زنجان - ایرنا - مسوول بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان زنجان گفت: تحقیقات نشان می‌دهد مصرف لبنیات تخمیر شده به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می‌تواند سلامت روده را بهبود ببخشد.

نگین خالقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: لبنیاتی از قبیل شیر، ماست و پنیر منابع غذایی کلیدی برای حمایت و حفاظت از روده هستند، زیرا مواد مغذی ضروری، ترکیبات فعال زیستی و سایر اجزای بیولوژیکی را دارند و برای حمایت از هضم، جذب و سلامت کلی بدن موثر هستند.

وی اضافه کرد: خوردن ماست و سایر غذاهای لبنی تخمیر شده به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم می تواند سلامت روده را بهبود ببخشد، همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف لبنیات به بهبود ایمنی و کاهش التهاب بدن کمک می‌کند.

این کارشناس ادامه داد: روده مملو از مجموعه ای منحصر به فرد از باکتری های مفید است که نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند و مهمتر از آن، روده تحت تاثیر غذاهایی است که افراد می خورند که ممکن است موجب متابولیسم ایمنی و در نهایت خطر ابتلا به بیماری های مزمن در فرد شود.

وی ادامه داد: غذاهای لبنی تخمیر شده غنی از میکرو ارگانیسم ها یا پروبیوتیک ها به عنوان گروه منحصر به فردی از مواد غذایی هستند و به بهبود سلامت روده کمک می کنند.

خالقی افزود: محصولات لبنی یک "ابزار انتقال" پروبیوتیکی مطلوب هستند زیرا می‌توانند از باکتری‌های پروبیوتیک در برابر سطوح بالای اسید معده محافظت کنند و به مقادیر بالاتری از پروبیوتیک‌ها اجازه دسترسی به روده را بدهند.