به گزارش خبرنگار ایرنا، آرام شابویان روز شنبه در نشست مشترک مدیران شهرداری، شورای اسلامی شهر و پارک علم و فناوری یزد با هیات اعزامی شهرهای یاسبرین مجارستان و گیومری ارمنستان با بیان اینکه گیومری ارمنستان ظرفیت زیادی در حوزه فناوری و دانش بنیان دارد، افزود: این شهر در حوزه پارک حوزه علم و فناوری فعالیت داشته است.
وی با بیان اینکه در مرکز فناوری گیومری محلی برای معرفی کشورها وجود دارد، ادامه داد: اتصال معماری و فرهنگ گذشته به آینده بسیار زیبا و جذاب بوده که در این پارک به درستی رعایت شده است.
این مسئول با بیان اینکه فناوری یزد در حوزه رنگهای آبپایه قابل استفاده در جداول خیابانها و بلوارها برای ارمنستان قابل توجه و جالب است، گفت: درخواست داریم که نمونهای از این رنگها به ما داده شود تا بتوانیم به ارمنستان ببریم و در صورت تعامل با شهرداری یزد امکان انتقال آن را به شهرمان فراهم کنیم.
شابویان به فعالیت مرکز فناوری گیومری که شبیه پارکهای علم و فناوری ایران است، اشاره کرد و گفت: در این مرکز محلی در نظر گرفته شده است که به کشورهای دیگر اختصاص داده میشود تا اطلاعاتی در ارتباط با فرهنگ، تکنولوژی، تاریخ و موارد مختلف دیگر را در این مکان به اشتراک بگذارند و به نوعی کشور خود را معرفی کنند.
دستیار و مشاور شهردار گیومری ارمنستان خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که با رایزنیها زمینه حضور شرکتهای دانش بنیان گیومری در یزد و یزد در گیومری را فراهم کنیم.
ضرورت افزایش تعامل یزد و شهرهای خواهرخوانده در حوزه شهر هوشمند
همچنین معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار شهر میراث جهانی یزد با اشاره به دستاوردهای این شهر در حوزههای فناوری و دانش بنیان بر ضرورت افزایش تعامل یزد و شهرهای خواهرخوانده در حوزه شهر هوشمند تاکید کرد.
مجید بیکی در این نشست مشترک با اشاره به اینکه شهرداری یزد همکاریهای گستردهای با پارک علم و فناوری دارد، اظهار داشت: پنجره واحد خدمات شهری با عنوان یزد من و قابلیتهایی از جمله حساب شهروندی و احراز هویت متمرکز از جمله اقداماتی بوده که در حوزه همکاریهای مشترک انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین سامانه جامع کنترل متحرکها، سامانه "آی تی اس" و مانیتورینگ حمل و نقل و مرکز کنترل ترافیک، سامانه شهربین، ویدئو مپینگ، سامانه "اس دی آی"، مبحث "آر اف پی"های تهیه شده از نیازهای شهرداری در حوزه نوآوری هم از جمله دیگر مباحث پیگیری شده در این حوزه است.
معاون برنامه ریزی شهردار شهر میراث جهانی یزد خاطرنشان کرد: یزد اقدامات و دستاوردهای بسیار خوبی در حوزههای مختلف علمی و دانش بنیان دارد که میتواند در اختیار شهرهای خواهرخوانده خود قرار دهد.
بیکی به کامپیوتری کردن علائم راهنمایی و رانندگی در سطح شهر اشاره کرد و گفت: از جلمه فناوری های ایجاد شده در شهرداری یزد، ساخت و تولید کلاه آتش نشانی است که قابلیت ارتباط آتش نشانان داخل فضاهای خاص از جمله چاه را تا عمق ۱۰۰ متر و پس از آن تا عرض پنج متر فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: آتشنشانان با این وسیله میتوانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و در صورتی که نیاز به کمک یا خدمات بیشتر داشتند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری یزد گفت: همچنین یکی دیگر از تکنولوژیهای ایجاد شده در مجموعه شهرداری یزد رنگهای آبپایه است که برای جداول و بلوارها استفاده میشود و ماندگاری و مقاومت بیشتری دارد.
بیکی گفت: مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری یزد این دستاوردها را در اختیار شهرهای خواهرخوانده یزد قرار میدهد تا بتوانیم در حوزه انتقال فناوری بیش از پیش همکاری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: با توجه به تجربهای که شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری یزد دارند، این قابلیت وجود دارد که همکاری این شرکتها هم بیش از پیش با گیومری و یاسبرین ایجاد شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: در حوزه انرژیهای خورشیدی هم یزد ظرفیت بسیار بالایی دارد اما با توجه به گرانی سخت افزار یزد نیازمند انتقال فناوری در این حوزه است.
بیکی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که شهر یزد به سمت آن حرکت کرده و علاقهمند به استفاده از تجربیات دیگر شهرها برای آن است حوزه هوشمندسازی شهر می باشد.
بافت تاریخی شهر یزد ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست کمیته میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) درکراکوف لهستان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی و فرهنگی تاکنون پنج اثر استان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید، که پیش از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد ثبت جهانی شد.
استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی دارد که از این تعداد تاکنون یک هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی رسیده است.
یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است، به گونه ای که استقبال از این شهر تا پنج برابر افزایش یافته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، دوچرخه ها، شیرینی، قنات، قنوت و قناعت و آفتاب نیز شناخته می شود.