تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۲

اهواز- ایرنا- مجموعه شعر "آغاز" سروده شاعر و ادیب خوزستانی در اهواز رونمایی شد.

به گزارش ایرنا آیین رونمایی از مجموعه شعر "آغاز" سروده شهرام وردک، شاعر خوزستانی شامگاه سه‌شنبه با حضور جمعی از شاعران، اهالی ادب و فرهنگ و اساتید ادبیات فارسی در کتابخانه علوم ایران اهواز رونمایی شد.

مجموعه شعر "آغاز" در برگیرنده گزیده اشعار این شاعر خوزستانی در قالب‌های مختلف شعری است که مضامین مختلف اجتماعی، محیط زیستی، عاشقانه و ... را در برمی‌گیرد و از سوی انتشارات الیما در خوزستان به چاپ رسیده و وارد بازار کتاب شده است.

"آغاز"؛ مجموعه‌ای از تعابیر زیبا

نسرین خضوعی، شاعر خوزستانی در آیین رونمایی از این کتاب، اشعار و سروده‌های این کتاب را، مجموعه‌ای از تعابیر و آفرینش‌های تصویری زیبا دانست که شاعر توانسته با الهام‌گیری از شاعران زمان خود به مضمون‌سازی جدید روی بیاورد.

خضوعی با ذکر اشعاری از فاضل نظری، شاعری را شاعرتر می‌داند که بتواند تعابیر جدیدی را در شعر خود بیافریند و خلق کند.

وی به وجود مراعات نظیرهای و ایهام‌های زیبا در جای جای این مجموعه شعر اشاره کرد و گفت: درونمایه‌ اشعار کتاب "آغاز" بخشی از قدرت شعری شاعر است.

وی وام‌گیری از شاعران دیگر را امری مرسوم و رایج خواند با این حال اذعان کرد که شاعر به جای اقتباس و رونویسی باید خودش به خلق تعابیر جدید اهتمام بورزد که در این مجموعه شعر نیز چنین بوده است.

در ادامه این نشست ادبی دکتر عباس امام که از منتقدان ادبیات و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز است؛ از نگاه خوزستان شناسی و خوزستان پژوهی اشعار کتاب و شاعر را بررسی کرد.

وی ادامه داد: استان خوزستان از حدود ۶۰ سال پیش تاکنون به یکی از خاستگاه‌های شعر مدرن و نو در ایران تبدیل شده است.

اثری گسترده و متنوع

فردین کوراوند، شاعر خوزستانی و منتقد ادبی نیز مجموعه شعر"آغاز" را اثری متنوع و گسترده خواند و گفت: این مجموعه شعر به درستی وام‌دار ادبیات فارسی است که جریان‌های مختلف شعر فارسی را در آن می‌توان دید.

به گفته وی تنوع موضوعی، قالب و تنوع در تاریخ سرایش اشعار به وفور دیده می‌شود که برخی شعرهای انتزاعی و برخی دیگر از جهان عینی‌تر برخوردار هستند.

وی این کتاب شعر را مجموعه‌ای موفق دانست و گفت: اغلب شعرها قابل قبول هستند.

آثار جدید از شاعر در راه بازار کتاب

وحید کیانی، شاعر و مدیر انتشارات الیما که چاپ و نشر مجموعه شعر "آغاز" را برعهده داشته است گفت: تلاش شده تا این کتاب با بهترین کیفیت و بدون نقص به چاپ برسد.

وی همچنین از دریافت مجوز ۲ کتاب دیگر از شهرام وردک اشاره کرد که این کتاب‌ها به زودی چاپ خواهند شد.

کیانی همچنین گفت: یک اثر کودک از این شاعر خوزستانی در مرحله تصویرسازی قرار دارد که تا یک ماه آینده وارد بازار کتاب می‌شود.

پیوند میان شعر و جغرافیا

شهرام وردک، مولف و شاعر کتاب"آغاز" با اشاره به دلایل خود برای به چاپ رساندن نخستین کتاب خود گفت: اشعار این مجموعه حاصل ۲۵ سال عمر شعری من است. به اعتقاد من نشر هر کتابی باید بتواند ارزش افزوده‌ای برای ادبیات ایران داشته باشد.

وی افزود: من شاعران توانمندتر از خود را می‌شناسم که با وجود قوت بالای آثار خود، همچنان برای نشر آثار وسواس به خرج می‌دهند اما آنچه من را به سمت نشر این اثر سوق داد و قانع کرد وجود ویژگی‌های منحصر به فرد و کم‌مانندی که از زاویه دید خود به محیط زیست، جامعه، وطن، و ... داشتم، بود

این شاعر به وجود پیوند میان ادبیات با اقلیم، جغرافیا، زمین و تجربیات شخصی خود اشاره کرد و گفت: اشعار این کتاب محصول لحظه‌هایی است که من را متاثر کرد و تکان داد. سعی کردم آن تکان‌ها را در شعر نمود دهم.

وی افزود: وطن یکی از پارادایم‌های الهام بخش برای من بوده که ردپای آن در شعرها دیده می‌شود. در اشعار این کتاب دعوت به ماندن و ساختن را به جای بریدن و رها کردن آورده‌ام و تلاش کردم خواننده نمود آن را به خوبی احساس کند.

وی چهار قطعه از شعرهای کتاب شامل "میهن جان"، "مرثیه‌ای برای جنازه شهریور"، "شعر تنهایی" و "ایران" را خواند.

در این نشست ادبی فرادین فروغی، شاعر کتاب "لیلی‌زار"، علیرضا شکرریز، از پیشکسوتان شعر خوزستان و مولف آثار ادبی متعدد، هادی سلیمانی، شاعر مجموعه شعر "ساعت هفت به وقت قجر" ندا قنبری، نسیم‌مکتبی، وحید کیانی و چند شاعر دیگر شعر خوانی کردند.