سنندج- ایرنا- مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان که در دولت سیزدهم اجرایی شده است بدنبال ترمیم و ارتقای اقتصاد نانوایی‌ها است.

به گزارش ایرنا، محمد جلال روز سه شنبه در کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان استان کردستان در سنندج اظهار کرد: زیرساخت هوشمندسازی یارانه آرد و نان از سال گذشته در کشور فراهم شد و با اجرایی شدن آن، داده‌های جریان فروش نان برای اولین بار در دسترس قرار گرفت.

وی افزود: در ابتدای طرح حدود ۱۵ درصد عملکرد هر روز نانوا به عنوان کمک هزینه به نانوا پرداخت می‌شد که این مبلغ در شروع فاز دوم افزایش یافت و وقتی طرح به یک بلوغ و یک فراگیری رسید، مرحله جدید فاز دوم هوشمندسازی از ۲۵ آذر ۱۴۰۱ در استان قزوین آغاز شد و در بقیه استان‌ها از ۲۵ بهمن تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ کلید خورد.

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ارتقای اقتصاد نانوایان به معنی گران شدن نان نیست و تاکید دولت در راستای ارتقای اقتصاد نانوایی‌ها به نحوی است که فشاری از نظر نرخ به مردم تحمیل نشود.

وی ادامه داد: از گذشته تا به امروز در موضوع آرد و نان بالاترین مرجع نظارت، کارگروه آرد و نان بوده است؛ بنابراین استان‌ها در موضوع نرخ‌دهی، تصمیم اولیه را می‌گیرند و پس از انجام هماهنگی های لازم از طرف دولت قیمت ها اعمال می‌شود.

جلال یادآور شد: مبنای تخصیص سهمیه آرد به هر شهر و استان، میزان مصرف ساکنان آن است و تخصیص آردهای مناسبتی که در مواردی همانند تعطیلات خواهد بود از طریق شرکت بازرگانی دولتی انجام می شود.

وی با اشاره به تراکنش های با رقم بالا در کارتخوان نانوایی ها، نیز افزود: هر خریدار عمده نان باید در سامانه به عنوان کسب و کار ثبت شود، امکان فروش نان با تراکنش های بالا میسر است، در غیر اینصورت چنین تراکنش هایی به عنوان تراکنش غیر متعارف شناسایی خواهدشد.

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: سال گذشته تکمیل ظرفیت داده ها انجام شد و امروز فرمانداران به داده‌های نانوایی حوزه استحفاظی خود دسترسی دارند و اگر فرمانداری به سامانه ورود نکرده و از داده ها استفاده نکند باید به وزارت کشور و استانداری استان خود جوابگو باشد.