دزفول-ایرنا- فرماندار ویژه دزفول با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در این شهرستان گفت: شهر گردشگری باران با اشتغالزایی مستقیم برای ۳۰۰ نفر در شهرستان دزفول در حال ساخت است.

علیرضا خردمند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح گردشگری یکی از طرح‌های خوب حوزه گردشگری است که برای اجرا و تکمیل نیاز به حمایت دارد.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم تسهیلات حوزه گردشگری را به چنین طرح‌هایی اختصاص و سرمایه گذاران را به این سمت سوق دهیم شاهد رونق گردشگری در شهرستان خواهیم بود.

فرماندار ویژه دزفول اظهار کرد: زمینه اشتغال مستقیم بیش از ۳۰۰ نفر با اجرای طرح گردشگری شهر باران فراهم می‌شود.

مشخصات و ویژگی‌های شهر گردشگری باران

مدیر اجرایی طرح شهر گردشگری باران دزفول نیز درخصوص مشخصات این طرح گردشگری به خبرنگار ایرنا گفت: طرح شهر گردشگری باران، هفت فاز دارد که شامل ۱۲ هکتار مساحت خشکی و ۲۱ هکتار تالاب برای تفریحات و ورزش‌های آبی است.
وی ادامه داد: تمام امکانات رفاهی و خدماتی مورد نیاز گردشگران در ۱۲ هکتار خشکی این طرح دیده شده است به طوری که گردشگر بدون نیاز به مراجعه به شهر دزفول می‌تواند تمام نیازمندی‌های خود را با هر بودجه‌ای تامین کند.
مدیر اجرایی طرح گردشگری باران، رستوران، بازارچه و خدمات ارزان را از امکانات فاز نخست این طرح گردشگری برشمرد و بیان کرد: این طرح حدود ۳۰۰ فرصت شغلی مستقیم ایجاد می‌کند که پیش بینی می‌شود طی ۲سال و نیم به مرحله بهره برداری برسد.
وی افزود: طبیعت و اکوسیستم طرح به گونه‌ای است که می‌توانیم در حال بهره برداری از فاز نخست طرح، فاز دوم را نیز اجرا کنیم.
خلقتی با بیان اینکه مشاغل دیگری به صورت غیرمستقیم با بهره برداری از این طرح ایجاد خواهند شد، اظهارکرد: این طرح توسط بخش خصوصی در حال اجرا است ولی هیچ نگاه انحصاری نسبت به این موضوع نداریم و از ایده‌ها و توانمندی‌های موجود استقبال می‌کنیم.

مدیر اجرایی شهر گردشگری باران گفت: ۶۳ فروشگاه در بازارچه این مجموعه طراحی شده که در نظر داریم آنها را به مشاغل سنتی و بومی از جمله سوغات دزفول اختصاص دهیم.

وی با بیان اینکه بازار سنتی و قدیم دزفول نیز در شهر باران راه اندازی و تلفیقی از دزفول قدیم و مدرن ایجاد می‌شود، افزود: از معماری آجری دزفول برای طراحی این طرح استفاده و مشاغلی چون عطاری، عرقیجات و کلوچه پزی راه اندازی خواهد شد.
خلقتی با استقبال از ایده‌ها، افراد توانمند و کسب و کارهای موفق در این شهر گردشگری بیان کرد: افرادی که از نظر مالی توانمند نیستند و قصد راه اندازی شغل در این مجموعه دارند نیز می‌توانند ورود کنند.

مدیر اجرایی شهر گردشگری باران گفت: فروش لبو و باقلا، رستوران، سوئیت چند ستاره، کافه، فست فود، قهوه خانه، سفره خانه، چای خانه و برای نخستین بار شربت خانه در این طرح دیده شده است.
وی با بیان اینکه غذاهای سنتی دزفول در بازارچه این طرح عرضه خواهند شد، ادامه داد: گردشگران با هر ذائقه‌ای می‌توانند از رستوران‌های این طرح استفاده کنند ضمن اینکه پیست اتوموبیل رانی، اقامتگاه بومی مانند کت، اقامتگاه شناور همراه با قایق اختصاصی، اقامت پیش ساخته و تالاب در این طرح در نظر گرفته شده است.
خلقتی با اشاره به ایجاد یک جزیره در این طرح گفت: اسکله‌ای تعبیه شده که در حال حاضر با توجه به استقبال گردشگران برای قایق سواری در رودخانه، بهره برداری و برای حدود هشت نفر اشتغالزایی شده است.
وی ساماندهی جت اسکی، اجرای زیپ لاین و اسکیت روی یخ در تابستان را از دیگر برنامه‌های طراحی شده در این مجتمع گردشگری عنوان کرد و افزود: سالن اجتماعات و ایجاد بزرگترین سینمای روباز دنیا به طول ۴۴۸ متر در فاز سوم اجرا خواهند شد.

مدیر اجرایی طرح شهر باران با بیان اینکه این طرح سه بار توپوگرافی شده است، اظهارکرد: همه طرح‌های این شهر گردشگری در طبیعت و با استفاده از سازه‌های پیش ساخته اجرا می‌شوند.

وی اضافه کرد: مطالعات این طرح از حدود سه سال پیش توسط تیمی متشکل از حدود ۱۹ نفر از کارشناسان آغاز شده است تا همه طرح‌ها به صورت کارشناسی اجرا شوند.
خلقتی گفت: اکوسیستم جدید گیاهی در این طرح در نظر گرفته شده و برای تبادل گیاه و تولید گیاهان جدید با ۲ کشور رایزنی شده است.
مدیر اجرایی شهر گردشگری باران دزفول درخصوص دلیل نامگذاری این طرح به نام باران اظهارکرد: طبیعت خاصی در این منطقه وجود دارد و در نظر داریم آبشارهای مصنوعی با ارتفاع حدود ۱۸ تا ۲۰ متر همراه با بسترسازی اجرا شود.

وی افزود: قرار است دیواره ۹۵۰ متری و آبشاری با ۲۲ متر ارتفاع شبیه سازی و در لابه لای پوشش گیاهی آن اقامتگاه‌هایی تدارک دیده شود ضمن اینکه باران مصنوعی در این پروژه، طراحی شده که هوا را در تابستان خنک می‌کند.
خلقتی با تاکید بر اینکه این طرح با احترام کامل به طبیعت، محیط زیست و منابع طبیعی اجرا می‌شود، بیان کرد: مطالبه گری مردم دزفول ما را ناچار می‌کند کار را با دقت و کیفیت بیشتری انجام دهیم.
تدابیر لازم برای مقابله با سیل اندیشیده شده است
مدیر اجرایی شهر گردشگری باران دزفول گفت: سیلاب ناشی از بازکردن دریچه‌های سد دز و سیلابی که از جمع آوری بارندگی‌های سردشت و شهیون ایجاد می‌شود، ممکن است این طرح را تهدید کند که تدابیر لازم برای مقابله با آن اندیشیده شده است.
وی برگزاری چندین نشست در این خصوص با امور آب را یادآور شد و ادامه داد: قرار است در مسیر طرح برای آسیب ندیدن کنگلومراها ۲ بند طبیعی به صورت گاوبیون و سنگ‌های درشت ایجاد شود تا آورده رسوبات و فشار سیلاب کاهش یابد.
خلقتی اظهارکرد: هیچ سازه‌ای در حریم بستر ساخته نخواهد شد ضمن اینکه همه سازه‌ها پیش ساخته هستند، طی بازدیدهایی که ۱۷ کارشناس انجام دادند بیان شده شدیدترین سیلاب طول تاریخ در این منطقه حدود سه متر از سازه‌های در نظر گرفته شده در طرح پایین‌تر است.

پیش بینی صرف ۷۰۰ میلیارد تومان برای ساخت شهر گردشگری باران
مدیر اجرایی شهر گردشگری باران گفت: هزینه اجرای این طرح در سال گذشته حدود ۳۵۰ میلیارد تومان برآورد شده بود ولی با توجه به افزایش قیمت‌ها این میزان در سال جاری نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی افزود: البته از افراد اهل فن برای این طرح استفاده شده و تلاش می‌شود با توجه به مصالح طبیعی هزینه‌ها تا حد امکان کاهش یابند.

خلقتی با بیان اینکه رستوران‌های این مجموعه با استفاده از مصالح طبیعی از جمله کاهگل و سنگ ساخته می‌شوند، اظهارکرد: طرح در حال حاضر با آورده شخصی پیش می‌رود و تاکنون زیرسازی‌های مسیر انجام شده است.

وی افزود: فاز نخست این طرح گردشگری که در ۱۲ کیلومتری شهر دزفول در انتهای پارک لاله واقع شده شامل کافه، رستوران، کارواش و خدمات خودرویی، زیپ لاین و اسکله است ضمن اینکه کت‌هایی(دستکندهایی در صخره‌های کنار رودخانه دز) نیز به صورت طبیعی وجود دارد که برخی از آنها به مشاغل خانگی تبدیل می‌شوند.

مدیر اجرایی شهر گردشگری باران با بیان اینکه مذاکراتی با شرکت نفت برای تامین سوخت قایق‌های مجموعه انجام شده است، گفت: فاز دوم این طرح گردشگری شامل بازارچه، ادامه فودکورت، آبشار و پارکینگ خواهد بود و برای فاز سوم نیز سالنی سرپوشیده برای آموزش راهنمایی و رانندگی برای کودکان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: مذاکراتی با مدرس انگلیسی و عربی انجام شده و یکی از شروط بکارگیری غرفه‌ها فراگیری زبان‌های عربی و انگلیسی است البته آموزش‌ به غرفه داران رایگان خواهد بود.

خلقتی بیان کرد: در مجموعه این شهر گردشگری درشکه، ماشین شارژی تشریفات، کالسکه، قایق و بلم برای حمل و نقل در نظر گرفته شده و جانمایی خط قطار برای گردش در مجموعه نیز در حال انجام است.

مجوزهای اولیه برای اجرای طرح شهر گردشگری باران دزفول اخذ شده است

مدیر اجرایی شهر گردشگری باران دزفول گفت: تمام مجوزهای اولیه از سازمان محیط زیست، امور آب، میراث فرهنگی، سازمان آب و برق و دیگر نهادهای مربوطه گرفته شده و اگر مجوزهای دیگری نیز نیاز باشد، اخذ می‌شوند.

وی افزود: افرادی که در حوزه آفرود فعالیت می‌کنند نیز می‌توانند در این طرح ورود کنند، ضمن اینکه صخره نوردی بالای آب که در کشور منحصر به فرد است نیز امکان راه اندازی دارد.

خلقتی به استقبال گردشگران از بازدید از این شهر تفریحی و گردشگری اشاره کرد و گفت: اکنون چهار آژانس از کشور ترکیه، دبی، بغداد و تفلیس برای ورود توریست به دزفول اعلام آمادگی کرده‌اند که می‌توان از این ظرفیت برای درآمدزایی استفاده کرد.
وی ماهی گیری با قلاب را از دیگر جاذبه‌های گردشگری شهر تفریحی باران عنوان کرد و افزود: محدوده‌ای به وسعت ۲ هزار متر با آبی به ارتفاع ۴۰ سانتیمتر برای آبتنی کودکان و خانواده‌ها در نظر گرفته شده ضمن اینکه ساحل ماسه‌ای به صورت طبیعی در این مجموعه وجود دارد که مورد استقبال شهروندان به ویژه کودکان قرار گرفته است.

انتقاد از همکاری نکردن برخی ادارات و نهادهای دولتی

مدیر طرح شهر گردشگری باران دزفول ضمن انتقاد از همکاری نکردن برخی ادارات گفت: امور آب و سازمان آب و برق به خاطر نگرانی و دلسوزی که در این حوزه دارند، همراه بودند که جای قدردانی دارد.

وی افزود: امیدواریم برخی مسوولان ادارات به جای سنگ اندازی، همکاری لازم را برای تکمیل این طرح داشته باشند تا بتوان خدمات گردشگری بهتری به شهروندان ارائه کرد.
خلقتی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق و گاز بیان کرد: مجوزهای لازم گرفته شده و تاکید بر این است که به طبیعت منطقه آسیبی نرسد ضمن اینکه به هیج عنوان فاضلاب وارد رودخانه نمی‌شود.

شهرستان دزفول با داشتن جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و تفریحی فراوان به قطب گردشگری در جنوب غرب کشور تبدیل شده به گونه‌ای که در ایام گرم سال با توجه به وجود رودخانه زلال دز میزبان گردشگران از نقاط مختلف استان خوزستان و استان‌های همجوار است و در ایام خنک سال نیز به کانونی برای استقرار گردشگران و طبیعت گردان تبدیل می‌شود.