محمدعلي دوايي فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه سند چشم انداز توسعه دزفول با رويكرد گردشگري در حال تدوين مي باشد افزود: تلاش مي شود تا سند چشم انداز توسعه شهري دزفول تيرماه جاري رونمايي شود.
وي افزود:در قالب سند چشم انداز توسعه شهر دزفول 20 پروژه بزرگ با رويكرد توسعه زير ساخت هاي گردشگري و بهره گيري از ظرفيت رودخانه دز با سرمايه گذاري بخش خصوصي طراحي شده است.
شهردار دزفول اظهار داشت: در اجراي سند چشم انداز توسعه دزفول از آنجا كه اعتبارات شهرداري محدود است لذا بهره گيري از ظرفيت بخش خصوصي مورد توجه قرار گرفته و طرح هايي در قالب اين سند تعريف شده كه توجيه اقتصادي بالايي دارند.
وي با بيان اينكه اجراي پروژه هاي مصوب شده در قالب اين سند متكي به شهردار و يا شخص خاصي نيست و در صورت نهايي شدن به عنوان برنامه اي مدون از سوي شهرداري در يك دوره زماني پيگيري و اجرا خواهند شد گفت:براي اجراي پروژه هاي مصوب در قالب سند چشم انداز توسعه شهري دزفول از سوي بخش خصوصي و ديگر منابع تعريف شده 20 هزار ميليارد ريال اعتبار بايد سرمايه گذاري شود.
وي بيان داشت:از آنجا كه بخش عمده اي از پروژه هاي شهرداري دزفول در زمينه توسعه زير ساخت هاي گردشگري و در قالب سند چشم انداز توسعه در مسير رودخانه دز تعريف و اجرا خواهند شد لذا تعامل و همكاري سازمان ميراث فرهنگي و اداره امور آب ضروري است كه در اين راستا مكاتباتي در حال انجام است.
دوايي فر افزود:شتاب بخشيدن به روند اجراي طرح هاي عمران شهري به ويژه در زمينه گردشگري نيازمند تعامل و همكاري بيشتر سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري است.
وي افزود:ظرفيت و بسترهاي مختلف تاريخي،طبيعي و مذهبي در كنار امنيت در دزفول موجب رغبت بخش خصوصي به سرمايه گذاري در دزفول شده است كه بايد از اين ظرفيت به بهترين نحو استفاده كرد.
دوايي فر اضافه كرد:احداث فضاي اقامتي مانند هتل ، هتل آپارتمان ، كمپ ، رستوران ، احداث پل عابر بر رودخانه دز،پارك هاي موضوعي مانند آكواريوم ،باغ موزه شهري،پارك خزندگان ، پارك زندگي ،پارك گياهان دارويي،پارك طبيعت،پارك موزه هاي طبيعي و پارك نيشكر از جمله طرح هاي تعريف شده در قالب سند چشم انداز توسعه شهري دزفول مي باشند كه اجراي هركدام از اين پروژه ها شاخص هاي توسعه را در شهرستان دزفول بالا خواهد برد.
وي شهرداري دزفول را با وجود مشكلات بسيار يكي از شهرداري هاي پيشرو در استان خوزستان دانست و گفت:مهمترين مشكل شهرداري دزفول بدهي معوقه است كه اين شهرداري را با چالش جدي مواجه كرده است اما با همت مجموعه كاركنان اين شهرداري تلاش شده تا اين چالش مالي روند كاري و خدمت رساني به شهروندان را مختل نكند.
** دريافت وام بانكي براي پرداخت مطالبات معوقه كاركنان شهرداري
شهردار دزفول در خصوص مطالبات معوقه كارگران شهرداري نيز اظهار داشت:از آذرماه پارسال تاكنون در هر شرايطي يك ماه از حقوق كارگران پرداخت شده است اما معوقه هايي نيز وجود دارد كه تلاش مي شود با جذب 70 ميليارد ريال تسهيلات بانكي مطالبات عقب افتاده كاركنان به ويژه كارگران پرداخت شود.
**تلاش براي حذف آب تصفيه از آبياري فضاي سبز شهري
وي در خصوص آبياري فضاي سبز شهري دزفول نيز گفت:70 درصد از فضاي سبز شهري دزفول با آب خام و چاه آبياري مي شود كه تلاش مي شود با كسب مجوز حفر چند حلقه چاه و برداشت آب از رودخانه دز تمام نياز آبي فضاي سبز شهري از آب خام تامين شده و آب تصفيه شده از چرخه آبياري فضاي سبز خارج شود.
شهردار دزفول در خصوص پروژه قائم نيز گفت:اين طرح فرهنگي ، تجاري و تفريحي يكي از بهترين پروژه هاي اجرا شده در بافت قديم دزفول است كه به خاطر مشكلات پيمانكاري متوقف شده بود ولي با حل مشكل قرار است در يك كار مطالعاتي فروش واحدهاي تجاري آن بزودي آغاز شود.
دوايي فر به مشكلات پروژه اجرا نشده برج طاووس نيز اشاره كرد و گفت: با فسخ قرار داد سرمايه گذار از طريق دادگاه روند اجراي اين طرح با سرمايه گذاري جديد از سر گرفته مي شود.
شهردار دزفول مهمترين طرح هاي در دست اجرا در زمينه عمران شهري و خدماتي طي امسال را تعريض جاده سردشت تا سه راهي شهيون ، تعريض جاده بن جعفر ، آسفالت كوي پيام نور،مهرشهر و تكميل پارك مهرشهر،آسفالت زيباشهر،احداث پاركينگ طبقاتي و مجتمع پزشكي،جمع آوري آبهاي سطحي،احداث چند كمپ اقامتي در علي كله و پارك رعنا عنوان كرد.
**ناوگان اتوبوسراني دزفول فرسوده است
شهردار دزفول به مشكلات اتوبوسراني نيز اشاره كرد و گفت: اتوبوس هاي واحد در دزفول به دليل عمر بالا فرسوده بود و در هواي گرم تابستان خدمات مطلوبي به شهروندان ارائه نمي كنند اما به دليل قيمت بالاي اتوبوس كه هر يكدستگاه 5،5 ميليارد ريال مي باشد خريد اتوبوس از سوي شهرداري ها با مشكل مواجه شده است.
دوايي فر با بيان اينكه قطع يارانه دولتي براي خريد اتوبوس هزينه سنگيني به شهرداري ها تحميل كرده است گفت: با اينحال شهرداري دزفول پيگير خريد تعدادي اتوبوس و يا ميني بوس ون است تا جايگزين اتوبوس هاي فرسوده شوند.
**راه اندازي نخستين دفتر تسهيل گري در دزفول
نخستين دفتر تسهيل گري شهرداري دزفول در كوي مدرس اين شهر راه اندازي شد.
دوايي فر گفت: دفاتر تسهيل گري از اعتبارات فرهنگي ، اجتماعي و عمراني برخوردار بوده و تلاش مي شود اين دفاتر در ساير مناطق كمتر برخوردار دزفول نيز راه اندازي شوند.
شهر دزفول بيش از 300 هزار نفر جمعيت دارد و بعد از كلانشهر اهواز پرجمعيت ترين شهر خوزستان است.
7278/6068
دزفول - ايرنا - شهردار دزفول با تشريح تدوين سند چشم انداز توسعه اين شهر با رويكرد توسعه زير ساخت هاي گردشگري گفت: رودخانه دز محور اجراي طرح هاي گردشگري و سند چشم انداز توسعه در دزفول است.