به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدکاظم منزوی روز شنبه در نشست کمیته فرش استان اظهار داشت: ناحیه صنعتی فرش باید به صورت متمرکز پیگیری و زیرساختهای آن انجام شود.
وی با بیان اینکه نقش معیشتی فرش بسیار مهم است، گفت: اداره فرش تجربههای موفق استانهای دیگر را گردآوری و تجربههای موفق را اجرایی کند.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری بر تدوین شناسنامه فرش استان تاکید کرد و افزود: شناسنامه فرش و عملیات تکمیلی فرش برای صادرات با اولویت پیگیری شود و بخشهایی برای فرشهای صادراتی در استان ایجاد میشود.
منزوی تصریح کرد: پروژه تکمیلی برای رونق تولید فرش تا صادرات باید تدوین شود و مشکلات فعالان عرصه فرش در تمام چرخه از تولید مواد اولیه تا تولید و صادرات باید در این پروژه دیده و رسیدگی شود.
وی افزود: اولویت ما در فرش تشکیل و بروز رسانی بانک اطلاعاتی بافندگان فرش و تعاونیها و پشمریسیها و رنگرزی هاست.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز از تشکیل شورای مُزد فرش در استان خبر داد و گفت: شورای مزد تجربه موفق یکی از استانهای کشور بوده است که طرح مطالعات جهت راهاندازی این شورا در استان آغاز شد.
فضلالله رحمتی با اشاره به فعالیت ۱۰۰ هزار بافنده بر ۵۰ هزار دار قالی استان گفت: اولویت صمت در حوزه فرش تولید صادراتگرا و حمایت ویژه از بافندگان فرش به ویژه بیمه قالیبان است.
وی همچنین با اشاره به وجود مواد اولیه نامرغوب و تقلب در بافت گفت: در راستای ارتقای بافت فرش و جلوگیری از تولید فرشهای نامتعارف از نظر کیفیت دورههای آموزشی ویژه در تمام شهرستانها اجرایی شده است و با فعال شدن شورای مزد هم از تولید هر گونه فرش بیکیفیت جلوگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، فرش چهارمحال و بختیاری مطابق با معاهده بینالمللی لیبسون که جمهوری اسلامی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ به آن ملحق شد، به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسید و در سال ۹۶ نیز لوح ثبت جهانی فرش بختیاری با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران در شهرکرد رونمایی شد.