به گزارش روز شنبه روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست گیلان تورج صادقی افزود: این تعداد آشیانه را نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ قطعه پرستوی دریایی تیره در چندین کلونی بزرگ درست کردند.
وی با بیان اینکه این گونه پرنده بصورت کلونی در غرب تالاب بندر انزلی زاد آوری دارند اظهار کرد: عمق مناسب آب، پوشش گیاهی مطلوب و زنجیره غذایی کامل باعث به وجود آمدن بستری مناسب برای لانه گزینی این پرنده ها شده است .
صادقی اضافه کرد: حلقه گذاری جوجه های گونه پرستوهای یادشده توسط کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش این ادارهکل انجام شد.
پرستو دریایی تیره با (نام علمی: Chlidonias hybridus) گونهای پرستوی دریایی از تیرهٔ کاکائیان است. این پرستوی دریایی پرندهای پرجنب و جوش است که برای به دست آوردن غذا شیرجه رفته و آن را میقاپد.
این پرنده اغلب در آبهای داخلی زندگی میکند و در زمستانها نیز گاه به صورت گذری در کرانههای دریاها دیده میشود و بر علفهای شناور روی آب در تالابها آشیانه میسازد. پرستوی دریایی تیره در استان گیلان و در تالاب انزلی لانهگذاری و جوجه آوری میکند .
تالاب گیلده شهرستان شفت، زربیجار املش و فشتام رشت از دیگر زیستگاههای جوجه آوری این پرنده در استان گیلان است .
تالاب انزلی یکی از زیست بومهای ارزشمند جهان است که از سال ۱۳۵۴ (۱۹۷۵میلادی) در کنوانسیون بینالمللی رامسر به ثبت رسید.گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنهها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری میکنند.
تالابهای استان، زیستگاه مناسب برای بیش از ۶۰ گونه ماهی را فراهم ساختهاند، ضمن آنکه این تالابها به عنوان بخشی از محیط زیست، قسمتی تفکیک ناپذیر در زندگی معیشتی حاشیه نشینان و مردم محلی هستند.