به گزارش روز جمعه ایرنا، مسلم مخفی در آیین افتتاحیه پنجمین جشنواره سیر وموسیر همدان خواستار توجه بیشتر به برند سازی، صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب سیر همدان در گام بعدی شد و اظهار داشت: در عرصه تولید بحث رقابت مطرح است و لازمه بهره گیری اقتصادی مناسب از این محصول توجه به این مقوله ها داریم.
وی افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن از ظرفیت های مهم در زمینه گردشگری و کشاورزی برخوردار است.
فرماندار همدان گفت: در گردشگری و کشاورزی بعنوان ۲ محور اصلی توسعه استان اقدامات خوبی در حال اجرا است.
مخفی اضافه کرد: این جشنواره امسال با ثبت جهانی سیر همدان همراه شده است که نوید خوبی برای ایجاد ارزش افزوده و بهبود وضعیت اقتصادی در کشاورزی، صنایع و همه بخشهای وابسته به این محصول است.
وی با بیان اینکه برخی از ثمرات سفر ریاست محترم جمهور به همدان در هفته دولت تقدیم مردم می شود افزود: طرح های بزرگی چون بیمارستان اکباتان، تسویه خانه طرح انتقال آب،آغاز عملیات اجرایی بیمارستان هزار تخت خوابی و ترمینال بزرگ راه آهن همدان از این جمله اند.
فرماندار همدان یادآورشد: با همت استاندار همدان، تلاش مدیران و همراهی خوب مردم اتفاقات بزرگی در همدان در حال روی دادن است.
استاندار همدان پیشتر گفته بود: «سیر همدان» پس از ۲ سال پیگیری با شماره آگهی AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید.
علیرضا قاسمیفرزاد افزود: سرانجام پس از نزدیک به ۲ سال پیگیری و با اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس «سیر همدان» در تاریخ ۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ با شماره آگهی به شماره AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید.
وی اظهار داشت: بعد از ثبت جهانی کشمش ملایر و گردوی تویسرکان این سومین محصول کشاورزی استان همدان است که به ثبت جهانی میرسد
استاندار همدان با اشاره به اینکه سیر همدان در سال ۹۶ به ثبت ملی رسیده بود خاطرنشان کرد: همدان در تولید محصول سیر و موسیر دارای جایگاه ممتاز و برجستهای است و سیر تولیدی همدان با توجه به استانداردهای جهانی یک برند و نشان خاص دارد.
سال زارعی ۱۴۰۰، ۴۲ هزار تن سیر خشک در چهار هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و هشت هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.
استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.