به گزارش ایرنا، تامین بهموقع و به اندازه نهادهها، بازرگانی مناسب محصولات کشاورزی و ممانعت از وارد شدن زیان، ساماندهی در دریافت سود بانکی و کاهش میزان سود، تامین منابع مالی لازم برای گسترش الگوی کشت، الزام مراکز تحقیقات کشاورزی به کار میدانی و کاربری، حمایت از صندوقهای خرد اعتبارت زنان روستایی، تدوین نقشه راه برای جوان سازی فعالان بخش کشاورزی و اصلاح قیمت محصولات کشاورزی از جمله مطالبه مدیران و فعالان بخش کشاورزان استان گلستان است.
بخش کشاورزی گلستان داری ۲۲۰ هزار خانوار بهرهبردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص این استان است و کشاورزان گلستان در تولید ۱۵ محصول از جمله گندم، کلزا، پنبه و گوشت مرغ، رتبههای برتر کشور را دارند.
دبیرخانه کشاورز استان گلستان گفت: این استان عنوان قطب کشاورزی است ولی کشاورزی در افزایش درآمد سرانه ساکنان گلستان از میانگین کشوری پایینتر است.
علیقلی ایمانی افزود: برای حل چالشهای پیشروی کشاورزی گلستان باید تدابیر لازم اندیشیده شود تا از این ظرفیت موجود برای پایداری تولید و افزایش سرانه درآمد ساکنان این خطه به خوبی بهرهبرداری شود.
وی کمرنگ بودن ورود سرمایهگذاران و تاثیرگذاری این قشر در تولید ناخالص، تطابق نداشتن سود بانکی نسبت به درآمد حاصل از تولید محصولات کشاورزی، گرانی کود شیمیایی، سموم و تامین نشدن به موقع و به اندازه نیاز نهادهها برای تولید کنندگان استان، بازرگانی نامناسب محصولات کشاورزی و زیان ناشی از آن برای تولید کننده و مصرفکننده را از مهمترین چالشهای پیشروی کشاورزان و متقاضیان سرمایهگذاری در استان بر شمرد.
وی بیان کرد: پایداری و رونق اقتصادی کشاورزی این استان به سرمایهگذاری با نقشه راه دقیق از جمله استفاده از ظرفیت دانش بومی و مهارت تشکلهای بومی، گسترش الگوی کشت با تامین منابع مالی لازم، الزام مراکز تحقیقات کشاورزی به کار میدانی و کاربردی نیاز دارد.
ایمانی ادامه داد: علاوه براین، سرمایه گذاری در ناوگان برداشت محصولات کشاورزی، تدوین نقشه راه برای سودآوری محصولات کشاورزی با هدف جوانسازی بهرهبرداران بخش کشاورزی، اصلاح قیمت توسط شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی در مجلس شورای اسلامی، تامین نقدینگی برای تهیه بذر از سوی بهره برداران و افزایش سرمایه صندوق حمایت از کشاورزی برای اجرای طرحهای زیرساختی تولید، بسیار ضروری است.
مدیرعامل صندوق حمایت از کشاورزی گلستان هم گفت: ضرورت دارد دولت در تامین سهم خود در صندوق حمایت کشاورزی مشارکت بیشتری داشته باشد چون تشکل ها و تعاونی های بخش کشاورزی سهم خود را در تامین سرمایه صندوق پرداخت کردهاند.
مهدی لولایی افزود: صندوق حمایت از بخش کشاورزی در گلستان دارای هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه است.
وی ادامه داد: ۴۹ درصد سهم آورده صندوق باید توسط دولت تامین شود.
تسریع در حل موانع تولید کنندگان طیور گلستان
رییس اتحادیه مرغداران گلستان گفت: با توجه به سرمایه گذاری کلان در صنعت طیور استان و نقش آفرینی در تامین تولیدات کشور تامین کنجاله سویا، استمهال وام سال قبل، پایداری وام با هدف تشویق در تولیدکنندگان به ویژه پرورش مرغ سویه «آرین» و تداوم قطعه بندی گوشت مرغ، توسط جهادکشاورزی ضروری است.
مجید سوختهسرایی افزود: این استان در صنعت مرغ کشور از جایگاه خاصی برخوردار بوده و با جوجهریزی ماهانه ۱۳ میلیون قطعه در واحدهای پرورشی، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
براساس داده مسوولان مرتبط جهادکشاورزی گلستان، این استان بیش از هزار واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت اسمی جوجهریزی حدود ۵۲ میلیون قطعه در هر دوره پرورش ( ۴۵ روزه ) را دارد.
لزوم حمایت از صندوق خرد اعتبارات زنان روستایی گلستان
یک عضو فعال صندوق خرد اعتبارات زنان روستایی گلستان، گفت: فعالیت صندوقهای خرد اعتبارات زنان روستایی یکی از ظرفیتهادر تولید بخش کشاورزی استان به شمار میرود که نیازمند حمایت بیشتر توسط جهادکشاورزی در ایجاد فرصت شغلی جدید و کمک به در آمد خانوار روستایی و عشایری در استان است.
کبری انصاری که دارای باغ گل نرگس به مساحت ۱۰ هکتاری در شهرستان آزادشهر است، افزود: در این استان ۸۵ صندوق خرد توسط جهادکشاورزی استان دایر شده که ۷۱ صندوق آن در بخش روستایی و عشایری است.
به گفته وی این صندوقها، تسهیلات ارزان قیمت را در زیربخشهای مختلف کشاورزی از جمله دامپروری، پرورش مرغ بومی، زراعت، باغبانی، پرورش گل و گیاهان زینتی، صنایع تبدیلی و صنایع دستی به افراد زیرپوشش خدمات می دهند.
صندوق خرد اعتبارات زنان روستایی در سال ۸۵ با هدف ارتقای مهارت فردی و اجتماعی اعضا از طریق برنامههای آموزشی و مهارتی، پرداخت وام های کوچک برای انجام فعالیت های درآمدزا، دسترسی آسان به منابع مالی، ایجاد ارزش آفرینی در محصولات تولیدی زنان روستایی و کاهش فقر زنان در مناطق روستایی گلستان تشکیل شد.
تامین کنجاله سویا پرورش دهندگان طیور در گلستان
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی گرگان از وزارت جهادکشاورزی خواست که کنجاله سویای مورد نیاز پرورش دهندگان صنعت طیور این استان تامین شود.
رضا مبصری افزود: پرورش دهندگان صنعت طیور گلستان برای تامین کنجاله سویا دچار مشکل بوده و اختصاص پنج هزار تن این نهاده به استان می تواند دغدغه تولید کنندگان این صنعت را در سال جاری برطرف کند.
لزوم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گلستان
وی با اشاره به ظرفیت موجود در بخش کشاورزی استان گلستان گفت: برای استفاده هرچه بهتر از ظرفیت این بخش در ایجاد ارزش افزوده برای استان، به حمایت از سرمایهگذاری نیاز است.
مبصری ادامه داد: بهرهبرداران کشاورزی گلستان ۳۵ روز از نیاز غذایی کشور را تامین می کنند که حمایت دولت از بخش میتواند کمک بزرگ در تحقق اهداف چشم انداز توسعه استان و رساندن سرانه درآمد ساکنان استان به میانگین کشور در آینده شود.
شتاب در تامین ساخت پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در گرگان
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: تامین زمین برای ساخت پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در مرکز این استان از نیازهای مهم در کمک به توسعه صادرات تولیدات کشاورزی این خطه است.
امیر یوسفی ادامه داد: در صورت تامین زمین موردنیاز بخش خصوصی آماده سرمایهگذاری در ایجاد این پایانه خواهد بود.
وی بر گسترش سامانه آبیاری نوین، شتاب بخشیدن به اجرای الگوی کشت، تامین کنجاله سویا پرورش دهندگان بخش طیور در استان و اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی و قیمت گذاری عادلانه تاکید کرد.
کشاورزی گلستان در اولویت توسعه
مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: کسب رتبه نخست کشت قراردادی با پوشش ۱۵۲ هزار هکتار، جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی و جوجه ریزی مرغ گوشتی در خردادماه سال ۱۴۰۲، از جمله توجه به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی استان است.
محمد برزعلی افزود: طراحی و ایجاد سند تحول بخش کشاورزی در استان گلستان بر مبنای رشد هشت درصدی سیاست های ابلاغی رهبری برای برنامه هفتم توسعه با جدیت پیگیری میشود.
برزعلی ادامه داد: استفاده از حوزه تحقیقات کشاورزی در پایداری و افزایش تولید، احیای سازمان پنبه و بازگشت زراعت این محصول درمنطقه و ایجاد ارزش افزوده، افزایش تولید در واحد سطح به ویژه گندم با معرفی ارقام و لحاظ شرایط اقلیم منطقه، روزآمد کردن پروژه تغییر کاربری در خدمت توسعه و اشتغال، حرکت به سمت یکپارچه سازی برپایه هوشمندسازی سامانه تولیدات کشاورزی منطقه و گسترش زنجیره تولید با ایجاد سازمان های کشت و صنعت از جمله مهم ترین برنامه جهادکشاورزی استان است.
توجه دولت سیزدهم به رونق کشاورزی گلستان
استاندار گلستان هم گفت: دولت سیزدهم توجه ویژهای به ایجاد زیرساخت های موردنیاز رونق کشاورزی دارد که در سفر دور نخست دکتر رییسی به استان که در ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۰ انجام شد، سه هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان مصوبه به این بخش اختصاص داده شد که هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان آن در تعهد وزارت جهادکشاورزی است.
علیمحمد زنگانه بر همکاری بیشتر در ایجاد زیرساخت های بخش کشاورزی گلستان از محل اعتبارات مصوب سفر دولت سیزدهم برای حمایت از فعالان این بخش در تولید پایدار و افزایش سرانه درآمدی خانوارهای استان تاکید کرد.
وی افزود: هزار و ۶۹۰ هکتار از اجرای سامانه آبیاری نوین شرکت های تعاونی «وحدت» و «رسالت» در منطقه محروم «انبارالوم» شهرستان آق قلا در سفر دور دوم به استان گلستان مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی بر اجرایی شدن طرحهای کشاورزی از جمله ایجاد شهرک ۶ هزار هکتاری پرورش میگو و ماهیان خاویاری در گمیشان، طرح های آبخیزداری، ایجاد شهرک های گلخانه ای، زهکشی اراضی شمال، سامانه آبیاری نوین، احیای سازمان پنبه و افزایش پوشش ۱۱۰ هزار هکتار زمینهای شیبدار در جنوب استان تاکید کرد.
استاندار گلستان همچنین از توجه دولت سیزدهم در افزایش قیمت خریدتضمینی گندم قدردانی کرد و گفت: این اقدام دولت سیزدهم سبب شده تا خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم از پنج هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان در سال زراعی جاری معادل سه برابر افزایش داده شود.
زنگانه از پیگیری خرید تضمینی گندم براساس کیفیفت تولید خبرداد و افزود: این مهم با جدییت پیگیری خواهد شد.