به گزارش خبرنگار ایرنا، تعدد ظرفیتهای فارس در شاخههای مختلف گردشگری مذهبی، سلامت، تاریخی، فرهنگی و هنری و طبیعی بر کسی پوشیده نیست و برخورداری از ۲۷۵ عنوان میراث طبیعی، منقول و ناملموس فرهنگی، ثبت ملی، ۱۱ میراث جهانی و آمارهای شایسته توجه این استان در شمار گردشگران داخلی و خارجی گواهی بر این واقعیت است.
هر چند تا کنون نیز این شاخصه گردشگر پذیر بودن اثر خود را بر رونق کسب و کارها بویژه در شیراز، مردودشت، پاسارگاد و سپیدان گذاشته اما اقتصاد گردشگری فارس چنانکه شایسته است شکوفا نشده و هنوز حجم بالایی از این قابلیتهای بالقوه باقی مانده است.
تقویت زیرساختهای لازم برای گردشگرپذیری در همراهی با معرفی جابههای کمتر شناخته شده فارس، شرایط را برای افزایش ماندگاری گردشگران و بازدید از شمار بیشتری از شهرهای این استان را فراهم میکند.
براساس آمارها اکنون میزان ماندگاری گردشگران خارجی در استان فارس کمتر از ۲ روز است و برخی کمبودها مانند ضعف در هتلینگ، بازاریابی، نبود خط پرواز مستقیم جاذبههای مکمل همچون پارکهای گردشگری بر این امر اثرگذار میگذارد.
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس این استان یکهزار و ۲۰۰ واحد تاسیسات گردشگری دارد که شامل ۳۷۵ دفتر خدمات مسافرتی و از ۶۵۰ واحد اقامتی میشود.
روحالله روانشاد عنوان کرد: هم اکنون ظرفیت اقامتی فارس۱۰ هزار اتاق و ۲۵ هزار تخت است.
او افزود: از این شمار ۹هزار و ۵۰۰ تخت مربوط به هتل و هتل آپارتمانها است و باقیمانده در واحدهای بومگردی، خانه مسافرها و دیگر اماکن اقامتی استقرار یافته است.
سرمایه گذاری ۱۲ هزار میلیارد ریالی؛ پشتوانهای برای شکوفایی اقتصاد گردشگری فارس
با نگاهی به فهرست داشتههای پر آوازه و گردشگرپذیر و دیدنیهای کمتر شناخته شده فارس و میزان و پراکندگی زیرساختهای این حوزه در سطح استان، اهمیت سرمایهگذاری برای پویایی و شکوفایی بیشتر این بخش اقتصادی روشنتر میشود.
اکنون مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس امروز از سرمایهگذاری افزون بر ۱۲ هزار میلیارد ریال در حوزه گردشگری این استان طی سال جاری خبر داد.
به گفته سید موید محسننژاد این سرمایهگذاری در قالب ۳۲ پروژه گردشگری انجام شده و تا کنون ۲۷ موافقت اصولی و پنج مجوز تاسیس برای آنها صادر شده است.
او عنوان کرد: این پروژهها شامل هتل و هتل آپارتمان، اقامتگاه سنتی ، سفرهخانه سنتی، مجتمع گردشگری، مهمانپذیر و اردوگاه گردشگری است.
سرمایهگذاری در این حوزه غیر از تاثیری که بر افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی و رونق کسب و کارهای این استان میگذارند به طورمستقیم نیز اشتغالزایی قابل اعتبایی دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به این قابلیت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری فارس گفت: هریک از مناطق نمونه گردشگری فارس دارای ویژگیها و توانمندیهای منحصربهفردی است و سرمایهگذاری در این مناطق میتواند علاوه بر توسعه و رونق گردشگری در منطقه درآمدزایی و اشتغالزایی وسیعی را به دنبال داشته باشد.
آنطور که محسن نژاد اعلام کرد: ۳۲ پروژه سرمایهگذاری امسال این استان توان کارآفرینی برای ۵۹۵ نفر را دارد.
علاوه بر این معرفی و تبلیغ جاذبههای کمتر دیده شده گردشگری فارس میتواند در جوار بومگردیها و دیگر امکانات اقامتی فعال شود و بستری برای توسعه اقتصاد گردشگری در شهرستانهای ۳۷ گانه فارس را فراهم آورد.
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس معرفی این ظرفیتها به عنوان یک سیاست در دستور کار قرار گرفته؛ این اقدامات در همراهی با تقویت زیرساختهای اقامتی لازم، نوید بخش رشد بیشتر گردشگری در سراسر این استان پهناور، چهارفصل و مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین نویدبخش است.