به گزارش خبرنگار ایرنا، دراگو اشتامبوک روز دوشنبه در نشست بررسی نقش تشکلهای اقتصادی در دیپلماسی تجاری که در ادامه برنامههای اولین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: ایران و کرواسی دو کشور دوست هستند و ما نیز شامل بخشی از تحریمها هستیم.
وی ادامه داد: مردم کرواسی بهدلیل کمکهای ایران از این کشور تشکر میکند، ایران اولین کشور آسیایی بود که کرواسی را به رسمیت شناخت.
سفیر کرواسی در ایران با بیان اینکه بسیاری از مردم کرواسی معتقدند با ایران دوست هستیم افزود: دوست دارم جوامعمان را کنار هم قرار دهیم و در این راستا شما میتوانید به اتاق بازرگانی کرواسی بیایید و آنجا میتوانیم بهتر کمکتان کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کرواسی کشوری کوچک، اما استراتژیک است و مسلمانان زیادی در کشورمان داریم که می توانند ارتباطات مذهبی را با ایران ایجاد کنند.
اشتامبوک اضافه کرد: از نظر دارویی بهترین آنتیبیوتیک دنیا را داریم، همچنین تولید سریعترین ماشین دنیا را داریم که شاید بتوانیم در این مورد هم به ایران کمک کنیم.
وی تأکید کرد: کرواسی از نظر توریست نیز ظرفیت فراوانی دارد و بهقدری اماکن توریستی داریم که مردم نمیدانند به کدام مراجعه کنند و درب ارتباطات ما با شما باز است و هر کمکی از دستمان برآید، انجام خواهیم داد.
سفیر کشور کرواسی بیان کرد: ما چون کشور کوچکی هستیم، از کشورهای بزرگی مثل شما میترسیم و اگر بتوانید راه ارتباطات دو کشور را باز کنید، خوشحال خواهیم شد، ما احترام بسیار زیادی برای مردم ایران قائلیم.
وی گفت: تصویری که از ایران ارائه شده تصویری نادرست است و زمانی که از نزدیک میبینم شگفتزده میشویم، شما مردم بسیار باهوشی هستید و آینده روشنی دارید و امید است روابط تجاری، فرهنگی و دیپلماسی را بهزودی برقرار کنیم.
مالزی علاقمند به افزایش مبادلات تجاری با ایران است
سفیر مالزی در ایران نیز در این نشست اظهار داشت: ارقام تجارت ایران و مالزی از سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نشاندهنده افزایش ارتباط تجاری بین دو کشور است، اما این اتفاق بیشتر از طرف مالزی اتفاق افتاده است.
خیری عمر با بیان اینکه به دنبال آن هستیم که محصولات بیشتری را از ایران خریداری کرده و واردات محصولات ایرانی را افزایش دهیم افزود: باید حجم مبادلات تجاری بین ایران و مالزی را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: مالزی به ۲۰۰ کشور دنیا محصولات رقابتی صادر میکند.
سفیر مالزی در ایران گفت: روغن پالم و روغنهایی که از محصولات کشاورزی استخراج میشود، بیش از ۷۷ درصد صادرات ایران به مالزی را تشکیل میدهد و لوازم نساجی و محصولات شیمیایی نیز بین دو کشور مبادله شده است و غذاهای دریایی یخزده و نیمه یخزده که تقریباً ۲۲ درصد واردات محصول از ایران را به خود اختصاص میدهد.
وی اضافه کرد: ما به دنبال افزایش و بهبود روابط با ایران هستیم و باید عدم تعادل در تجارت دو کشور را بهبود ببخشیم.
خیری عمر گفت:در بخش ماشینآلات و تولید انرژی نیز صادرات خوبی داریم و مالزی خود را بهعنوان یک بازیگر اصلی بازار جهانی ساخت و ساز جا انداخته است و در صنعت هوا و فضا و همچنین مهندسی آن پیشرفت چشمگیری داشتهایم.
به گفته وی، مالزی در صنعت غذا، لوازم خانگی، مد و فشن، نوشیدنی و صنایع لجستیک و حمل و نقل پتانسیل بسیاری دارد.
وی گفت: از برقراری پرواز اصفهان مالزی بطور کامل حمایت میکنم و امیدواریم بتوانیم خط هوایی از اصفهان به مالزی داشته باشیم و برقراری این خط هوایی از اهمیت ویزه ای برخوردار است .
ایران بهعنوان اولین کشور، تاجیکستان را به رسمیت شناخت
سفیر تاجیکستان در ایران نیز در این نشست اظهار داشت: ایران و تاجیکستان دو کشور برادر و شاخههای یک درخت تنومند هستند و اولین کشوری که تاجیکستان را به رسمیت را شناخت، ایران بود.
محمد مظفر افزود: همکاریهای فراوان و حدود ۱۲٠ توافقنامه با ایران داشتیم و در این راستا اولین سفر آیتالله رئیسی به تاجیکستان، تکانی جدی به این کشور داد.
سفیر تاجیکستان در ایران ادامه داد: سفر جدید رئیسجمهور ایران به تاجیکستان صورت خواهد گرفت و به دنبال آن هستیم که توافقنامه لغو روادید به مدت یکماه به امضا برسد که ظرفیتی بزرگ خواهد بود و امید است روابط تاجیکستان و ایران روزبهروز تقویت خواهد شد.
اصفهان علاقمند به برقراری روابط با کرواسی و روسیه و سایر کشورها در زمینه گردشگری است
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست با بیان اینکه اصفهان راغب است که با کرواسی و روسیه و سایر کشورها در زمینه گردشگری ارتباط برقرار کند، افزود: در صورتیکه فرایندی برای توسعه گردشگری ایجاد شود، نه تنها بازدهی گردشگری مفیدی دارد، بلکه برای تجار نیز مفید است و در اتاق بازرگانی تضمین میدهیم، که در صورت برقراری خط هوایی از ظرفیت کامل آن استفاده خواهد شد.
محمدرضا گلاحمد، با اشاره به ظرفیتهای موجود در این شهر اظهار داشت : فرهنگ اصفهان از قرنها قبل غنی بوده و ارتباط فرهنگی این شهر با بیشتر کشورهای دنیا همچنان برقرار است.
وی ادامه داد: اصفهان با سهم ۵.۸ درصدی از GDP کشور رتبه هفتم کشور را در اختیار دارد و شرکت فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد در خاورمیانه است و ۷۰ درصد فولاد کشور را تولید میکند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: یکی از بزرگترین مجتمعهای بیمارستانی در اصفهان قرار دارد که در زمینه دیپلماسی بهداشتی و سلامت از همه کشورهای اطراف در آن حضور مییابند و این فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با سیر کشورها است .
وی اضافه کرد: در هر یک از شهرهای دنیا ممکن است یک یا چند مورد از این ویژگیها وجود داشته باشد، اما در اصفهان همه این ظرفیتها در کنار یکدیگر قرار دارد .
رییس دانشگاه اصفهان نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: امروز مثلثی میان دانشگاهها، دیپلماتها و تجارت و کشاورزی ایجاد شد که شرط موفقیت هماهنگی میان این سه ضلع است و سفرای کشورهای مختلف، مصداق این امر را در میدان امام (ره) دیدند.
حسین هرسیج افزود: مهمترین تنشهایی که در سطح بینالملل پس از فروپاشی شوروی در کشورهای اروپای شرقی مطرح شد، تنشهای هویتمحور بود و از دیپلماتها درخواست میکنم اگر بهدنبال تقویت همکاریهای بینالمللی هستند، برای حل این معضل تلاش کنند و هویتهای متقابل و چندسویه را به رسمیت بشناسند.
در پایان نیز، تفاهمنامه مشترک همکاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و دانشگاه اصفهان برای استفاده از ظرفیتهای دو طرف، امضا شد.
به گزارش ایرنا، نشست بررسی نقش تشکلهای اقتصادی در دیپلماسی تجاری که در ادامه برنامههای نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل و با حضور معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم و سفرای کشورهای کرواسی، روسیه، مالزی و تاجیکستان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل با حضور اساتید دانشگاهی، دیپلماتها و سفیران شماری از کشورها با شعار «ایران، تمدنی ماندگار»، روزهای یکشنبه و دوشنبه در دانشگاه اصفهان به مدت ۲ روز برگزار شد.
این کنگره با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی اصفهان برگزار میشود.
ایجاد فضایی نو برای آشنایی با فرهنگ و تمدن غنی و اصیل ایرانیاسلامی، ترویج فرهنگ صلح و همزیستی مسالمتآمیز میان ملتها، فراهمآوردن بستری مناسب برای دیپلماسی عمومی و علمی و بهرهگیری از اندوختههای علمی میان ملتها و همچنین ایجاد زمینههای مناسب برای گفتگوهای بین فرهنگی و ترویج ارزشهای انساندوستانهای که ملتها را به سمت صلح و دوستی و مقابله با خشونت سوق دهد از جمله اهداف این کنگره بود.
نظر شما