به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مجید امامی روز شنبه در دومین نشست فعالان حوزه مد و لباس استان کرمان، با بیان اینکه کارگروه ساماندهی مد و لباس از سال ۸۵ تاکنون چند هدف بزرگ را دنبال کرده است افزود: اول اینکه ماجرای مُد یک امر فرهنکی است و نظام صنعتی و اقتصادی کشور نمیتواند آن را هدایت و بهرهبرداری کند.
وی با تاکید بر اینکه بهرهبردار مُد در کشور نظام فرهنگی است، اظهارداشت: یک کار برای مُد و ترند شدن باید در حجم زیاد تولید و تبلیغ شود که از اینرو وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار وزارت صمت، آموزش و پرورش و سازمان صداو سیما در کارگروه ساماندهی مد و لباس فعالیت دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: سامانه جامع طراحان به نشانی اینترنتی tarrahan.farhang.gov.ir یک خانه برای همه فعالان حوزه مد و لباس است و نظام صنفی طراحی طراحان مد و لباس ایران است.
امامی بیان کرد: تمام حمایت ها در عرصه آموزش، تامین مالی، حمایت اقتصادی فعالان حوزه مد و لباس در سامانه جامع طراحان متمرکز شده و اگر کسی رویدادی میخواهد برگزار کند یا تسهیلات میخواهد، ملاکش عضویت در این سامانه است.
وی گفت: فرایند واگذاری شناسه یکپارچه مد و لباس ایران (شیما) باید کاملا هوشمند و آنلاین شود و استانها در این فرایند درگیر شوند که این کار آغاز شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: سامانه جامع طراحان در عرصه های تولید، توزیع و ذائقه سازی نیز ورودهایی داشته است.
وی اظهارداشت: بسیاری از مدیران در کنار موضوعاتی مانند سینما و کتاب به سبک لباس و پوشش هم توجه ویژه دارند زیرا در بهترین حالت ۴۰ درصد مردم ایران به سینما می روند ولی ۱۰۰ درصد مردم با پوشش و لباس سروکار دارند.
امامی با اشاره به اینکه پوشاک به ویژه در مورد بانوان یکی از انتخابهای بزرگ فرهنگی است، گفت: کارهای بزرگی در حوزه مد و لباس از قبیل استفاده از فضاهای بزرگ به صورت اجاره به شرط تملیک یا اجاره رایگان با همکاری نهادهای دولتی، بهره گیری از شرایط فروشگاههای زنجیرهای و بحث فضای مجازی میتواند انجام شود.
وی با اشاره به اینکه پوستر جشنواره مُد و لباس فجر این هفته رونمایی میشود، گفت: پارسال این جشنواره تیرماه برگزار شد و امسال افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره نیز پنجم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
تبلیغات مجازی پوشاک
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهارداشت: آییننامه جدی برای حوزه تبلیغات و ویترین مجازی پوشاک در حال تنظیم است.
وی گفت: یکی از مهمترین مشکلات حوزه مد و لباس، نبود تشکلیابی و طبقهبندی است و همین که استان کرمان انجمن طراحان مد و لباس ندارد، نشان میدهد که حوزه مُد و لباس کرمان و اداره ارشاد تا پیش از این ضعیف عمل کرده است.
ارزیابی آثار استانی جشنوار مد و لباس فجر قبل از برگزاری ملی
وی بیان کرد: از فعالان حوزه مد و لباس استان کرمان خواهش دارم آثاری که از این استان به جشنواره مد و لباس فجر ارسال می شود را قبل از ارسال به این جشنواره یک بار در استان داوری و ارزیابی کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به همین اتصال جشنواره مد و پوشاک به صنعت مربوطه، اظهارداشت: این اتفاق در جشنواره مد و لباس فجر رخ داده و یکی از بخش های اصلی این جشنواره صنعت ملی پوشاک است.
رویدادهای بین المللی مد و لباس
وی گفت: امسال، برای نخستین بار غیر از هفته مد و لباس فجر، نخستین رویداد بینالمللی مد و فشن را نیز خواهیم داشت که به احتمال زیاد در دیماه برگزار خواهد شد و فضایی برای رقابت با بیش از ۵۰ کشور دنیا در این زمینه خواهد بود.
امامی با اشاره به اینکه زمینه تعامل فعالان حوزه مد و لباس با سه نوع نمایشگاه خارجی فراهم شده است، اظهارداشت: ۲ خانه خلاق، در حوزه مد و لباس در کشور وجود دارد و مطمئنم فعالان با استعداد استان کرمان نیز زیرساخت یک خانه خلاق مُد یا رودوزی را میتوانند ایجاد کنند.
شناسه یکپارچه مد و لباس ایران
وی با اشاره به اینکه حدود ۲ سال است شناسه یکپارچه مد و لباس ایران (شیما) به فعالان این حوزه داده نشده است، گفت: این اتفاق به دلیل اتصال شناسه یکپارچه مد و لباس ایران (شیما) به شناسه کالاست و در آینده تولیدکننده برای بهرهمندی از حمایتها باید حتما شناسه یکپارچهی مد و لباس را داشته باشند.
افزایش کیفیت نظام طراحی لباس
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، هدف ما این است که تولید فعالان حوزه مد و لباس بیشتر شود، گفت: با آموزش مشکل تولید حل نمیشود.
وی با اشاره به استاندارهای مدرسه طراحی لباس گفت: ما مخلص همه موسسات فنی و حرفه ای و موسسات آموزشی در حوزه طراحی مد و لباس هستیم اما بررسی ها نشان داده کیفیت آموزش در این حوزه به شدت پایین است.
امامی با اشاره به اینکه چند مسیر برای افزایش کیفیت نظام طراحی لباس در کشور وجود دارد، گفت: تغییر سرفصلهای دانشگاهی، تغییر سرفصلهای آموزشی در فنی و حرفهای و طراحی مکتبخانه طراحی لباس از این قبیل است.
بیمه هنرمندان حوزه لباس و مد
وی در جواب گلایه فعالان حوزه مد و لباس استان کرمان از وضعیت بیمه گفت: در مورد بیمه، صندوق هنر تعهدی کرده و هنوز کامل انجام نداده و این ضعف ماست.
نمایشگاههای مد و لباس
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تاکید کرد: اگر سالنهایی در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هست باید به نمایشگاههای مد و لباس هم اختصاص پیدا کند.
جایگزینی برای نمایشهای مد و فشن
وی با اشاره به موضوع برگزاری کت واک ( نمایش زنده مراسمهای مد و فشن بر روی یک سن و پلتفرم باریک و تی شکل) گفت: ما در فرهنگ غنی خود برای انسان ها کرامت قائل هستیم و این مهم تناقض دارد با اینکه برای نشان دادن لباس از کت واک استفاده شود.
امامی با تاکید بر اینکه از سال ۹۷ به صورت کلی شوی (نمایش) زنده و کت واک تعطیل شده است، گفت: خرداد امسال نمایشگاه مد و لباسی در قزوین برگزار شد که در آن تبلیغ لباس توسط بانوان در حالت های عادی زندگی و نه در حالت های غیر عفیفانه اتفاق افتاد.
ناکارآمدی جشنوارههای مد و لباس درمان شده است
وی با اشاره به اینکه ناکارآمدی جشنوارههای مد و لباس درمان و در آییننامه جدید جشنواره مد و لباس فجر نیز بخشی از چالشها رفع شده است، گفت: به طور مثال در حوزه جشنواره مد و لباس فجر بعضی از استانها مانند تبریز و مشهد به صورت موضوعی فعالیت میکنند.