حمیدرضا حاجی بابایی روز دوشنبه در گفت و گو باخبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان تولید کننده سیر برای ارتقا کیفی و کمی این محصول جهانی نیازمند زیرساختهای لازم هستند که با ایجاد یک شهرک تخصصی این مساله تحقق خواهد یافت.
وی اضافه کرد: ساخت شهرک تخصصی سیر میتواند صنایع فرآوری و بستهبندی را تا اصلاح ژنتیکی، بازاریابی و فروش این محصول را توسعه ببخشد.
حاجی بابایی، برخورداری از یک شهرک تخصصی را حق مسلم تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان این استان دانست و تاکید کرد: بایستی بسترهای مورد نیاز فعالان این حوزه از جمله اصلاح ژنتیک، کشت و برداشت مکانیزه، انبارداری مدرن، فرآوری، بسته بندی، برندسازی، بازاریابی و فروش زنجیره و سایر موارد مورد نیاز دیگر را تامین کرد.
وی به عضویت بیش از ۲ هزار نفر از انجمن سیرکاران همدان اشاره کرد و گفت: همدان "قطب تولید سیر کشور" به شمار می رود و براین اساس نیاز به ایجاد زیرساختهای لازم، به ویژه ساخت شهرک تخصصی سیر دارد.
استاندار همدان نیز روز گذشته اعلام کرد: سرانجام پس از نزدیک به ۲ سال پیگیری و با اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس "سیر همدان" از ۱۸ خرداد ماه سال ۱۴۰۲ با شماره آگهی AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید.
علیرضا قاسمی فرزاد خاطرنشان کرد: پس از ثبت جهانی کشمش ملایر و گردوی تویسرکان، این سومین محصول کشاورزی استان همدان است که به ثبت جهانی میرسد.
نظر شما