به گزارش خبرنگار ایرنا ، سید محمود حسینی پور روز چهارشنبه در دیدار و نشست رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود : هم اکنون ۱۱.۵درصد از تولیدات کشاورزی کشور را در این خطه تولید می شود که مقام نخست تولیدات کشاورزی کشور را این استان دارد .
وی تاکید کرد : با توجه به این میزان از حجم تولیدات کشاورزی در مازندران اما هنوز از ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی استان به کشورهای همسایه بدرستی استفاده نشده است .
استاندار مازندران ادامه داد :بازار کشورهای همسایه تشنه محصولات کشاورزی مازندران هستند به طوریکه در جنگ اوکراین سفیر روسیه متقاضی صیفی جات استان شده است .
وی توضیح داد : از رقم ۲۷۰ میلیارد دلار واردات روسیه که صورت می گیرد ،۱۱ میلیارد دلار آن مربوطه به صیفی جات است و با وجود چنین پتانسیلی مازندران از آن هنوز برای صادرات استفاده نکرده است .
حسینی پور به دستور رئیس جمهور مبنی بر تولید برنج در استان های مازندران و گیلان و رساندن کشور به خودکفایی در این زمینه اشاره کرد و گفت : علاوه بر این محصول ؛ مازندران به عنوان یک استان مهم کشور در زمینه تولید گندم نیز به شمار می رود که بخشی از این کشت به صورت دیم در حال انجام است .
وی ادامه داد : توقع ملی در توسعه اقتصادی و کشاورزی به مازندران در حالی است که باید در حوزه آمایش آب برنامه هایی دیده شود تا به این سطح توقعات دست یابیم .
استاندار مازندران اضافه کرد : نباید در حوزه تامین آب دل نگرانی های بی جهت برای مردم منطقه ایجاد کنیم و باید شرایط به گونه ای مدیریت شود تا در کشاورزان ایجاد انگیزه کنیم و مردم به سمت کشاورزی و حفظ زمین بروند.
وی از آب به عنوان یکی از مهمترین مولفه های گرایش مردم به کشاورزی برشمرد و گفت : در این قضیه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و وزارت نیرو می توانند نقش اثرگذار و مهمی را ایفا کنند .
حسینی پور ادامه داد : در حال حاضر ضعف عمده ای که در مدیریت آب داریم این است که ناعدالتی در توزیع بودجه برای مدیریت را شاهد هستیم .
وی عنوان کرد : در سفر رئیس جمهور به مازندران سه هزار میلیارد تومان برای زهکشی مصوب شد که تاکنون ۹ میلیارد تومان تخصیص یافته است در حالی که این میزان بودجه اندک است ، زهکشی در مدیریت و مصرف آب مساله اصلی است.
به گفته استاندار مازندران به نظر می رسد در سند توسعه کشور در زمینه اسناد آمایشی بشدت دچار بی برنامگی هستیم و این مساله موجب ایجاد رنج در مدیریت برای اجرای برنامه ها می شود .
استاندار مازندران گفت : واقعیت این است اگر نیازهای اساسی کشور در حوزه آب مورد توجه همه نهادهای تصمیم ساز قرار بگیرد امروز نباید با این شرایط در استان مواجه باشیم .
حسینی پور با اشاره به اینکه دنیا در بحث تامین آب به نقطه بحرانی رسیده است و گفت : کشورهای دنیا برای خروج از این بحران با ارائه برنامه های منظم و دقیق بدون تعارف بدنبال اجرای برنامه ها برای رسیدن به وضعیت ثابت در تامین آب هستند .
وی اعلام کرد : اما در کشور با چنین وضعیتی که در دیگر کشورهای دنیا شاهد هستیم را نداریم و باید در سطح کلان تصمیمات کشور بیشتر این موضوع مورد توجه اساسی قرار گیرد .
حسینی پور در تشریح وضعیت تامین آب شرب و کشاورزی مازندران به وجود تناقضاتی اشاره کرد و گفت : در حوزه تامین آب شرب در مازندران بدلیل شهرک سازی و ویلاسازی بسیاری که انجام شده با مشکل مواجه هستیم .
استاندار مازندران با این که در صدد هستیم ما این استان را به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام تبدیل کنیم، گفت: با توجه به عدم سنخیت برنامه های گردشگری در برخی کشورهای همسایه با آموزه های دینی و اسلامی این هدفگذاری مورد نظر است تا مازندران به الگویی از گردشگری اسلامی تبدیل شود .
وی ادامه داد : با این کار مازندران به کانون و محلی برای گردشگران مسلمان که علاقمند به تفریحات سالم هستند ، مبدل می شود .
در سفر یکروزه رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به مازندران که چند تن از مسوولان وزارت جهاد کشاورزی وی را همراهی می کنند پس از دیدار با استاندار قرار است از بخش های کشاورزی زراعی و باغی منطقه ساری و میاندورود بازدید و سپس درنشستی وضعیت کشاورزی مازندران را با حضور مسوولان استان برسی شود.
استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن ،حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور ، رتبه اول را دارد.
نظر شما