به گزارش ایرنا، فردا غدیر است، روزی که پیامبر(ص) دست حضرت علی(ع) را گرفت و گفت؛ تو وصی تمام پیامبران قبل از من هستی! حاصل همه راز و نیاز و خلوتهای من در حرا و معنی دهنده داستان نوح نبی هستی! تو آینه تمام نمای قدرت عصای موسا و دم حیاتبخش عیسی و مولود کعبه ابراهیمی، تو محمدی! تو من هستی! "مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاه"؛ این مژده باید زیر تلالو خورشید به همه هستی اعلام شود و این چنین بود که غدیر شکل گرفت و از آن زمان تا کنون واقعه غدیر خم به عنوان یکی از مهمترین اعیاد مسلمانان محسوب میشود.
از منظر آیات و روایات جایگاه و اهمیت عید غدیر به گونهای توصیف شده است که تحلیل معنایی آن گستره دین شناسی، پیامبرشناسی، دشمن شناسی، سنت شناسی، امام شناسی و امت شناسی را دربر میگیرد. به همین مناسبت هر ساله برنامههای ویژهای به پاس غدیرانه و ولایت حضرت علی(ع) در جای جای این سرزمین پهناور برگزار میشود.
اصفهان شهر گنبدهای فیروزهای، شهر شیعه علوی و دوستار علی، سالیان سال است که خط شکن جشن غدیر است و شاید به جرات بتوان گفت؛ مردمی ترین عید را در روز غدیر خم برگزار میکنند. نمود این ادعا را نه تنها از آذینبندی شهر که از پرچمهای سبزی که کسبه به درب مغازهها و مردم بر سر در خانه های خود نصب کردهاند، میتوان فهمید.
شهرداری اصفهان بیش از ۴۰۰ برنامه شاخص محله محور تدارک دیده است
شهرداری اصفهان به عنوان متولی شهر ۴۰۰ برنامه ویژه غدیر توسط مناطق ۱۵ گانه به اضافه ناژوان در سطح شهر تدارک دیده است که در این بین، منطقه ۱۵ بیشترین برنامه فرهنگی به مناسبت غدیر را تدارک دیده است.
برگزاری این برنامهها با مشارکت بخش خصوصی، فرهنگسراها، ستاد غدیر، مجموعههای فرهنگی و بسیج، انجمنها و کانونهای فرهنگی و حسینیهها تدارک دیده شده است.
کمال حیدری معاون فرهنگی شهرداری اصفهان در این باره گفت: همزمانی ایام عید غدیر با برنامههای تابستانه موجب ترویج «فرهنگ هدیه» در ایام عید غدیر شده است که تبلیغات شهری نیز به این موضوع اختصاص پیدا کرده است.
وی افزود: پخش برنامههای تخصصی از صدا و سیما و نیز گسترش نشاط اجتماعی با برگزاری جشنهای مختلف و برگزاری مسابقه و نمایش در مناطق پانزدهگانه از مهمترین اهداف و برنامههای غدیرانه در سال ۱۴۰۲ است.
جشن ۸ کیلومتری پل شهرستان تا پل مارنان اصفهان با مشارکت بنیاد غدیر اصفهان
حجت الاسلام اسماعیل دستافکن با اشاره به ویژه برنامه های عید غدیر خم در استان اظهار کرد: بنیاد غدیر در استان اصفهان با همکاری شهرداری اصفهان و نیز سازمان ها و ارگانهای شهر اصفهان اقدام به برپایی برنامههای مختلف و متنوع فرهنگی کرده است.
وی افزود: یکی از برنامههای مهم بنیاد غدیر با همکاری شهرداری اصفهان جشن ۸ کیلومتری اصفهان از سمت پل شهرستان تا پل مارنان است که در این مسیر بیش از ده موکب تدارک دیده شده که از روز چهارشنبه فعالیت خود را آغاز و تا روز جمعه بعد از نماز مغرب برپا است.
وی توزیع ۳ هزار بسته فرهنگی در اصفهان شامل کتاب کودک و نوجوان، خطبه غدیر، پرچم، خودکار، دفترچه کارت تبریک و تَبرک نجف اشرف را از دیگر فعالیتهای روز غدیر توسط این بنیاد عنوان کرد.
دبیر اجرایی بنیاد غدیر استان اصفهان ادامه داد: چاپ ۳۰ هزار پوستر، توزیع ۲هزار و ۵۰۰ بسته فرهنگی، ۵هزار جلد کتاب خطبه غدیر، توزیع پنج هزار کتاب با موضوع کودک و نوجوان از دیگر فعالیتهای فرهنگی این مجموعه است.
وی اضافه کرد: همزمان با برپایی نماز جمعه اصفهان ۸ هزار بسته پذیرایی در بین نمازگزاران توزیع خواهد شد.
دستافکن یکی از برنامههای اجرا شده را برنامه غدیرشناسی توسط امور مساجد و حوزههای علمیه برشمرد و گفت: در این برنامه یک هزار نفر شرکت کردند که برای ۴۷۰ نفر گواهینامه غدیرشناسی صادر شد.
وی همکاری ره پویان ولایت با سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در برگزاری برنامهها را بخش دیگری از فعالیتهای این بنیاد برشمرد و افزود: ایستگاههای صلواتی، مسابقه کتاب خوانی، حفظ خطبه غدیر، بازسازی حادثه غدیر، کاروان شادی، پیاده روی خانوادگی، ایستگاه سلامت و بیان خطبه غدیر توسط ائمه جماعت سطح شهر از دیگر فعالیت غدیرانه است.
دبیر اجرایی بنیاد غدیر استان اصفهان بیان داشت: جشن عمامه گذاری ۳۰۰ نفر از طلاب در شب عید غدیر توسط آیات مظاهری و طباطبایینژاد و با حضور خانواده شهدا و مسوولان از دیگر برنامه های این روز بزرگ است.
وی توزیع یک میلیون پرس غذا بین مردم و ذبح ۱۸۰ راس گوسفند و دو نفر شتر در روز عید غدیر و تهیه ۲ هزار و ۵۰۰ بسته گوشت قربانی نذری بین نیازمندان را از ویژه برنامههای روز غدیر عنوان کرد.
دستافکن گفت: از چهارشنبه به مدت سه شب در میدان امام(ره) جشن ویژه غدیر آغاز و تا روز جمعه با مشارکت هیئت بنی فاطمه اصفهان ادامه دارد.
وی با اشاره به برپایی ویژه برنامه غدیر در ۹۰ شهر استان، تخفیف عوارض شهرداریها، مسابقه نقاشی کودکان و نوجوانان، جلسات اختصاصی بانوان و ایستگاههای صلواتی را بخشی از مهمترین این برنامهها در شهرستانها برشمرد.
جریانسازی، گفتمانسازی موضوعی و بسترسازی غدیر مورد بررسی کامل قرار گرفته است
محمد صافی اصفهانی جانشین دبیر ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی استان اصفهان نیز درباره ویژه برنامههای غدیر گفت: برگزاری ویژه برنامه اربعین در سال گذشته ثابت کرد فعالیتهای میدانی بیشتر مخاطب را به خود جذب میکند اما این امر نیاز به جریانسازی و گفتمانسازی موضوعی و بسترسازی دارد که در یک حرکت هماهنگ و با قالبهای متنوع و متکثر جامعه مخاطب خود را با مفاهیم مبنایی آشنا کنیم.
وی افزود: بر همین اساس تهیه محتوا بر اساس فرامین حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) پیرامون غدیر و جایگاه مردم در این رخداد بزرگ تاریخی جهت مباحثه براساس تقسیمبندی شهر به ۱۵ منطقه شهرداری، دعوت از مجموعه های فرهنگی و گروههای خودجوش مردمی در هر منطقه و تشکیل میزهای گفتوگو صورت گرفت.
جانشین ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی استان اصفهان ادامه داد: امیدواریم تمسال شاهد فعالیت های خُرد محلهمحوری و مسجد محوری شامل ۶۰۰ جشن و فعالیتهای منطقهای در ۳۰ میدان باشیم.
چهارباغ میزبان جشنهای مردمی
گذر فرهنگی چهارباغ عباسی در ایام دهه ولایت و امامت مانند سالهای گذشته میزبان برگزاری جشنهای مختلف مردمی است.
مدیر پروژه چهارباغ عباسی با بیان اینکه همزمان با عید غدیر خم روز جمعه، شانزدهم تیرماه دو جشن بزرگ در محور فرهنگی چهارباغ عباسی برگزار خواهد شد، افزود: توزیع بیش از ۱۵ هزار پرس غذا در قالب اطعام عید غدیر از ساعت ۱۱:۰۰ این روز در چهارراه شیخبهایی انجام خواهد شد.
محمد علی سمیعی ادامه داد: با همکاری و مشارکت اتاق اصناف و اتحادیه قنادیهای اصفهان، پخت بیش از ۳۰۰ کیلو کیک به طول ۱۱۰ متر با مشارکت ۲۰ قناد، بعدازظهر روز عید سعید غدیر خم از ساعت ۱۷:۰۰ در گذر فرهنگی چهارباغ عباسی انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بنیاد غدیر استان اصفهان در سال ۱۳۷۶ فعالیتش را آغاز و در تاریخ ۷۹/۹/۶ به ثبت قانونی کشوری رسیده که زیر نظر رهبری فعالیت میکند. بنیانگذار اولیه آن مرحوم آیت الله خزعلی و اکنون ریاست بنیاد غدیر در استان اصفهان برعهده آیت الله طباطبایینژاد نماینده ولی فقیه در استان است.