دکتر نسیبه یوسفیان روز پنجشنبه در جشنواره فرهنگی، آموزشی" الف مانند اصالت" اظهار کرد: کد ۱۶ رقمی مانند لایهای روی کالا پوشانده شده است که پس از خراشیدن و برداشتن این لایه و ارسال آن به شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲ می توان از اصالت و سلامت کالا مطمئن شد.
وی خاطر نشان کرد: قاچاق کالا به عنوان یک پدیده شوم موجب ایجاد برخی از شغلهای کاذب شده است و به اقتصاد و سلامت مردم آسیب می رساند،ضمن اینکه موجب تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان اضافه کرد: قاچاق کالاهای سلامت محور شامل دارو، تجهیزات پزشکی، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی میتواند تاثیرات غیرقابل جبرانی در سلامت مصرف کنندگان داشته باشد.
یوسفیان اظهار کرد: سازمان غذا و دارو به عنوان متولی امر سلامت برای پیشگیری از قاچاق کالا تلاش کرده است که بر اصالت کالاهای وارداتی و تولید کالای داخلی، نظارت داشته باشد و تمام تلاش خود را در این راه به کار گرفته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نیز در این جشنواره با تاکید بر اهتمام به ارزشهای اخلاقی گفت: در جامعه ای زندگی می کنیم که ارزش های اخلاقی محور فرمایشات دینی است؛ لذا شایسته نیست در چنین جامعه ای، گاه با مواردی برخورد کنیم که تولیدکنندگان آن کالاهایی فاقد اصالت تولید کنند.
محمد جلائی اظهار کرد: تولیدکنندگان باید به این مهم توجه جدی داشته باشند که نباید روزی فرا رسد که مردمان سرزمینمان به واسطه ارزان بودن در پی کالای ایرانی باشند؛ بلکه می باید اصالت کالای ایرانی دلیلی بارز بر انتخاب آنان باشد.
وی با بیان اینکه تا اصالت است اصالت زدایی نیز هست، اضافه کرد: امروز باید از کسانی تقدیر شود که در راستای اصالت کالا گام بر میدارند و در تولید این نوع کالا تلاش می کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان بیان کرد: چه بسا تولیدکنندگانی در جامعه وجود دارند که در تولید کالای با اصالت تلاش میکنند اما متاسفانه در مسیر راه عدهای این اصالت را مورد خدشه قرار میدهند که باید دقت لازم در این زمینه صورت گیرد.
جشنواره فرهنگی، آموزشی" الف مانند اصالت " با همکاری کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت و مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد.