تهران- ایرنا- وزیران خارجه روسیه و شورای همکاری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دوشنبه شب در بیانیه پایانی نشست گفت وگوی راهبردی خود نسبت به از سرگیری روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی استقبال کردند.

به گزارش ایرنا از الجزیره، وزیران خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس از توافق بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران که با تلاش و میانجیگری عمان، جمهوری عراق و جمهوری خلق چین انجام شد و شامل ازسرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور بود، استقبال کردند.

در این بیانیه همچنین بر حمایت شرکت کنندگان در این نشست از اقدامات کاهش تنش و اعتمادسازی بین کشورهای منطقه به منظور تقویت و تضمین امنیت در این منطقه راهبردی و مهم جهان تاکید شده است.

در خصوص مساله فلسطین وزیران خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس بر ضرورت از سرگیری روند صلح با هدف دستیابی به راه حلی عادلانه برای مساله فلسطین و بر اساس راه حل دو کشوری مطابق با قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و ابتکار صلح عربی و ایجاد یک راه حل عادلانه برای مساله فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تاکید کردند و خواستار توقف فعالیت‌های شهرک سازی‌ها و کلیه اقدامات یکجانبه و احترام به وضعیت تاریخی موجود در قدس و اماکن مقدس آن شدند.

وزیران خارجه همچنین از تلاش‌های میانجی‌گری عربستان سعودی و سلطنت عمان برای حل و فصل سیاسی بحران یمن قدردانی و ابراز امیدواری کردند راه حل سیاسی مطابق با ابتکار شواری همکاری خلیج فارس و سازوکار اجرایی آن و خروجی‌های کنفرانس گفت وگوی ملی یمن و قطعنامه شماره ۲۲۱۶ شورای امنیت، حاصل شود.

در این بیانیه از همه طرف‌های یمنی خواستند تا فوراً مذاکرات مستقیم را زیر نظر سازمان ملل آغاز کنند، به ادامه آتش‌بس پایبند باشند و از نیازهای امدادی، بشردوستانه و توسعه مردم یمن حمایت کنند.

در این بیانیه همچنین بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی، استقلال، وحدت و حاکمیت جمهوری عربی سوریه تاکید شده و کشورهای شرکت کننده در این نشست حمایت خود را از تلاش‌های گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام کردند.

وزیران خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس در ادامه بر نیاز به تلاش‌های بین‌المللی بیشتر برای حمایت از میانجیگری سازمان ملل متحد در روند صلح بین سوری‌ها برای دستیابی به حل و فصل دائمی بحران سوریه مطابق با قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت تاکید کردند.

در این بیانیه همچنین از تلاش‌های موفقیت‌ آمیز کشورهای گروه اوپک پلاس که به ثبات بازار جهانی نفت کمک کردند، قدردانی و بر اهمیت تداوم این همکاری‌ها و لزوم پایبندی همه کشورهای عضو به توافق اوپک پلاس به طوری که منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را تامین کند و از رشد اقتصاد جهانی حمایت کند، تاکید شده است.

در خصوص اوضاع لیبی نیز وزیران خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس خواستار خروج شبه نظامیان و مزدوران خارجی از این کشور شدند و بر لزوم پایان جنگ در سودان تأکید کردند.

وزیران خارجه در پایان تصمیم گرفتند هفتمین نشست وزیران گفت وگوهای راهبردی را در سال ۲۰۲۴ در قطر برگزار کنند.