بجنورد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: نظارت گشت‌های سیار برای مقابله با زنده‌گیری پرندگان شکاری توسط شکارچیان غیر بومی در تمامی شهرستان‌های استان تشدید شد.

رضا شکاریان روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گشت های سیار در مناطق آزاد شهرستان ها برای جلوگیری از زنده‌گیری پرندگان شکاری حضور دارند و در مناطق تحت مدیریت هم محیط بانان بر تخلف احتمالی و حضور شکارچیان پرندگان شکاری نظارت می کنند.

وی با بیان اینکه شکارچیان پرندگان شکاری غیربومی و از استان های جنوب کشور هستند، افزود: شکارچیان هر ساله اواخر مرداد ماه به شهرستان های استان مراجعه می کردند اما امسال این افراد با همکاری افراد بومی زودتر دست به کار شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یادآور شد: تاکنون یک مورد از تخلف صیادان پرندگان شکاری در شهرستان مرزی رازوجرگلان شناسایی و فرد متخلف دستگیر شد.

شکاریان گفت: از این صیاد یک بهله دلیجه، یک قطعه کبوتر، قفس نگهداری پرندگان، تعدادی رشته تور و دام زنده گیری به همراه مقداری طناب کشف شد.

وی خاطرنشان کرد: قانون گذار به استناد تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید برای هر شخصی که مبادرت به زنده گیری، شکار، خرید و فروش، حمل نگهداری و صدور پرندگان شکاری علاوه بر محکومیت به حداکثر حبس مقرر در این ماده که به مدت سه سال است به جزای نقدی تا ۱۲۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد.

بر اساس این گزارش؛ شکارچیان پرندگان را صید و پس از آموزش های لازم به پرنده و دست آموز کردن آن به مشتریانی در کشورهای عربی می فروشند.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها است با گستره ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.