به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، اسدالله حاتمی با حضور در سازمان مرکزی با دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گرد و غبار دیدار و گفت و گو کرد.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت گرد و غبار در خراسان جنوبی، اقدامات و برنامههای استان همچنین وضعیت تالاب کجی نمکزار نهبندان افزود: متاسفانه خراسان جنوبی در صدر استانهای غبار خیز کشور قرار گرفته و بیش از یک سوم مساحت استان جزو کانونهای داخلی گرد و غبار است
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه گرد و غبار و ماسههای روان یکی از چالشها و بحرانهای زیستمحیطی است گفت: گرد و غبار باعث تاثیرات نامطلوب زیستمحیطی در حوزههای مختلف میشود.
وی بیان کرد: آلوده شدن آبهای سطحی، گسترش بیابانها و نواحی خشک، ایجاد مشکلات رفت و آمد به خاطر کاهش دید افقی، بروز تصادفات و برخورد وسایل نقلیه با یکدیگر، ایجاد مانع در مسیر ریلها و جادههای ارتباطی، اختلال در ناوگان حمل و نقل هوایی، بروز و تشدید بیماریها از اثرات ریزگردهاست.
در ادامه این دیدار با توجه به حساسیت موضوع از دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گرد و غبار دعوت شد با حضور در خراسان جنوبی درخصوص اختصاص اعتبارات ویژه برای مدیریت گرد و غبار در استان برنامهریزی و تصمیمگیری شود.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار هم با اشاره به وضعیت گرد و غبار در خراسان جنوبی، از اقدامات انجام شده توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان قدردانی کرد.
علیمحمد طهماسبی درخصوص پیگیری موضوع گرد و غبار و حضور در استان قول مساعد داد.
وزش باد شدید در هفتههای اخیر پدیده غالب در خراسان جنوبی بوده که سبب خیزش گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و دید افقی شده است.
خراسان جنوبی در معرض بادهای ۱۲۰ روزه سیستان نیز قرار دارد که در فصل بهار و تابستان تشدید میشود و کیفیت هوا در شهرستانهای بیرجند، زیرکوه و سرایان از اواخر اردیبهشت امسال به تناوب در وضعیت ناسالم یا خطرناک قرار گرفته است.
این استان به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و با کشور افغانستان و ۶ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی، یزد، سمنان و اصفهان هم مرز است.