مشهد-ایرنا- رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: یکی از اهداف مهم دولت سیزدهم تقویت و پیگیری حوزه دیپلماسی علمی و توسعه فناوری است تا امکان انتقال دانش فنی و محصولات فناورانه به کشورهای همسایه و سایر کشورهای منطقه در بالاترین سطح خود انجام شود که این موضوع در استان خراسان رضوی نیز دنبال می‌شود.

مسعود میرزائی شهرابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیش از ۲۰ سال تجربه در عرصه های مهمی همچون معدن، صنعت، فولاد، مواد غذایی، داروسازی، تجهیزات پزشکی و صنایع خلاق فرهنگی، محصولات فناورانه بسیار خوبی دارد.

وی با اشاره به حضور سرکنسول های ۶ کشور ترکیه، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و تاجیکستان در پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: این اقدام با هدف معرفی توانمندی فناوران ایرانی به کشورهای منطقه روز گذشته انجام شد و در این راستا برنامه ریزی‌های مهم و گسترده ای صورت گرفته تا بتوانیم موجب پیشرفت کار در حوزه علم و فناوری شویم.

به گفته وی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی آمادگی خود را در انتقال تجربه و همکاری مشترک با کشورهای همسایه و منطقه را اعلام می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: همچنین در شهرستان‌های استان نیز شرایط سرمایه گذاری و کار مشترک فراهم است و اولین پردیس تخصصی منطقه ای به زودی در منطقه خواف به فعالیت خواهد پرداخت که می تواند الگویی موفق در حوزه دیپلماسی دانش بنیان باشد.

میرزائی در خصوص ایجاد شهرک فناوری در استان خراسان رضوی اظهار کرد: این استان توانمندی ویژه ای در عرصه فناوری و نوآوری دارد و زمان آن رسیده است که در این خصوص برنامه‌ریزی ویژه ای داشته باشیم.

تقویت همکاری فناوری ۲ کشور ایران و پاکستان ضروری است

سرکنسول پاکستان در مشهد نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: در سالهای اخیر پاکستان در حوزه‌ آی تی (IT) پیشرفت های خوبی داشته است، به طوریکه توانسته است، سالانه به کشورهای مختلف ۲ میلیارد دلار صادرات داشته باشد.

محمد شهریار افزود: از سوی دیگر این کشور در حوزه تجهیزات پزشکی نیز دارای توانمندی بسیاری است به گونه ای که در تجربه به دست آمده در دوران پاندومی کرونا، کشورها متوجه شدند که باید در حوزه بهداشت و درمان باید مستقل عمل کنند.

وی ادامه داد: می توانیم با کشور ایران همکاری بسیار خوبی داشته باشیم و دانش علمی خود را با برادران ایرانی به اشتراک گذاشته و از تجربیات دانش و فناوری ایران در کشور پاکستان بهره مند شویم.