همدان- ایرنا- معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی ایرانی با پیشینه ای کهن علاوه بر جنبه های زیباشناختی آن به نوعی هویت ما ایرانیان را در همه دنیا ابراز می‌کند و فریاد می‌زند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "مریم جلالی؛ شامگاه پنجشنبه در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی مبل و منبت ملایر در مجموعه تفریحی و توریستی مینی‌وُرلد اظهار داشت: ما یک خانواده هستیم و به این خانواده می‌بالیم.

وی افزود: اینجا جهانی کوچک است که صدای دست هنرمندان منبت‌کار، قلم‌زن و مروارباف را جهان شنید و ملایر امروز شهر جهانی هنر است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: خانواده ایرانی نشان و نماد است، خانواده‌ای که با محبت و عاطفه‌اش، تولید عشق می‌کند و با تربیتش تولید اخلاق ، قانون، سلامتی و ثروت می‌کند.

جلالی با بیان اینکه نشان جهانی مبلمان منبت برای ملایر رقم خورد، بیان کرد: هر جای جهان نقشی بر چوب نشسته باشد و آن چوب تزئین اتاقی باشد، نام ملایری‌ها می‌درخشد.

وی تمامی تلاش‌ها و زحمات چندین ساله هنرمتدان این هنرصنعت و مسئولان این شهرستان در ثبت جهانی مبلمان منبت و برگزاری چهارمین جشنواره ملی میل و منبت را ستودنی خواند و افزود: ثیت جهانی یک امتیاز است و دارا بودن این امتیاز، یک مسئولیت بزرگ است.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: وقتی شهری جهانی می‌شود، یعنی تک‌تک آحاد آن شهر از هر قشر و گروهی، باید جهانی فکر کنند.

جلالی گفت: از این نگاه خانواده محور ملایر تشکر می‌کنم، چراکه چه بر اساس حدیث کساء، چه اینجا و چه در برکه غدیر، خانواده مزیت گفتمان ایران اسلامی بوده و هست.

وی همچنین از نگاه پدرانه نمایندگان مجلس و نگاه برادرانه فرماندار ویژه و شهردار ملایر که توانستند این شهر را جهانی کنند، قدردانی کرد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: من حامل پیام همه هنرمندان ایران هستم برای مردم ملایر در جهان کوچک ملایر و این نوید را می‌دهم که در این جهان کوچک که شما هنر دست ایران را دارید، این صنایع دستی ایران بسیار گرانقدر و ارزشمند است.

جلالی گفت: زنان سرزمین ما زنان و مردانی که پرورش دادند، هنرمندانی هستند که از یک تکه جوب هنر می‌آفرینند و از فلز بیجان، از حصیر خشک و از نخ بی‌شکل هنر خلق می‌کنند.

وی از حضور پرشور مردم و خانواده،های ملایری در این جشنواره تقدیر کرد و اظهار داشت: زندگی پر شدن ثانیه‌ها و قطره قطره با عشق است و کسانی که منبت ملایر را جهانی کردند، قدر این قطره قطره‌ها را می‌دانند.

به گزارش ایرنا؛ در این آئین صنایع دستی مبلمان منبت و قلم‌زنی روی مس توسط هنرمندان ملایری به معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اهدا شد.

برگزاری همایش بزرگ پیاده‌روی غدیر یکی از برنامه‌های جنبی این جشنواره بود که در پایان جشنواره به قید قرعه به خریداران مبلمان منبت و شرکت کنندگان در همایش، یک دستگاه خودروی شاهین و حواله خرید ۱۰ دست مبلمان منبت اهدا شد.

"پروانه نصیری" به قید قرعه برنده یک دستگاه خودروی شاهین ویژه چهارمین جشنواره مبلمان منبت ملایر شد.

چهارمین جشنواره ملی مبل و منبت ملایر شامگاه پنجشنبه همزمان با عید سعید غدیر خم با حضور هزاران نفر از علاقه‌مندان به هنر صنایع دستی، در مجموعه تفریحی و توریستی مینی‌وُرلد یا جهان کوچک به کار خود پایان داد.

مبلمان منبت ملایر بهمن سال ۱۳۹۸ بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی ثبت جهانی شد.