به گزارش ایرنا، یعقوبعلی نظری روز سه شنبه در نشست کارگروه اشتغال خراسان رضوی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مشهد برگزار شد افزود:با توجه به وجود سازمان فنی و حرفه ای و بخشهای دیگر در مهارت آموزی، به نظر می آید باید راهکارهایی برای جذب نیروی کار فاقد مهارت اتخاذ کرد و این موضوع در خصوص ایجاد اشتغال و تامین نیروی کار باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به این که مدیریت اشتغال در سال گذشته ایراد مهمی داشت ادامه داد: چالش جدی در حوزه اشتغال استان طی سال گذشته ثبت آن بود که انرژی زیادی از ما گرفت، گاهی اوقات مقایسه بین استانها این انحراف را در ارزیابی ها و اذهان مردم نیز ایجاد می کرد و در این راستا لازم است که اشکالات اداری برطرف شود تا بتوان مبتنی بر واقعیات، اشتغال ایجاد کرد، حتما باید فعالیت درستی انجام گیرد تا اشتغال درستی هم ایجاد شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: ۳۹ درصد از اشتغال ایجاد شده در کشور طی سال گذشته مربوط به این استان است که حدود ۱۰۶ هزار نفر اشتغال خالص می شود.
نظری افزود: اصرار ما در استان بر این است که اشتغال پایدار ایجاد شود و انرژی ها به سمت این موضوع متمرکز شود، در عین حال مرکز کشور هم باید بتواند از جریان حرکت استان در حوزه اشتغال مطمئن شود چرا که جریان تولید و کسب و کار در استان رو به جلو، مثبت و در جهت تحقق اهداف مربوطه است که این آمار و ارقام گویای همین مطلب است.
وی با تاکید بر نگاه ویژه به روستاها اضافه کرد: به تثبیت اشتغال در روستاها نیاز داریم و باید این امکان و ظرفیت برای ماندگاری شغل در روستا با توجه به تورم و گرفتاریهای مردم و بخشهای خرده مالک و اشتغال فراهم شود که تحقق آن نیاز به برنامه ریزی دارد.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر ایجاد اشتغال مبتنی بر زنجیره های ارزش گفت: موضوع جدی ما هم در این استان، تکمیل زنجیره های ارزش مانند پوشاک یا صنایع چرم است که هم می توان این زنجیره ها را تکمیل و هم اشتغال ایجاد کرد و باید ساز و کاری ایجاد شود تا اشتغالزایی به سمت اهداف معین سوق پیدا کند.
نظری توزیع یکنواخت تسهیلات بانکی بین استانهای مختلف در سال جاری را محل اشکال دانست و افزود: درخواست می شود که توزیع تسهیلات مبتنی بر اهداف کمی باشد، سرانه شغل هم باید متناسب با شرایط هر استان متفاوت باشد چرا که به ازای ایجاد هر شغل، اهداف سرانه در تامین آن متفاوت خواهد شد و پیشنهاد می شود که کارگروه اشتغال نیازمندیهای شغلی خود را با توجه به اهداف خاص معین کند که در این راستا نیازهای تسهیلاتی هم مشخص و هدفمندی محقق می شود.
وی به کمبود نیروی کار در خراسان رضوی اشاره و اضافه کرد: حتما باید برای مهارت آموزی دانشگاه ها را به سمت شهرکهای صنعتی ببریم، برخی از صاحبان صنایع عمده استان هم می توانند از همان ابتدا نیروهای بیکار را بورسیه کنند و در اختیار دانشگاه قرار دهند و بعد از چند سال فرد را مهارت آموخته تحویل بگیرند و هزینه های این مهارت آموزی هم بعدها می تواند از سرانه حقوق آنان کسر شود.