تبریز - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی از ابلاغ ۲ هزار و ۶۳۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی به بانک های عامل استان در سال‌جاری خبرداد و گفت: از این میزان ۲ هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

حسین فتحی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان بانک‌های صادرات، سپه، ملت و تجارت به تربیت بیشترین پرداختی را از محل بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ داشته‌ اند.

وی ادامه داد: همچنین بنیاد برکت، بسیج سازندگی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد علوی نیز بیشترین تسهیلات اشتغالزایی را در حوزه دستگاه‌های اجرایی پرداخت کرده اند.

فتحی به رقم اشتغال ثبت شده در استان در سامانه رصد در سال جاری اشاره کرد و گفت: تاکنون پنج هزار و ۱۷۴ مورد اشتغال در این سامانه ثبت شده که حدود ۱۰.۹۷ درصد تعهد ایجاد ۴۷ هزار و ۱۵۶ اشتغال برای سالجاری در استان است.

وی افزود: تعهد استان در زمینه اشتغالزایی در سال گذشته ۴۵ هزار و ۷۹۴ نفر بود که در چهار ماه ابتدایی سال ۱۶.۳ درصد در سامانه رصد ثبت شده بود.

فتحی با تشریح جزییات اشتغال ایجاد شده در سالجاری اظهار کرد: از تعداد اشتغال ثبت شده برای امسال سه هزار و ۷۵۷ مورد معادل ۷۲.۶ درصد برای مردان و یک هزار و ۴۱۷ معادل ۲۷.۴ درصد نیز برای زنان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی اعلام کرد: شهرستان‌های بستان آباد، هریس و مراغه و دستگاه‌های راه و شهرسازی، بسیج سازندگی و ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشترین درصد تحقق تعهد اشتغال را در سامانه رصد به ثبت رسانده اند.

فتحی هم‌چنین ادامه داد: ۴۵.۱ درصد از اشتغال ایجاد شده طی این مدت مختص افراد دارای تحصیلات زیر دیپلم و ۳۶.۷ درصد نیز افراد دارای تحصیلات دیپلم است.

وی با تشریح آمار اشتغالزایی در بخش‌های اقتصادی استان گفت: ۴۰.۵ درصد از آمار اشتغالزایی استان در بخش صنعت، ۳۳.۳ درصد در بخش خدمات و ۲۶.۲ درصد نیز در بخش کشاورزی است؛ هم‌چنین ۶۷.۴ درصد اشتغال ایجاد شده در منطقه شهری و ۳۲.۶ درصد نیز در بخش روستایی است.

وی در مورد نوع اشتغال های ایجاد شده در استان، افزود: بالغ بر ۸۰ درصد این اشتغال‌ها از نوع خوداشتغالی، ۱۵.۳ درصد از نوع حقوقی غیردولتی، ۳.۳ درصد کارفرمای حقیقی و ۱.۴ درصد نیز دولتی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی اعلام کرد: شهرستان‌های بستان آباد، هریس و مراغه و دستگاه‌های راه و شهرسازی، بسیج سازندگی و ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشترین درصد تحقق تعهد اشتغال را در سامانه رصد به ثبت رسانده اند.

به گزارش ایرنا، سال گذشته ۶۰هزار و ۲۵۹ فرصت شغلی در استان ایجاد شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ که ۱۶ هزار و ۸۹۹ اشتغال بود ۳۵۷ درصد بیشتر بود.