به گزارش ایرنا، ریشی سوناک روز سهشنبه در نشستی با حضور روسای کمیتههای پارلمانی انگلیس گفت: در ارتباط با شرایط جاری در اسرائیل و اطراف آن، ما از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکنیم و حملات تروریستی اخیر (علیه این رژیم) را محکوم کردیم.
وی بدون اشاره به جنایات وحشیانه صهیونیستها طی ۲ روز گذشته، به تلآویو توصیه کرد که در عملیات نظامی، جان غیرنظامیان را در اولویت قرار داده و خویشتنداری بهخرج دهد.
نخست وزیر انگلیس ادامه داد: از همه طرفها میخواهیم که از تشدید تنشها در کرانه باختری و غزه طی روزهای آینده خودداری کنند و اسرائیل را فرا میخوانیم که به اصول اقدام متناسب و ضروری پایبند باشد.
سوناک همچنین عنوان کرد که در جریان آخرین ملاقات با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی موضع مخالف لندن را نسبت به توسعه شهرکسازی در کرانه باختری و تضعیف آنچه راهحل تشکیل ۲ کشور مستقل اسرائیل و فلسطین خوانده میشود مطرح کرده است.
وی گفت: شهرک سازی مطابق با قوانین بین المللی غیرقانونی است و مانع تحقق صلح و راه حل دو کشوری است. من برای نتانیاهو روشن کردم که ما مخالف شهرکسازی هستیم و سیاستهای خود را باید در این زمینه متوقف و تغییر دهد.
به گزارش ایرنا، نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی امروز، برای دومین روز متوالی به تجاوزات گسترده و همهجانبه زمینی و هوایی علیه شهر جنین و اردوگاه آوارگان آن در شمال کرانه باختری ادامه دادند. این عملیات تجاوزگرانه جدید به جنین از سحرگاه دیروز (دوشنبه، ۳ جولای) آغاز شده است.
طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، در نتیجه این یورش ۱۰ غیرنظامی شهید و بیش از ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند که حال ۲۰ نفر از آنها وخیم گزارش شده است. هلال احمر فلسطین هم امروز اعلام کرد که اوضاع انسانی در اردوگاه جنین، بسیار بد است و ساکنان این اردوگاه به شدت نیازمند دارو، آب و موادغذایی هستند؛ در حالی تجاوز رژیم صهیونیستی به جنین، مانع امدادرسانی میشود.
حسام زملط سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین ساعاتی پیش در گفتوگو با شبکه خبری بیبیسی تصریح کرد: مادامی که اسرائیل دربرابر قوانین بینالمللی پاسخگو نباشد، صلح در خاورمیانه جاری نخواهد شد.
انگلیس حاضر به شناسایی کشور مستقل فلسطین نیست
با گذشت افزون بر یک قرن از توطئه انگلیس در تاسیس رژیم جنایتکار صهیونیستی و اشغال سرزمینهای فلسطین، مقامات مدعی پرچمداری حقوق بشر در لندن همچنان قائل به شناسایی کشور مستقل فلسطین نیستند.
انگلیس ادعا میکند که زمانی فلسطین را به رسمیت میشناسد که به اهداف تشکیل دو کشور فلسطین و (رژیم) اسرائیل به بهترین نحو پاسخ داده شود. این کشور با چشمپوشی از نسلکشی و جنایات وحشیانه صهیونیستها مدعی است که به رسمیت شناختن دولت فلسطین به تنهایی نمیتواند به پایان اشغالگری در این کشور بیانجامد و بدون حل و فصل مناقشه موجود، اوضاع بهبود نخواهد یافت.
انگلیس اما به طور همزمان قراردادهای سنگین تجاری با صهیونیستها منعقد میکند و خود را بیقیدوشرط به همکاری با تلآویو متعهد میداند. نقشهراهی که فروردین گذشته در جریان سفر الی کوهن وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به لندن، در اوج اعتراضات داخلی در فلسطین اشغالی امضاء شد و مجموعهای از همکاریهای تجاری، علمی، امنیتی و زیست محیطی فیمابین را شامل میشود، شاهدی بر این مدعاست که انگلیس تا چه اندازه به این ولد ناخلف متعهد است.
آنگاه که سخن از جنایات صهیونیستها مطرح میشود انگلیس به شکل وقیحانهای به گزاره مجعول و مجهول حمایت از راه حل تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل با نگاه به حق صهیونیستها برای دفاع از خود متوسل میشود و از محکومیت مقامات تلآویو امتناع میکند. اما هنگامی که نیروهای مقاومت فلسطینی پاسخ میدهند زبان اعتراض انگلیسیها در حمایت از صهیونیستها دراز میشود و از محکومیت سخن میرانند.
این رفتار البته در نقش تاریخی دولت لندن در حمایت از تاسیس رژیم صهیونیستی ریشه دارد، هنگامی که آرتور جیمز بالفور وزیر امورخارجه پیشین انگلیس دوم نوامبر سال ۱۹۱۷ در نامهای خطاب به والتر روتشیلد سیاستمدار یهودیتبار و عضو مجلس عوام، از نظر مساعد دولت انگلیس برای تشکیل دولتی یهودی در سرزمین فلسطین سخن به میان آورد. نامهای که بسیاری آن را سرآغاز تلاش برای تأسیس رژیم صهیونیستی میدانند.