به گزارش ایرنا، آمارها نشان میدهد که هر روز هزاران نفر در دنیا به خون و فرآوردههای خونی نیاز پیدا میکنند. تصادفات رانندگی، سوختگیها و اعمال جراحی، زنان باردار هنگام زایمان، بیماران سرطانی که شیمی درمانی یا اشعه درمانی میشوند و بیماران تالاسمی و هموفیلی از عمدهترین گروههایی هستند که یا به طور موردی یا به دلیل شرایط خاص برای داشتن یک زندگی نسبتا طبیعی مجبورند تمام عمر به طور منظم خون یا فرآوردههای خونی دریافت کنند.
اهدا کنندگان خون بدون هیچ چشمداشتی قطره قطره زندگی را به نیازمندان اهدا میکنند تا هم کار خیری انجام داده باشند و هم سلامت خود را تضمین کنند؛ با اهدای هر واحد خون جان سه نفر از مرگ حتمی نجات پیدا میکند و شادی به زندگی چند خانواده باز میگردد.
حال با این اوصاف باید شرایط خونگیری و امکانات برای اهداکنندگان نیز باشد و این مراکز انتقال خون هستند که در این شرایط زمینه این امر خداپسندانه را فراهم می کنند و این مهم در استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در ۲ سال اخیر به خوبی مهیا شده است.
دولت سیزدهم که دغدغهمند مشکلات مردم است در سفر دوم تیرماه سال گذشته به خراسانشمالی نقطه روشنی برای این حوزه که به نوعی نبض زندگی افراد محسوب می شود را ترسیم کرد و با مصوبات جدید و تزریق اعتبار بارقه امید و آرامش را به مردم این دیار هدیه دهد.
تجهیز مراکز انتقال خون خراسانشمالی با ۲.۵ میلیارد تومان، خرید ۲ دستگاه اتوبوس و راه اندازی ۲ مرکز موقت اهدای خون از جمله مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در حمایت از سازمان انتقال خون استان است.
این برکات نه تنها برای مردم خراسان شمالی است، بلکه این استان، معین در تامین خون بیماران سیستان و بلوچستان نیز محسوب می شود و همواره این وظیفه را به خوبی انجام میدهد.
تجهیز مراکز انتقال خون خراسانشمالی
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات سفر رییس جمهور به استان مصوب و با تخصیص این مبلغ تمامی مراکز انتقال خون تجهیز و بهسازی شد.
دکتر هادی نوری بیان کرد: از مجموع این اعتبار؛ ۲ میلیارد آن برای خرید ۲ دستگاه اتوبوس سیار انتقال خون و ۵۰۰ میلیون تومان هم برای تجهیز آزمایشگاه غربالگری است.
وی با تاکید بر اینکه تامین اتوبوس نیاز اساسی این مجموعه است افزود: تنها در بجنورد و شیروان امکان انتقال خون روزانه وجود دارد و در اسفراین نیز فقط ۲ روز در هفته این شرایط فراهم است.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی با اشاره به افزایش جمعیت و تختهای بیمارستانی در استان، گفت: طی سالیان گذشته حتی یک تخت انتقال خون افزایش پیدا نکرده است و باید در این زمینه چاره جویی شود.
وی تصریح کرد: با تجهیز و تامین ۲ دستگاه اتوبوس سیار در مصوبات سفر رییس جمهور به استان بارقه امیدی برای مشارکت نیکوکاران استان در راستای اهدای خون فراهم شده است که ۲ اتوبوس خریداری شده تا پایان تیرماه سالجاری تجهیز و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
نوری ادامه داد: نخستین آزمایشگاه غربالگری تشخیص بیماری های ویروسی استان سال گذشته به بهره برداری رسید و برای این آزمایشگاه ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات رییس جمهور اعتبار هزینه و دیگر مردم استان برای انجام آزمایش های غربالگری خون به استان های همجوار از جمله شهر مشهد مراجعه نمی کنند.
وی یادآور شد: در مجموع ۱۰ استان در کشور دارای آزمایشگاه غربالگیری ویژه بیماریهای ویروسی از جمله هپاتیت و ایدز هستند که با بهرهبرداری از این آزمایشگاه بار مالی بیماران جامعه هدف در استان کاهش یافت.
راهاندازی ۲ مرکز موقت اهدای خون
نوری در ادامه راه اندازی ۲ مرکز موقت اهدای خون را از دیگر مصوبات سفر رییس جمهور دانست و تصریح کرد: مرکز موقت اهدای خون شهرستان فاروج و آشخانه به منظور رفاه حال مردم این شهرستان امسال راه اندازی شد و تا حد زیادی پاسخگوی مشکلات مردم در این زمینه است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی این مراکز از سالهای گذشته در دستور کار قرار داشت و در نهایت با پیگیری درخواست های مردمی و همچنین جلوگیری از تردد اهداکنندگان به شهرهای اطراف برای مشارکت در اهدای خون راه اندازی شد.
مدیرکل انتقال خون خراسانشمالی بیان کرد: مرکز موقت اهدای خون فاروج در روزهای سه شنبه هر هفته از ساعت هشت و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ و آشخانه در روزهای یکشنبه خونگیری می کند.
نوری اضافه کرد: همچنین براساس مطالبات مردم شهرستان های جاجرم و مانه و سملقان در مردادماه پیش رو تیم سیار این اداره کل بمنظور خونگیری در هفته یک روز را حضور خواهند داشت.
افزایش ۲۱ درصدی اهدای خون
مدیرکل انتقال خون خراسانشمالی در ادامه افزود: هفت هزار و ۴۵۶ نفر از مردم نوعدوست استان در سه ماهه نخست امسال موفق به اهدای خون شدند که این آمار نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۱ درصد افزایش یافت.
به گفته وی؛ راه اندازی ۲ مرکز انتقال خون و خرید ۲ اتوبوس سیار نقش مهمی در افزایش اهدای خون داشته است و امیدواریم این رویه در ماه محرم و تابستان ادامه داشته باشد.
نوری بیان کرد: در این بازه زمانی ۵۵۰ نفر از بانوان استان خون اهدا کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: همچنین یک هزار و ۴۵۴ نفر برای نخستین بار برای اهدای خون به مراکز خونگیری استان مراجعه کردند و این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال چهار درصد افزایش دارد.
مدیرکل انتقال خون خراسانشمالی اضافه کرد: هفت هزار و ۵۷۳ نفر از مردم استان در مدت مشابه پارسال به مراکز خونگیری مراجعه کردند که از این تعداد ۶ هزار و ۴۰۶ نفر موفق به اهدای خون شدند.
اهدای ۱۱ هزار واحد خون به سیستانوبلوچستان
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی در ادامه با بیان اینکه مردم این استان ۱۱ هزار و ۱۹۳ واحد خون پارسال به بیماران سیستان و بلوچستان اهدا کردند گفت: این استان بعنوان معین در تامین خون بیماران سیستان و بلوچستان محسوب می شود و همواره این وظیفه را انجام می دهد.
وی تصریح کرد: خون اهدایی مردم خراسان شمالی به استان سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ در حدود ۲۲ درصد افزایش یافت.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی افزود: همچنین ۲۵ هزار و ۶۸۶ نفر از هم استانی ها در سال ۱۴۰۱ خون اهدا کردند که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۳۴ درصد افزایش را نشان می دهد.
دکتر نوری در ادامه افزود: در مجموع ۳۰ هزار و ۶۶۱ مرد و زن در سال ۱۴۰۱ به مراکز خونگیری استان مراجعه کردند که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۳۱ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: بانوان سه هزار و ۲۰ نفر از اهدا کنندگان خون را تشکیل دادند که در این مورد نیز ۶۱ درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیرکل انتقال خون خراسانشمالی گفت: همچنین پنج هزار و ۲۴۹ نفر برای نخستین بار برای اهدای خون به مراکز خونگیری استان مراجعه کردند این درحالی است که در سال ۱۴۰۰ سه هزار و ۵۵۱ نفر بوده است.
انتقال خون خراسان شمالی نیاز خونی ۱۲ بیمارستان را برآورده می کند و پاسخگوی تمامی نیازهای خونی مراکز درمانی استان است.