تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در حاشیه جشن غدیر پیرامون موضوعات خانه اندیشمندان توضیح داد و گفت: شهرداری تصمیمی برای تعطیلی یا پلمب این خانه ندارد.

به گزارش خبرنگار شهری ایرنا، محمد امین توکلی‌زاده در حاشیه برگزاری جشن فرزندان غدیر که با حضور هفت هزار نفر از کودکان کار و خیابانی در مجموعه ۱۲ هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار شد، درباره حواشی خانه اندیشمندان علوم انسانی به خبرنگاران، گفت: سیاست کلی شهرداری تهران برای املاک اجتماعی مبتنی بر ارائه خدمات فراگیر به مردم است و پیش از این هم املاک اجتماعی به سازمان های مردم نهاد واگذار می شد تا از طریق آنها خدمات به مردم ارائه شود اما این مدل در دنیا تغییر کرده و مدل اشتراکی در حال حاضر در سطح دنیا مرسوم است و این بهترین روش است که ما می‌توانیم در تهران اجرا کنیم.

وی افزود: شهرداری در تهران املاک زیادی ندارد که مدیران قبلی هم بخواهند آنها را به افراد و سازمان‌هایی داده و مدیریت بعدی خلع ید باشد.

توکلی زاده افزود: دستگاه نظارتی در مورد املاک اجتماعی، نامه مفصلی به شهرداری نوشت تا چگونگی محول شدن این املاک را توضیح دهد.

وی گفت: هدف شهرداری، تعطیلی یا پلمب این مجموعه نیست و حتی در این ایام هم جلسات در آن خانه برگزار می‌شود.

معاون شهردار تهران اظهار داشت: در سال ۹۷ و در دوره مدیریت شهری گذشته علاوه بر اخطار اولیه به بهره برداران این خانه، چهار بار تذکر دادیم و رسید هم دریافت کردیم؛ بنابراین ادعایی که آنها می‌گویند ما خبر نداشتیم، نادرست است و ما بنای تعطیلی مجموعه را نداریم و اگر می‌خواستیم پلمب کنیم چرا در اتاق انتهای سالن را بستیم، می‌رفتیم در ورودی را می‌بستیم.

وی گفت: خودشان آمدند و با شهرداری مذاکره و گفت‌وگو کردند اما به یکباره موضع‌شان عوض شد.

توکلی زاده ادامه داد: این تهمت‌ها به زاکانی نمی‌چسبد چراکه شهردار تهران در چند ماه گذشته جلسات زیادی با دانشگاه‌ها، نخبگان و دانشجویان داشته است.

وی گفت: هم‌اکنون درب خانه اندیشمندان علوم انسانی باز است و فعالیت آنها ادامه دارد و حتی سال قبل نیز از آنها حمایت مالی کردیم اما بنای ما به کار مشترک است ولی اکنون که موضوع را به مراجع قضایی ارجاع داده اند، به رای صادره تمکین می‌کنیم و از طریق سیستم قضایی پیگیر موضوع هستیم تا نخست، مالکیت‌مان تثبیت شود و بعد از آن در مورد نظام مشترک تصمیم گیری می‌کنیم.

تعداد شرکت کنندگان در مهمانی غدیر یک میلیون نفر بیشتر از پارسال بود

وی همچنین اظهارداشت: روز گذشته جلسه‌ای در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و درخواست ما از رئیس جمهور واگذاری مسئولیت و مدیریت واحد ۳ موضوع کودکان کار و خیابانی، معتادان متجاهر و متکدیان به شهرداری تهران بود که کلیات این مسئله در جلسه هیئت دولت به تصویب رسیده و این موضوع هم اکنون در کمیسیون تخصصی در دست پیگیری است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود با تصویب کلیات موضوع اشاره شده در کمیسیون ذکر شده شاهد یک مدیریت واحد پس از سال‌ها در خصوص سه موضوع کودکان کار و خیابانی، متکدیان و معتادان متجاهر در شهر تهران باشیم.

توکلی زاده درباره تعداد افراد حاضر در مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر در روز جمعه اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر سه میلیون نفر در این مهمانی شرکت کردند که آمار نشان می‌دهد که تعداد شرکت‌کنندگان در مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر امسال یک میلیون بیشتر از جمعیت سال گذشته بوده است.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: موضوع آسیب‌های اجتماعی مخصوصا کودکان کار و خیابانی و متکدیان و معتادان متجاهر به صورت ویژه در قرارگاه اجتماعی پیگیری و اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

اعتقادی به جمع آوری کودکان کار نداریم

همچنین مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران به خبرنگاران، گفت: نگاه ما به فرزندان در معرض آسیب، بی‌سرپرست و بدسرپرست این است که آنها آینده‌سازان ایران هستند.

سید احمد احمدی صدر با بیان اینکه اگر به توانایی‌های نهفته توجه و هدایت شود این کودکان می‌توانند نمونه شخصیت هایی چون پروفسور سمیعی، حسابی و شهید احمدی روشن باشند و از نخبگان کشور به حساب آیند.

وی تاکید کرد: اعتقادی به جمع آوری کودکان کار که تاکنون بیش از ۳۰ بار انجام شده است، نداریم و باید به توان و استعداد آنها توجه کرد.

به گفته وی، مراکز ۳۰‌گانه و مجتمعی برای استعدادیابی کودکان کار راه اندازی شده است تا به مدارس تخصصی در رشته های ریاضی، هنر و ورزش معرفی شوند.

احمدی صدر تاکید کرد: آیت الله رئیسی دستور داد که شهردار تهران به عنوان نماینده ریاست جمهوری در مورد متکدیان، کودکان کار و معتادان متجاهر وارد میدان شود و در این رابطه کلیاتی نیز به تصویب رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از تایید و ابلاغ جزییات، شهرداری تهران نماینده ویژه ریاست جمهوری در این سه بخش خواهد بود، یادآور شد: تاکنون ۱۴ دستگاه به وزارتخانه خود پاسخگو بودند اما با این حکم، هم‌افزایی تقویت می‌شود.

وی ادامه‌داد: اعتبارات به نهادهای مسئول واگذار شده اما شهرداری حق نظارت و سئوال خواهد داشت و به ریاست جمهوری گزارش های لازم را ارائه خواهد کرد.