به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی پور روز پنجشنبه در نشست بررسی وضعیت کشاورزی استان که با وزیر جهاد کشاورزی در محل استانداری برگزار شد، افزود: هم اکنون تنها ۷۰ درصد زمین ها در مازندران در اختیار بخش کشاورزی است و در صورت اجرای کامل راهبردها و سیاست های درست جهاد کشاورزی، این آمادگی را داریم تا بخش کشاورزی استان را متحول کنیم.
وی اظهار داشت: اولویت نخست در مازندران تولید محصولات مختلف کشاورزی است و برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی تاکنون هزینه های زیادی داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت در حرفه کشاورزی برای مردم مازندران مقدس است و تولید بعنوان یکی از مهم ترین مولفه ها در طی سال های اخیر مورد توجه اساسی قرار گرفته است.
مقام عالی دولت در مازندران با عنوان اینکه این استان رتبه نخست کشوری در تولید محصولات کشاورزی را در اختیار دارد، گفت: بخش کشاورزی مازندران در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و مردم این استان با تولید محصولات مختلف، علاوه بر تامین نیازهای داخلی، با صادرات آن برای کشور ارزآوری مناسبی نیز دارند.
حسینی پور با بیان اینکه در عصر حاصر تولید غذا بعنوان مهم ترین مولفه امنیت در هر کشوری محسوب می شود، بیان کرد: تولید غذا در اقتدار ملی کشورها نقش اساسی دارد و مروم مازندران نیز با ت لید محصولات کشاورزی مختلف برای تحقق این مهم نقش بسزایی دارند.
وی با اشاره به ظرفیت مازندران در تولید روغن خوراکی و مرغ، گفت: این استان در تولید ۱۴ نوع محصولات مختلف کشاورزی رتبه نخست کشوری را در اختیار دارد.
استاندار مازندران تصریح کرد: نرخ رشد اقتصادی این استان پس از ۱۰ سال که منفی بود اکنون به بیش از چهار درصد افزایش یافته است.
حسینی پور بیان کرد: بخش کشاورزی مازندران در ایجاد اشتغال پایدار نقش اساسی دارد و با بررسی های صورت گرفته، ۱۴.۸ درصد اشتغال ایجاد شده در استان مربوط به بخش کشاورزی و بدنبال این هستیم تا این میزان نیز افزایش یابد.
وی نرخ مشارکت اقتصادی در مازندران را ۴۴.۸ درصد اعلام کرد و گفت: گرایش دانش بنیان ها اکنون بیشتر به سمت تولیدات محصولات کشاورزی معطوف شده است که این امر علاوه بر افزایش صادرات، در افزایش بهره وری، کاهش هزینه تولید و افزایش کبفیت محصولات نیز نقش اساسی دارد.
استاندار مازندران با اشاره به افزایش تولید محصول گندم در سال زراعی جاری در این استان، گفت: زهکشی اراضی کشاورزی و نوسازی تجهیزات در ا لویت کاری است.
حسینی پور گفت: زهکشی اراضی کشاورزی در مازندران در مقایسه با کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته است و این مشکل در سطح ملی باید رفع شود.
وی، توسعه کشت محصولات گلخانه ای را از رویکردها و سیاست های اصلی عنوان کرد و گفت: توسعه کشت محصولات گلخانه ای در گرو تامین زمین مورد نیاز است و در این بخش مازندران با مشکل اساسی مواجه است.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاران زیادی در مازندران، علاقمند به تولید محصولات گلخانه ای هستند اما نتوانستیم زمین مورد نیاز را برای آنها تامین کنیم.
حسینی پور افزود: جهاد کشاورزی مازندران باید ارتقا یابد و اختیارات ویژه ای به رئیس سازمان داده شود تا بسباری از کارها را پیش ببرد.
وی گفت: اگر به بخش کشاورزی مازندران توجه ویژه شود علاوه بر جلوگیری از واردات بسیاری از محصولات، به یک صادر کننده قوی نیز تبدیل خواهیم شد.
مقام عالی دولت در مازندران با عنوان اینکه در بخش زراعت چوب هیچ سیاستگذاری دقیقی برای مازندران نشد، گفت: در صورت سیاستگذاری اصولی، علاوه بر تامین نیاز داخلی ، از واردات چوب نیز جلو گیری می شود.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.