به گزارش خبرنگار ایرنا، علیاکبر صالحی روز دوشنبه در نشست بررسی نقش تشکلهای اقتصادی در دیپلماسی تجاری که در ادامه برنامههای اولین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد افزود: ادامه این روند طلیعه خوب و گواه خوبی در راستای گسترش و توسعه روابطمان با کشورهای دیگر خواهد بود.
وی ادامه داد: اصفهان با ۱۷ شهر جهان قرارداد خواهر خواندگی برقرار کرده و باید از این طریق به دولت کمک کنند و با استفاده از دیپلماسی شهری، به دیپلماسی سیاسی دولت کمک کنند تا بتواند روابط بین الملل را برقرار کند.
معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه برای رشد اقتصاد کشور باید با دیگران ارتباط داشته باشیم اظهار داشت: روشن شدن تکلیف روابط بین الملل جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دیگر یکی از مهمترین و محوری ترین کارهاست.
وی اضافه کرد: در صورت تحقق این امر و روشن شدن تکلیف روابط بین الملل، روابط بانکی، تجاری و اقتصادی با کشورهای دیگر برقرار خواهد شد.
صالحی با بیان اینکه در حال حاضر کالاها از کشور ما صادر می شود اما امکان دریافت پول آنها وجود ندارد خاطرنشان کرد: ظرفیت ایران از نظر تولید فوق العاده بالاست و این ظرفیتها در زمان حاضر وجود دارد اما باید مشکل و مانع عمده در زمینه صادرات برطرف شود.
وی بیان کرد: مقررات دولتی باید طوری وضع شود که مشکلی برای صادرکنندگان وجود نداشته باشد و دولت باید راهی را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات پیدا کند.
معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم گفت: اصفهان از نظر تاریخی و جغرافیایی از یک موقعیت ممتازی در جهان برخوردار است و از صنعت پیشرفته ای برخوردار است و بسیاری از صنایع این استان از جمله صنعت هواپیماسازی، اپتیک، در حال حرکت در مرزهای دانش هستند.
رییس سابق انرژی اتمی ادامه داد: این استان از متخصصان و زیرساخت های خوبی برای تربیت متخصص از جمله دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه هنر اصفهان برخوردار است.
صالحی اضافه کرد: پیشینه صنعتی و هنری اصفهان برای همه روشن و شفاف است و مثال معروف اصفهان نصف جهان در این زمینه نشان دهنده این است که نیازی به معرفی این استان به دیگران وجود ندارد بلکه اصفهان معرفی شده است.
وی افزود: اتاق بازرگانی اصفهان باید با توجه به ظرفیت های موجود پیشقدم شود و ارتباط های بین المللی ایران را دستکم از بُعد اقتصادی بگونه ای برقرار کند که صادرکنندگان در فشار قرار نداشته باشند.
به گزارش ایرنا، نشست بررسی نقش تشکلهای اقتصادی در دیپلماسی تجاری که در ادامه برنامههای نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل و با حضور معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم و سفرای کشورهای کرواسی، روسیه، مالزی و تاجیکستان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل با حضور اساتید دانشگاهی، دیپلماتها و سفیران شماری از کشورها با شعار «ایران، تمدنی ماندگار»، روزهای یکشنبه و دوشنبه در دانشگاه اصفهان به مدت ۲ روز برگزار شد.
این کنگره با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی اصفهان برگزار میشود.
ایجاد فضایی نو برای آشنایی با فرهنگ و تمدن غنی و اصیل ایرانیاسلامی، ترویج فرهنگ صلح و همزیستی مسالمتآمیز میان ملتها، فراهمآوردن بستری مناسب برای دیپلماسی عمومی و علمی و بهرهگیری از اندوختههای علمی میان ملتها و همچنین ایجاد زمینههای مناسب برای گفتگوهای بین فرهنگی و ترویج ارزشهای انساندوستانهای که ملتها را به سمت صلح و دوستی و مقابله با خشونت سوق دهد از جمله اهداف این کنگره بود.