وی گفت: تجهیز کارگاه و نیروی انسانی این طرح، آماده و سنگ مورد نیاز برای موج شکن از محل سه معدن تامین و در حال انجام است.

جوکار افزود: با هدف رونق و توسعه امور بندری گناوه، طرح توسعه جامع این بندر با ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال گذشته عملیاتی شده است.

رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه ادامه داد: طرح توسعه بندرگناوه همچنین علاوه بر تسهیل در ورود و خروج شناورها با تناژ بالا به توسعه ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر گناوه کمک شایانی خواهد کرد.

رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه ادامه داد: فاز اول این پروژه شامل ۲ موج شکن، دایک و دیوار پیرامونی و لایروبی است که فاز اول در مدت پنج سال اتفاق می افتد.

وی اظهار کرد: لایروبی خور این بندر در دستور کار قرار گرفته است.

جوکار گفت: در حوزه عمرانی اقدامات مهمی در دستور کار قرار گرفته است که شامل زیباسازی فضای ساختمان و ورودی، نصب تابلوهای ایمنی، وضعیت ترددها و زیرساخت های بندری بوده و بخشی از آنها انجام شده است.

بندر تجاری گناوه از بنادر فعال استان بوشهر بشمار می‌آید و شغل ۸۰ درصد مردم این منطقه به دریانوردی وابسته است