تربت حیدریه - ایرنا - آبیاری درختان و فضای سبز شهری و روستایی تربت حیدریه از طریق خط لوله آب آشامیدنی باعث افت فشار و قطعی شبکه بویژه در ساعات گرم تابستان شده است.

به گزارش ایرنا در حالیکه شماری از شهروندان تربت حیدریه از افت فشار یا قطعی آب آشامیدنی بویژه در ساعات گرم تابستان گلایه دارند در مقابل مسوولان ذیربط از کم توجهی یا بی توجهی برخی افراد نسبت به مدیریت بهینه مصرف سخن می گویند.

این موضوع در حالی این روزها به معضلی در تربت حیدریه تبدیل شده است که شرکت آب و فاضلاب شهرستان در پی خشکیدن برخی از چاههای تامین آب آشامیدنی؛ به دنبال تامین نیاز مردم از منابع جایگزین و جدید است.

یک خانم خانه دار در این رابطه گفت: طی روزهای اخیر و با تشدید گرما که دما را به بالای ۴۰ درجه سانتی گراد در خراسان رضوی رسانده است به تناوب شاهد قطعی آب آشامیدنی در تربت حیدریه هستیم.

زهرا نجف زاده در گفتگو با ایرنا افزود: این مشکل برای زنان خانه دار در تربت حیدریه مشکلات بیشتری ایجاد کرده است چراکه درگیر تامین نیازهای مختلف خانوار بویژه کودکان و نوزادان هستند.

وی اظهار کرد: این روزها برخی خانواده ها در تربت حیدریه درگیر ذخیره آب و بهره گرفتن از بطری و ظروف مختلف برای تامین نیازهای خود هستند و انتظار داریم این مشکل با تدبیر مسوولان و همکاری مردم برطرف شود.

یک شهروند دیگر تربت حیدریه نیز که خود را حسن زبردست معرفی کرد طی گفتگو با ایرنا ضمن ابراز گلایه از افت فشار یا قطعی آب آشامیدنی گفت: اگرچه قطعی آب شرب تربت حیدریه به نسبت تابستان پارسال کمتر شده است اما متاسفانه در برخی ساعات گرم روز دچار افت فشار یا قطعی هستیم.

احمد نوجوان دیگر شهروند تربت حیدریه نیز گفت: از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مطلع شدم برخی باغداران شهرستان درختان خود را از شبکه آب شرب شهری سیراب می کنند که نه تنها جای تعجب دارد بلکه بی توجهی به حقوق سایرین است.

وی افزود: گویا یکی از مراکز آموزشی عمومی تربت حیدریه نیز که فضای سبز گسترده ای دارد اقدام به این عمل ناپسند کرده است و انتظار می رود مسوولان امر با استفاده از روش های قانونی در برابر متخلفان ایستاده و برخورد متناسب و لازم را انجام دهند.

همچنین اکبر اسدی و خداداد موسوی از اهالی روستاهای آبرود و اسفیوخ به ایرنا گفتند: باوجود قرار گرفتن محل سکونتشان در نزدیکی چاههای تامین کننده آب شرب تربت حیدریه اما با کمبود این ماده حیاتی مواجه شده و مشکلات زیادی برای خانواده هایشان ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا شمار دیگری از اهالی شهری و روستایی تربت حیدریه نیز مشابه این اظهارات را بیان داشته و خواستار رسیدگی متولیان امر هستند.

سید محمد معلمی امام جمعه تربت حیدریه نیز اخیرا در خطبه های نماز با انتقاد از بی توجهی برخی افراد و مسوولان شهرستان نسبت به مدیریت مصرف آب ؛ از آبیاری فضای سبز و درختان با آب شرب توسط نهادهای خصوصی و عمومی منطقه ابراز تعجب و خواستار برخورد قانونی با متخلفان شد.

در همین رهگذر طی روزهای اخیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه از کشف چندین مورد بهره برداری غیرقانونی آب از خط لوله شهری خبر داده و اعلام کرد: متجاوزان به حقوق عمومی در این شهرستان برای رسیدگی موضوع به مرجع قضایی معرفی شدند.

برپایه گزارش شرکت آبفا؛ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه ضمن ابراز گلایه از این موضوع خواستار توجه عموم مردم این شهرستان نسبت به کمبود آب؛ ناشی از تشدید خشکسالی در خراسان رضوی شد.

علیرضا عباسی با بیان اینکه بخشی از خط لوله انتقال آب تربت حیدریه فرسوده و ۱۵ درصد هدر رفت دارد، گفت: نوسازی خطوط فرسوده در کنار مصرف بهینه نه تنها باعث پایداری شبکه و دسترسی آحاد مردم به آب می شود بلکه نگرانی نسبت به تامین نیاز سالهای آینده را نیز کمتر می کند.

تماس چند باره خبرنگار ایرنا برای شنیدن جزییات آماری حوزه آب و فاضلاب تربت حیدریه به سبب پاسخ ندادن چند باره مدیرعامل این شرکت به تلفنش بی نتیجه ماند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه قبلا به ایرنا گفته بود: مجموع نیاز آبی مردم این شهرستان در سطح شهرها و روستاهای تابعه از طریق ۳۲ حلقه چاه تامین می شود.

به گفته عباسی طرح جبران کمبود آب آشامیدنی تربت حیدریه با اجرای شبکه جدید از مناطق همجوار به مرکز شهرستان با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری در دست اجراست.

تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد بدون احتساب شهرهای مجاور تازه منتزع شده افزون بر ۲۲۵ هزار نفر جمعیت دارد.