گرگان- ایرنا- نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم «حوا» جمعه شب با اکران  فیلم‌های «مقصد المپیک»، «چلچالی سفری»، «بانو»، «لیال»، «محافظ مادرم»، «مرگ پروانه»، «جان داد» و «گجو» در گرگان پایان یافت.

به گزارش ایرنا، در چهارمین روز جشنواره فیلم «حوا»، سالن پردیس سینمایی کاپری گرگان میزبان علاقه‌مندان تماشای فیلم‌های "مقصد المپیک"به کارگردانی مرسده فلاح‌نژاد و یاسر خمس، «چلچالی سفری» به کارگردانی حسن جعفری، «بانو» به کارگردانی محمد حبیبی منصور، «لیال» به کارگردانی مجتبی اسپنائی، «محافظ مادرم» به کارگردانی حسین دارابی، «مرگ پروانه» به کارگردانی محمد حسین حسینی، «جان داد» به کارگردانی سهیل پورمحمدی و «گجو» به کارگردانی سینا محمدیان بود.

در سانس اول اکران ساعت 13 تا ۱۵ در پردیس سینمایی کاپری، فیلم مستند «مقصد المپیک» به کارگردانی «مرسده فلاح‌نژاد» و یاسر خمس و «چلچالی سفری» به کارگردانی حسن جعفری نمایش داده شد.

فیلم مستند مقصد المپیک به تلاش کشتی‌گیر زنی به نام «فاطمه فتاحی جویبار» نایب قهرمان کشتی آلیش جهان می‌پردازد. در موج محدودیت‌های زن در ورزشکاران جهان و ایران شاهد تلاش و موفقیت‌های این بانوی جویباری هستیم.

روستای شهیدآباد (تروجن) در شرق مازندران در استان مازندران، ۵۲ شهید را در هشت سال دفاع مقدس تقدیم کرده است که از این نظر روستایی است که بیشترین شهید را در روستاهای ایران در جنگ داده است.

مستند «چلچلای سفر» از زبان حسین جعفری کارگردان فیلم

در پژوهش‌هایی که صورت گرفت متوجه شدم روستای شهیدآباد ۵۲ شهید تقدیم انقلاب کرده است و اکثر والدینشان فوت کرده اند و تنها والدین هشت شهید هنوز در قید حیات هستند. به همین دلیل تصمیم گرفتم سراغ آنان بروم و این بار داستان شهید شدن این جوانان را از زبان پدر و مادرشان به تصویر بکشم.

«چلچلا» در زبان مازندرانی به معنای پرستو است و «سفری» هم به معنای سفر کرده است. یعنی معنای این فیلم «پرستوهای سفر کرده» است که نگاهی هنرمندانه به شهدایی دارد که جانشان را تقدیم کردند و به شهادت رسیدند.

در سانس دوم اکران، ساعت ۱۵ تا ۱۷ فیلم‌ سینمایی «بانو» به کارگردانی «محمد حبیبی منصور» اکران شد.

مستند «بانو» روایت‌گر زندگی پرفراز و نشیب بانو عصمت احمدیان، مادر شهیدان فرجوانی، زنی که خودش و اعضای خانواده‌اش از جمله همسر و سه فرزندش هرکدام به نوعی با جنگ در ارتباط هستند محور این مستند قرار گرفته است.

زندگی پس از جنگ و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی خانم احمدیان نیز بخش مهمی از زندگی اوست که در این مستند به آن پرداخته شده است.

مستند «بانو»؛ روایتی از روزهای پر از چالش زندگی این زن در سال‌های جنگ و مواجهه‌اش با مصیبت‌ها تا سال‌های بعد از جنگ و تلاش‌ها و اثرگذاری‌هایش در اجتماع است.

در آخرین اکران چهارمین روز جشنواره، ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ فیلم‌های کوتاه با عنوان «لیال» به کارگردانی مجتبی اسپنانی، «محافظ مادرم» به کارگردانی حسین دارابی، «مرگ پروانه» به کارگردانی سید محمد حسین حسینی، «جان داد» به کارگردانی سهیال پور محمدی و «گجو» به کارگردانی سینا محمدیان برای علاقه‌مندان به هنر هفتم پخش شد.

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ «حوا» به همت بنیاد بین‌المللی گوهرشاد و به دبیری «مهدیه سادات محور» از ۲۱ تا ۲۳ تیر ماه سال جاری در کشور برگزار شد.